maanantai 29. heinäkuuta 2013

Rautakauppaostoksilla Tallinnassa

13. hääpäivän kolkutellessa ovea teimme pienen lomamatkan Tallinnaan, mukana oli siskoni miehensä kanssa. Reissun päätavoite oli löytää heille edullista remonttitavaraa lomailun ohessa. Netistä oli jo löydetty paikallinen rautakauppa Espak, ja se oli ensimmäinen matkakohteemme. Eikä muita tarvinnut käydä vilkaisemassakaan, tuolta löydettiin tavaraa niin paljon kun kyytiin mahtui. Sisko hankki sieltä mm. tapetteja, maalia, seinälaattoja, kodinhoitohuoneen altaan, hanoja ja vesieristeet. Kaikki huomattavasti Suomen hintoja edullisemmin, osa maksoi vain kolmanneksen siitä mitä täällä.

Ja tottakai kyytiin lähti kaikkea tarpeellista meillekin, tosin ihan pientä.
-kanavapuhallin 5e
-uunineduspelti 6,66e (Suomessa liki 20e!)
-tuuletusputken ritilä 2,70e
-pensselit 0,34e-3,32e
-1l maalinpoistoainetta 7,65
-kittiveitsi 0,99e
-isompi kaavin maalinpoistoon ikkunalaseista 0,88
-pienempi sama 0,31e
 Pensseleitä meillä kuluu paljon, sillä olen todella huono pesemään niitä. Ja siihen hintaan mitä nämä maksoi, tuskin viitsin pestä. Pesuaineet maksaa jo enemmän kuin uusi pensseli. Anza-merkkisiin olen ollut tyytyväinen ennenkin ja niitä uskalsin hankkia.
 Tapetti- ja sisustuspuolelta tein peililöydön makuuhuoneeseemme. Hintaa tällä kaunottarella oli 37e. En osaa sanoa onko se vähemmän kuin Suomessa, mutta koin hinnan edulliseksi. Ja on tämä aika tyyliini sopiva. Tulevaisuudessa kun saan kuvassa näkyvän vaatekaapin kokonaan omille vaatteilleni, hankkiudun eroon peilin alla olevasta lipastosta ja hankin tilalle kampauspöydän. Peilin ostin ihan sitä kampauspöytää ajatellen. Kuvasta näkyy huonosti peilin koko 64x74cm, mutta minun oli pakko rajata kuvaa jotta makuuhuoneemme kaaos ei näkyisi.
 Peili on melkein samaa sarjaa kuin kesäkuussa kirpparilta löytämäni pieni peili. Siitä kuvastimesta on juttu tässä.
 Jos olisimme olleet liikkeellä isommalla autolla, olisin ostanut hoitolasten riemuksi pihaamme tämän keinu/kiipeilytelineyhdistelmän. Tällä suuremmalla oli hintaa 149e ja pienemmällä 99e.
Kaikille edullista remontti- ja rakennustarviketta kaipaaville suosittelen käyntiä Espakissa. Tosin piti sielläkin olla hintatietoinen, ihan kaikki ei ollut edullisempaa kuin täällä ja valikoima oli ehkä hivenen suppeampi verrattuna meidän suurimpiin rautakauppaketjuihin. Osa tavarasta oli tilaustavaraa. Ja ehdottomasti kannattaa ostaa muutaman euron maksava kanta-asiakaskorttinsa, sillä sai ihan kaikesta 10% alennusta ja osa alennustuotteista oli vain kanta-asiakkaille ale-hintaan.

8 kommenttia:

 1. Vielä tässä loppukesästä ollaan menossa Tallinnaan...pitääpä pistää kaupan nimi mieleen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä sinne ollut satamasta pitkä matka. Ja helppo ajaa.

   Poista
 2. Harmi, että meillä tulee matkaa niin tuonne Tallinnaan... Hienoja ostoksia teit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla vain etelä-suomalaisten etu, harmi.

   Poista
 3. Onpa komea peili! Tuo ostospaikkavinkki on tarpeen. Syksyllä voisi tehdä pienen reissun lätäkön toiselle puolelle ja katsoa mitä sieltä kannattaisi mukanaan tuoda :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä käymisen arvoinen rautakauppa. Noista skrapat on testattu ja se pienempi joka maksoi vaivaiset 0,31e oli ihan loistava peli. Onneksi toin niitä ison nipun sillä edes kalliimmat Suomesta ostetut ei ole toimineet yhtä hyvin kuin tämä kyseinen halpaversio.

   Poista
 4. Kittiveitsi, siis käytätkö sitä levitetyn kitin tasoittamiseen? Onko kittiveitsi jotenkin erityisen hyvä olla? Minulla on ihan vain tavallinen veitsi käytössä.

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän kittiveistä, ekat pokat taisin tehdä tavallisella veitsellä, mutta on se kittiveitsi käteen parempi. Aiempi veitseni on kallis versio rakennusapteekista, nyt kokeillaan toimiiko halpa yhtä hyvin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)