keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Mitä kasvattaa tänä vuonna?

Oletteko huomanneet, että siemenpussit ovat saapuneet kauppoihin? Minä olen, ja tein jo ekat ostoksetkin. Prismasta löytyi pari pussia heräteostoksena, muiden kauppojen tämän vuoden valikoimia en ole vielä katsastanut ja jotain ostoslistaakin on tehtävä kunhan jo olemassaolevat siemenet on käyty läpi.

Ostoslistan tekoon kaivoin pussilaatikon esiin. Kuvan perusteella mitään ei tarvita lisää, mutta ei laatikosta silti ihan kaikkea löydy.
 Prismasta nappasin tosiaan hetken ajatuksesta pari porkkanapussia ja jäävuorisalaattia. Salaattia laitan kasvamaan joka vuosi, ja joka vuosi niistä syödään vain murto-osa. Yleensä ovat enimmäkseen etenan ruokaa. Viime vuonna keltainen porkkana onnistui tosi hyvin, toivottavasti nämä siemenet itää yhtä hyvin. Huomasin vasta kotona, että tuo porkkanapussi maksoi 3,70e! Sikahinta vaikka ei nyt ihan tavallista lajiketta olekaan. Jos olisin huomannut hinnan jo kaupassa, tuskin olisin ostanut ainakaan kahta pussia.
 Uutuutena on myös viime kesänä Tallinnasta ostetut keltaisen mansikan siemenet. Kasvihuonekurkun olen aina ostanut taimena, mutta nyt kokeilen kasvattaa taimetkin itse. Kirjavien porkkanoiden pussi on alesta, hinta ihan toinen kuin edellä, 0,10e.
 Kiinankaalipussi oli myös niin halpa, että kokeilen ensi kertaa kasvattaa itse vaikka viime vuodet ei ole olleet mun kaaleille suosiolliset. Jos ei syö kirpat, niin sitten syö etanat. Kukkapuolelle löytyi samaisella halvalla hinnalla posliinikukkaa ja auringonkukkaa.
Joitain istutusssuunitelmia olin ajatellut sen mukaan, että vanhimman pojan rippijuhlat on elokuun alussa. Seurakunnalla heitti kaikki ajat häränpyllyä, ja nyt konfirmaatio onkin jo heinäkuun puolessavälissä. Todennäköisesti emme saa siihen vielä oman maan satoa tarjolle mikä on harmi. Toivottavasti edes kukkia saadaan puutarhaan ja maljakoihin.

6 kommenttia:

 1. No niin, tästä se lähtee... onpa paljon pusseja ja suuria suunnitelmia! Ehkä se on hyväkin, että on joku tuollainen rajapyykki keskellä kesää, tulee hoidettua pihaa vähän tarkemmin ;-) Tai en sinusta tiedä, ehkä hoidat sen muutenkin, mutta onhan se varsin kivaa silloin, kun piha on oikein nättinä. Harmi satoa ajatellen tuo aikaisempi päivämäärä, mutta eiköhän teidän piha ole muuten vain niin ihana, että kaikki ahmivat sitä sitten silmänruokana ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret on suunnitelmat, katsotaan miten käy toteutuksen kanssa :D Kävin pussit läpi, lisää ei tarvitse ostaa kuin herneitä.

   Rajapyykit on aika hyviä, tai ainakin ne toimii minulla. Kesäloman yritän ottaa niin, että jäisi aikaa kitkeä puutarha paraatikuntoon ennen juhlia. Toisaalta sitä kitkettävää alkaa olla jo sen verran, että kun on siellä vikassa kulmassa, on eka kasvanut jo umpeen. Suo siellä, vetelä täällä :D Jos kasvimaan pääsisi laittamaan jo vappuna, voisi satoa tullakin heinäkuun puolella, vaan ei taida silti ehtiä.

   Poista
 2. Mun ystävillä on ollut puutarhamessuilta ostettuja liljan sipuleita, joista on tullut aivan mielettömät liljat. Mä ajattelin panostaa niihin, koska mun kylvökset ei yleensä selviä hengissä kesään asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää liljoja kävis mullekin, helppoja kasvattaa. Kasvimaata ilman ei enää osaa olla kun se on tehty. Siihenkin tulee himo :)

   Poista
 3. Mä en oikeesti uskalla mennä kauppaan, koska.....siellä korissa on sitten tuhottomasti noita pusseja, pitää ottaa Ukko mukaan se hiukan hollaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tästä se alkaa. Herneitä tarvitaan, mutta luulen että monta muutakin pussia tulee napattua mukaan.

   Poista

Kiitos kommenteista :)