lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ihana ihana unikko

Voi taivas kun kukan väri voi olla kaunis. Kuvassa unikko ei ole vielä aivan täydessä kukassa, sen elämyksen sain kokea tänään.

 Ja väri sopii niin täydellisesti kuin vain voi talon perustuskivien väriin. Tästä jos mistä kukasta toivon, että leviää pihassa joka paikkaan, vaikka unikkomereksi.
Kiitos Saila siemenistä!

6 kommenttia:

 1. Ihana!!!!
  Jos viitsit ja muistat, niin jemmaatko mulle siemeniä tuosta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin jemmata! Laitetaan hyvä kiertoon :))

   Poista
 2. Jee, kiva juttu! Minulla ne ovat levinneet unikkomereksi viimevuotisella kasvupaikallaan tomaatin ympärillä, nyt siinä kasvaa perunaa ja tuhansia unikoita, joita en hennonut kitkeä :-D Ja ruukusta, joka oli muotopuutarhan kulmalla, se on myös kylväytynyt viereiseen kukkapenkkiin. Aina ei voi luottaa siihen että se kylväytyy, jos sattuu hankala talvi, joten jokusen siemenkodan voi syksyllä ottaa varastoon keväistä kylvöä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin ottaa muutama siemenkota varalle, hyvin lähtivät kevätkylvöstä. Luulen että tuo kuivahko ja lämmin talon nurkka on unikoiden mieleen :)

   Poista
 3. Upean värinen unikko. Saako tuon siemeniä jostain?
  Meillä vanhassa kaupungissa on unikkoja talojen kivijalkojen vieressä, mutta vain keltaisia ja oransseja ja joku onnellinen on saanut muutaman valkoisenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikko on vaaleanpunainen pioniunikko, papaver somniferum, paeoniflorum-ryhmä. Näillä tiedoilla sain siemenet, pioniunikkoa olen nähnyt ihan Terrankin siemenvalikoimissa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)