lauantai 19. tammikuuta 2013

Jugendlumpeita

Vietin eilen mukavan vapaapäivän. Ensin pisteltiin kättä labrassa, sitten otettiin hammaslääkärissä muottia hampaista. Terveydenhoitopläjäyksen jälkeen oli vuorossa sielunhoitoa hyvän ystävän seurassa kaupungilla. Teetä ja marjapiirakkaa kahvilassa, ja sen jälkeen kierros kirpparilla. Täydellinen vapaapäivä täyden työviikon jälkeen.

Kirpparilla tein mukavan löydön, ei tietenkään mitenkään tarpeellinen, mutta ihana. Pieni pellavainen liina on kirjottu kauniilla jugend kuviolla. Lumpeita, ja lumpeen kukkia.
 Vaikea kuvata vaaleaa kuviota valkoisessa liinassa. Lumpeet on hyvin tyypillinen jugendin kuvio, sekä nuo joutsenen kaulaa muistuttavat kaarteet. Liina ei ole ihan täydellisessä kunnossa, mutta puolentoista euron hinta oli niin halpa, ettei pienet kulumat haittaa
 Liinan lisäksi löysin luettavaa viikonlopuksi. Siitä onkin aikaa yli 20 vuotta kun olen viimeksi lukenut Emily Brontën Humisevan harjun. Kirja löytyi kirpparilta 0,5 eurolla.
 Eikä siinä vielä kaikki. Olen Lontoon matkan jälkeen etsinyt meille uuttaa pienempää teekannua. Löytyi eilen niinkin läheltä kuin Prismasta ja oli vieläpä puoleen hintaan. Testauksen perusteella oikein toimiva kannu jolla saa juuri sen 2-3 mukillista teetä mitä olin ajatellutkin.
Pakkaspäivästä tuli siten aika mukava, hyvä kirja, kuumaa teetä ja vähän minttusuklaata. Ja tietenkin tulet takassa (ja kuudessa muussa tulisijassa).

12 kommenttia:

 1. Voi hitsi miten ihana liina! Jotenkin elämisen ja käytön jäljet ei minustakaa haittaa, nehän kuuluvat vanhoihin tavaroihin.
  Sun tekemä kittaus on hieno ja kenelläkään ei ole asiaa tulla sitä suurennuslasin kanssa katsomaan. Jos se pitää lasin paikoillaan niin, että vesi ei valu kynteeseen, se ajaa asiansa täydellisesti.
  Lankojen laittaminen todellakin kannattaa, huomasin tässä yksi päivä, että kesällä korjatusta olkkarin ikkunasta on syöty kitti viimeistäkin murenta myöten, vaikka sivelin sitä tervanhajuisella tökötillä. Lasi putoaisi jos langat ei pitäisi sitä paikoillaan! Ja onneksi ruutu ei ole haljennut nokkimisesta, kun se on rintamamiestalon vähän isompi ruutu (vaikka se vasta harmittaakin, kun vedetty lasi halkeaa!)
  Sun kuva tuolla käätypostauksessa on niin hieno, olet tosi sutjakka ja nätti! Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin elämisen jäljet saa, ja pitääkin näkyä. Jos liinalla alkaa olla ikää 100 vuotta niin ei sen tarvitse olla kuin pakasta vedetty.

   Kittaus ei ole omiin silmiin hyvä, mutta luulen että sitä on omaa työtä kohtaan kaikki kriittisin. Onpa sulla ollu talitiaiset ahkerina, onneksi on lasit säilyneet.

   Kiitos kehuista, olo on kyllä hyvä, kaikin puolin :))

   Poista
 2. Upea liina. Anteeksi kopiointi, mutta otin heti kynän käteeni ja piirsin kuvan liinasta. Liinojen merkkaaminen on kivaa ja merkkaan yleensä kesäisin veneillessä. Merkkuu on helppo ottaa venematkalle mukaan.
  Samoin kuin Sailakin sanoi, lasilangat ovat ehdottomat vanhoissa ikkunoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kuvion saa kopsata, minusta se on vielä erityisen kaunis, sopusuhtaisen herkkä. Venematkat onkin varmana hyviä kirjontahetkiä, itsellä niitä on ihan liian vähän. Aina on muka jotain muuta puuhaa :)

   Poista
 3. Kauniit kuvioinnit liinassa ja hintakaan ei ollut paha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen kaunis liina, vaikka itse sanon :)

   Poista
 4. Vapaapäiväsi selvästi myös parani loppupäivää kohden : ) Kyllä on kaunis kuviointi liinassa. Ja löytö tuntuu varmasti vieläkin makeammalta tuolla hinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin parani. Olen pistoskammoinen ja pelkään hammaslääkärissä ihan sikana vaikka tiedän ettei tehdä mitään mikä sattuu. Mutta taas siitä selvittiin :)

   Löytö oli mieluinen.

   Poista
 5. No onpas ollut kivan tuntuinen vapaapäivä;) Ja mukavat löydötkin...
  Sisua ikkunaentisöintiin! Ja aina voi tosiaankin kysyä hintoja ja miettiä mitä se suhteessa maksaa teetettynä. Toisella teettäminen on hyvä vaihtoehto ja järkevä, jos sopivalla hinnalla saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva vapaapäivä, edellisestä olikin jo liian pitkä aika.
   On se nyt varmaan jaksettava puurtaa itse ikkunoiden kanssa. Mies kurkkasi auton alle ja ilmoitti että olisi vaihdettava aika pian. Joten sinne ne rahat taitaa upota, omat ja lainatut :D

   Poista
 6. Aivan uskomattoman kaunis liina, upeat kirjailut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaunis on ja kunnon jugendliinaa olenkin haeskellut.

   Poista

Kiitos kommenteista :)