perjantai 13. heinäkuuta 2012

Onnellinen perhetapahtuma

Torstai-iltana se alkoi, naukuminen ja pesässä pyöriminen. Hetken päästä alkoivat näkyvät supistukset, kipeää teki. Nopeasti oltiin kolmannessa vaiheessa ja ensimmäinen pentu valkoisine nenänpäineen maailmassa. Iines hoiti homman kuin vanha tekijä vaikka ensikertalainen onkin, ja sai ensimmäisen pennun putsattua ennen oranssin syntymää. Kolmas, kilpikonnakuvioinen pentu syntyi yhtä nopeaan tahtiin, kaikki ohi puolessa reilussa puolessa tunnissa. Auttamaan en päässyt/joutunut yhtään.

Puoli yhteen asti valvoin ja odottelin vieläkö pentuja syntyy. Uskalsin kuitenkin mennä nukkumaan, sillä aamulla oli herätys 5:30 viimeiseen työpäivään. Herättyäni pesässä olikin vielä yksi pentu lisää, ensimmäisen värinen tumma, mutta ilman valkoista laikkua nenän päällä.

Pennut voivat hyvin, juuri äsken punnitsin kaikki ja jokainen oli jo nostanut syntymäpainoaan n. 10g vaikka ikää ei ole vielä vuorokauttakaan. Tai sen neljännen pennun syntymäpainoahan en tiedä koska syntyi nukkuessani. Ei kuitenkaan ole pentueen pienin.

Kuvat on huonoja, pesä on ahtaassa ja hämärässä paikassa seinän ja sohvan välissä. Toistaiseksi en ole könynnyt sinne seuraksi vaan pennut on nostettu vaakaan selkänojan yli. Kunhan lomani alkaa, tehdään sohvan takusesta väljempi paikka. Nyt tärkeämpää on penturauha kuin paremmat kuvat.

Nyt mietityttää miten toteutetaan kahden muun kissamme tutustuminen pentuihin. Ovat leikattuja kolleja, mutta silti olen vähän epävarma voiko niitä laskea pentujen lähelle lainkaan. Osaisiko joku neuvoa miten toimia? Toistaiseksi herrat Aatu ja Otto ovat ulkoruokinnassa ja porttikiellossa sisälle.


20 kommenttia:

 1. Oma kokemukseni pienistä isojen maailmassa on vaan positiivinen. Sulohan oli n. 4 viikkoa kun meille tuli. Muut kissat kyllä varoivat pientä! Uteliaina haistelivat, muttei mitään hälyttävää käytöksessä. Päästä valvotusti katsastamaan, sittenhän sen näkee.

  Voisin sanoa, et haluun tuon punaisen....

  VastaaPoista
 2. OI ihanuutta!!!! :)))
  Meidän Pulla suhtautui varauksella viimeksi pentuihin, lähes pelkäsi niitä! Sitten pari viikkoa pentujen syntymän jälkeen Pulla katosi viikoksi, mutta palasi sitten. Pikkuhiljaa tottui ja alkoi sitten leikkiä pentujen kanssa, "koulutti" vähän tavoille ;)
  Nykyisin on Morriksen hyvä kaveri :)

  VastaaPoista
 3. Meillä tuli eilen Hippu, 12-viikkoinen kissanpentu. Vanha rouvamme kattistrofi oli kyllä sitä mieltä, että tuollaista rääpälettä ei hänen tontilleen olisi tarvinnut raahata. Sähisi ja murisi ja irvisteli oikein ponnekkaasti. Mutta epäilen, että rouva oli enemmänkin pelokas kuin vihainen -hyvin arka kun on muutenkin luonteeltaan. Toivottavasti tulevat jatkossa kuitenkin toimeen.

  Ihania pentusia! Tuo meidän pentu on nyt naaras ja yhdet pennut aion kyllä sillä teettää, koska ikinä en ole tuollaista vauvapentuetta ennen saanut hoitaa.

  VastaaPoista
 4. Onnea teille kaikille, ihania pieniä <3

  Meillä on aina muut kissat hyväksyneet pennut ihan moitteetta...paitsi, Herra Hirmu nuorempana aina katosi pentujen tultua (joskus koko kesäksikin) ja Roiskis(uros sekin) taas tuppasi leikkimään emoa eli nuoli pyllyt ja makasi pesässä lämmittämässä pieniä kun äippä oli ulkona...tapasi myöskin aika isolla tassulla opettaa pikkuisia ts roiski niitä pitkin pesälaatikon seiniä, mutta kukaan ei koskaan saanut kipeää eli kai se oli ihan asiaankuuluvaa.

  VastaaPoista
 5. Voi pikkuisia <3 Meidän Niilo on ihan kuin tuo oranssikisu:)Onnea reippaalle kisuäidille!

  VastaaPoista
 6. voi mitä söpöläisiä!

  VastaaPoista
 7. Meillä oli muut kissat sisällä vaikka Tellulla oli pennut. Vauvakoppa oli toisessa huoneessa ja Tellu siellä vauvojen kanssa ovi auki kylläkin...mutta sillä oli vesi ja ruoka ja hiekkalaatikko aivan vauvakopan läheisyydessä samassa huoneessa. Tellu kyllä piti huolen että koska ja kuka sai pentuja tulla tervehtimään. Se on se eläinten oma hierarkia...

  MiMa

  VastaaPoista
 8. Iiiikkkk, miten ihania!!!!

  Voi että mun tekisi mieli kissaa!!!

  VastaaPoista
 9. voi miten ihania voi kissanpennut ollakkaan :)

  tuli mieleen kun kälyllä oli kissanpentuja. niitä ihmeteltiin niin paljon että kollikissa tuli mustasukkaiseksi ja varasti pennut omaan koppiinsa :D siellä se niitä hoiteli onnessaan.

  VastaaPoista
 10. Huippuihania pikkuisia!! Onnea kovasti kasvaneesta perheestä ;)

  Näyttäisi tuo kilpikonnakuvioinen olevan meidän Ellin näköinen :)

  VastaaPoista
 11. Onnea iloisen perhetapahtuman johdosta! Joa meillä ei olisi tuota liki 8 kk:n ikäistä Tyyneä, tulisin hakemaan tuon oranssin pois teiltä <3

  -Tuija-

  VastaaPoista
 12. Onnea teille! Mä vähän niinku pelkään kissoja, mutta nuo näyttävät aika vaarattomilta:)

  Mites Kaapo, voiko jo paremmin?

  Ja niistä sienistä: hyvä että opit tavoille:))

  VastaaPoista
 13. Irmastiina: Ne on mielettömän suloisia, miten niistä hennoo joskus luopua?

  Pirpana: Hyvin meni tutustumiset, herrat pelkäävät pentuja :D Kaikki on vielä vapaina :)

  Ruusa: Pelkoa oli meilläkin ilmassa. Otto kävi vilkaisemassa ja halusi samantien pihalle :)

  Leena: Sehän minullakin ajatuksena että ainakin yhdet pennut kun en ole koskaan sitä kokenut.

  katjainkeri: Saas nähdä hoivaako meidän herrat pentuja, toistaiseksi vain pelkäsivät.

  MiMa: Iines taisi nousta hierarkiassa ylimmäksi tiineysaikana. Ei päästänyt herroja edes ruokakupille vaikka ennen oli se joka söi viimeisenä. Suojelee pentuja aika voimakkaasti, hyvä kun sain niitä edes punnita.

  nanna: Ne lutusia <3 Jos tekee mieli, täällä olisi muutama kisunen :D

  Carovarium: Osaa ne kissat yllättää :)

  Inka: :)) Kilpikonnakuvioinenkin on saanut tabbyraidat ekan vuorokauden aikana. On aika kivan värinen.

  Tuija: Kiitos, oranssi on meillä lasten suosikki.

  VastaaPoista
 14. Nina: Näitä ei voi pelätä! Kaapo voi jo hyvin, peruttiin fyssarikin kun sai niskansa kuntoon. Koivikko on taas täynnä sieniä, kävin illalla kurkistelemassa. Huomenna kerään pois ja syön :D

  VastaaPoista
 15. Onnea! Ihana tapahtuma - ja ihana seurata noiden pikkuisten kehitystä. Meilläkin on neljä pentua, ylihuomenna sunnuntaina täyttävät viisi viikkoa.

  VastaaPoista
 16. Onnea!!! Voi että ne on niin ihania -huoh- Yleensä nuo mammat pitävät sivulliset aika tehokkaasti järjestyksessä :)

  VastaaPoista
 17. ihania pentuja! :D
  itse haluaisin kissan tai pari, mutta sitä ennen pitäis laittaa tuo talon "kakslahkeinen" kiertoon kun on allerginen moisille...
  on minulla ollut useampikin kissa, silloin kun vielä asuin vanhempien luona "kotona"
  yksi sai kerran 4kpl pentujakin,
  pesänsä teki miun vaatekaapin alahyllylle vaatteiden taakse kun ei kelpuuttanut miun tekemää pesää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)