perjantai 8. helmikuuta 2013

Suklaajuustokakku

Bongattuani kaupasta suklaatuorejuustoa, ei tarvinnut miettiä kahta kertaa mitä leipoisin. Mielessä on siintänyt jo monta viikkoa, että juustokakkua on kokeiltava myös suklaisena versiona. Ohje on lähes omasta päästä, olkaahan hyvät:

Tarvitset 4 purkkia tuorejuustoa, sitä suklaista, 3 munaa, yhden pötkylän marie-keksejä, 250g maitorahkaa, 150g voita, 1dl maissitärkkelystä ja n. 100g maitosuklaata tai muuta suklaata (minulla lipsahti n. 150g). Kuvassa on myös sokeria ja tummaa kaakaojauhetta, mutta niitä ei tarvittu toisin kuin ajattelin.
 Murskaa keksit jollain konstilla. Minulla toimii tupperin kulho ja sauvasekoitin. Lykkää voi päälle ja laita hetkeksi mikroon. Sekoita sulanut voi keksimurskaan.
 Taputtele voinen murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi.
 Ota toinen kulho ja kippaa sinne tuorejuustot ja rahka. Sekoita vatkaimella. Jähmeää on.
 Lisää maissitärkkelys ja munat yksitellen. En suosittele liian tuoreita munia. Lopuksi rouhi sekaan suklaat, älä syö liikaa. Sakset on hyvä apuväline rouhintaan.
 Kaada seos pohjamurskan päälle ja laita uuniin 175 asteeseen n. 50 minuutiksi. Älä käytä kiertoilmaa! Tuon vajaan tunnin päästä sammuta uuni, ja jätä kakku jälkilämpöön noin puoleksi tunniksi. Jäähdytä hetki ja lopuksi vielä yön yli jääkaapissa.
 Laita kakku tarjolle. Kuvasta poiketen älä tee koristelua tomusokerilla. Kakun pinta on kostea ja sokeri sulaa pois.
 Syö ja nauti. Makeaa se on, mutta kuulkaa, ihan tajuttoman hyvää!
Huh, ei mitään karppaajan herkkua. 

10 kommenttia:

  1. Apua. Tuota on pakko tehdä huomenna. Mutta mähän olen sokerilakossa. kai sen voi yhdeksi päiväksi unohtaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdeksi päiväksi voi aivan hyvin unohtaa, jopa kahdeksi :D

      Poista
  2. Ei ehkä karppaajan herkkua juu :-D
    Mun täytyy sanoa, että en pitänyt tuosta, kun tässä syksyllä sain maistaa kylässä. Kun pidän siitä juustokakun sitruunaisesta kirpeydestä, minusta tuo vain oli äklöä. Mutta nää on niin makuasioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti perusjuustokakku on mun suosikki, mutta ei suklainen versio pahaakaan ole, hyvin se on jääkaapista huvennut. Vaaka ei ole mun ystävä seuraavaan pariin päivään :D

      Poista
  3. Voih, kuulostaa liiankin ihanalta ;-)
    Täytyy ehdottomasti kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä ihanalta. Valitettavasti tuo leipominen jamuutkin keittiöhommat ovat kaukana minun mukavuusalueeltani.
    Ihana koiruus tuossa edellisessä jutussa. Kaapon pitää saada olla mummulassa. Meillä tyttären Niilo on täällä aina tyttären työpäivien ajan. Alman seurana ja vähän minunkin päivää piristämässä. Kaksi koiraa ja tuplamäärä karvoja, mutta en haluaisi luopua niistä, ovat niin rakkaita.

    VastaaPoista
  5. Minulla keittöhommat on ikäänkuin pakollisia. Vuosien muyötä olen oppinut tykkäämään ja paljonkin. Nyt uskallan jo kokeilla uuttakin ja ilman ohjeita :))
    Jos tytär asuisi lähempäni, niin meilläkin onnistuisi että Kaapo olisi täällä päivähoidossa.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)