keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Maailman paras puolukkapiirakka

Entisöintikurssilla vietettiin eilen pienet pikkujoulut hionnan ja muun puuhastelun ohessa. Minä tein tarjolle piirakkaa johon voisi periaatteessa upottaa ihan mitä vaan hilloa, näin vinkkinä teille joilla hillot jää kylmiön perälle homehtumaan. Muutenkin piirakka on ihan älyttömän helppo tehdä ja onnistuu ilman sähkövatkainta.

Tällä kertaa kokeilin täytteeseen omatekoista puolukkahilloa, ja kuulkaas, ei ole tämän piirakan voittanutta!
Ohje ei kuitenkaan ole omani, joten en sitä tähän kopsaa, löytyy klikkaamalla tästä. Olen kokeillut piirakkaa myös mustikkahillolla sekä mansikkahillolla, mutta oman makuuni tämä puolukkainen versio on paras.

Ja hyvää se oli myös kurssilaisten mielestä, kuten näkyy.
 Piirakan kaveriksi tein valkosuklaavaahtoa. Siihen tarvitaan purkki kuohukermaa, purkki mascarpone-juustoa ja levy valkosuklaata. Suklaa sulatetaan helpoiten mikrossa ja siihen lisätään loraus kermaa niin että suklaasta tulee notkea tahna. Tahna sekoitetaan juustoon. Loppu kerma vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan juustosuklaaseokseen. Voi tarjoilla heti tai hetken jääkaapissa olon jälkeen.
 Eilen tehdyssä piirakassa olisi saanut olla himppusen enemmän puolukkahilloa, muuten maku oli täydellinen. Viimeinen pala oli tänään lounaani jälkiruoka ja hyvä etten nuollut lautastakin lusikan lisäksi.
Jos jouluna tekee mieli jälkiruokaa kinkku- ja laatikkoähkyn jälkeen, on se tänä vuonna tässä.

6 kommenttia:

 1. Voi jestas miten hyvältä kuulostaa ja näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja helppo tehdä, voisin kuvitella että tämän kanssa ei epäonnistu kovin helposti

   Poista
 2. Hi hii puolukalla kokeilematta, joten testaukseen menee, kiitos vihjeestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hyvää puolukalla, pieni kirpeys sopii tähän piirakkaan.

   Poista

Kiitos kommenteista :)