torstai 25. lokakuuta 2012

Ekat

Tänään on ollut elämän ekojen kertojen päivä. Kuopus pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa Helsingin Luonnontieteelliseen museoon ja sieltä vielä Pendolino-junalla kotiin. Allekirjoittanut sai lomatakamuksensa ylös sohvalta ja päätti yllättää pojat pienellä Helsingin reissulla. Kävi vielä niin onnekkaasti, että pääsimme miehen kyydillä ihan museon oven eteen asti. Olisimme päässeet kotiinkin, mutta junamatka on elämys jota ei jätetty nyt väliin.

Kotona kaivettiin heti jääkaapista leipomus jota tein ekaa kertaa elämässäni. Tässä se on, vadelmavalkosuklaajuustotorttu.
 Ja vaikka itse sanon, ja hiukan epäilin, onnistui makuelämys täydellisesti.
 Mausta kertonee myös tämä kuva jonka otin kakusta hetken päästä, näin hyvin se kelpasi perheellekin.
Alkuperäinen ohje on blogista Elämä makeaksi. En muunnellut kovin, mutta vaihdoin punaiset viinimarjat vadelmiksi. Ne uppoaa meillä paremmin.

Viinimarja juustokakku
Pohjaan 200g ihan hienoksi murustettuja marie-keksejä ja 150 g pehmeää voita. Sekoita yhteen. Taputtele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Tässä kohtaa ohjetta en ollut varma, tuleeko pohjaa levittää myös reunoille ihan ylös asti. Levitin sitten vain hiukan.

Täyte: 600g tuorejuustoa (esim. Philadelphia), 250g maitorahkaa (sanoisin että täysrasvaista), 1dl sokeria (puolikin riittänee), 2tl vaniljasokeria (pistin kolme), 1dl maissitärkkelystä, 3 munaa ja 130g (just 1 pandan levy) valkosuklaata hienoksi murustettuna. Murusteluun paras työkalu on sakset.

Vatkaa juusto ja rahka sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksitellen ja lopuksi valkosuklaa. Kaada täyte pohjan päälle. Ripota päälle marjat (n. 2dl) + hivenen sokeria. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia, sammuta uuni ja jatka paistamista n. 30-40 minuuttia. Laita jäähtynyt kakku yöksi jääkaappiin ja tarjoile seuraavana päivänä.

Luulen että viikonloppuna tulee toka kerta kun leivon tätä. Kuka haluaa tulla kylään?

10 kommenttia:

  1. Oi mikä herkkukakku, täytyypä pistää resepti talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On melkoista herkkua! Jääkaapissa on enää yksi pala jäljellä :D
      Tekisi mieli kokeilla seuraavaa versiota maustetulla tuorejuustolla, karpalo voisi olla hyvä maku.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, otin sen heti talteen. Täytyy kokeilla joskus:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä nyt kuola valuu näppäimistölle! Ihanan näköistä herkkua:)

    VastaaPoista
  4. Mmmnami...usein käy niin, että vasta kun lautanen on tyhjä, muistaa sen että siitähän piti ottaa kuva :)
    Ja tuo luonnontieteellinen museo on taatusti hieno kokemus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on :) Nyt varasin kameran ihan ekaksi pöydälle jotta ei jää kuvaamatta. Museo on kiva paikka aikuisenkin vierailla.

      Poista
  5. Nammm... Herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)