lauantai 27. heinäkuuta 2013

Helteellä tehdään yötöitä

Tämän päivän työlistalla oli ulko-ovien maalaaminen toiseen kertaa ja lasikuistin viimeisen neljän ikkunan kunnostuksen aloittaminen. Ovien kanssa oli hyvä ajoitus ja sain maalattua ne varjossa ennen auringon porotuksen kääntymistä oviin päin. Hyvät tuli, ja ovat miltei kosketuskuivatkin sään ansiosta.

Ikkunoiden kanssa meni toisin, aurinko porottaa työpisteeseen alkuiltaan saakka. Hetken yritin, mutta sitten jätin urakan suosiolla ja vein lapset uimarannalle.
 Uimarannan jälkeen tyhjensin vadelmapensaat kypsistä marjoista, ja aloin loputtoman kitinpoistourakan. Mies tuli välillä avuksi, ja siinä ne nyt on. Ikkunat odottamassa maalinpoistoa. Kitin on pois ja lasit tallessa. Kaksi ikkunaa meni rikki, toinen minulta ja toinen mieheltä. Lisäksi pokissa oli useampi jo valmiiksi rikki oleva ruutu. Näiden kanssa päästään siten oikein kunnolla lasinleikkuuhommiin. Vanhaa lasia on omasta takaa riittävästi, ostamaan emme joudu.
 Työ ei olisi valmis ilman tuota ihmekojettani, Speedheateria. Jos joskus saat käsiisi ja Speedheaterin kanssa poistat ikkunakittejä, niin muuhun systeemiin et enää suostu, niin helppoa se on kyseisen koneen kanssa.
Suunnitelmissa on varata yksi päivä pokien hionnalla, yksi päivä pohjamaalaukselle. Maalaus kuivuu muutaman päivän ja sinä aikana putsaan kulmaraudat ja lasit. Sitten kittaus ja viimeinen maalikerros päälle. Näin sanottuna kuulostaa nopealta, mutta kyllä siihen menee pari kolme viikkoa vähintään kun välissä on odoteltava maalin ja kitin kuivumiset. Pellavaöljykitti kuivuu vielä kuukausia kittauksen ja päällemaalauksen jälkeenkin, mutta tykkään että kitti saa kuivua rauhassa ainakin pari viikkoa ennen maalausta.

Ja jos helteet jatkuu (kuten toivon), niin nekin hommat tehdään myöhään illalla, ja jopa yöllä.

2 kommenttia:

 1. Ooh, sä meinaat oikein urakalla saattaa lasit valmiiksi! Nostan hattua!

  Kenen valmistajan maalia käytät ja oletko ollut tyytyväinen? Mulla on omassa ikkunaprojektissa käytössä Uulan pellavaöljymaali ja eilen kuulin jotain negatiivista mielipidettä ko. maalista.

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajateltiin, että nyt rykäistään kerralla kuntoon ennen syksyä ja saan ottaa entisöintikurssille välillä jotain muuta kuin ikkunoita.

   Uulan pellavaöljymaalia olen käyttänyt, mutta käyttökokemusta ei vielä ole kun ekat ikkunat ovat olleet vasta pari viikkoa paikoillaan. Niissä en käyttänyt homesuojaa, mutta seuraavien ikunoiden maaliaan ajattelin lorauttaa Uulan homeenestoa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)