tiistai 3. heinäkuuta 2012

Eiliseltä kirpparikäynniltä

Pitkästä aikaa vein näin kesäaikaan tavaraa myyntiin kirpparille. Kauppa käy, jos ei muuten, niin me myyjät ostamme toistemme tavarat ja kaikki on tyytyväisiä. Eilen kannatti käydä viemässä lisää tavaraa omaan pöytään ja tehdä kierros katsomassa mitä muista pöydistä löytyy. Ja löytyihän sitä. Aloitetaan edullisimmasta.

Tupsu isännänhuoneen isännänkaapin avaimeen, hinta 0,20e:
 Eipä tämä keinutuolin villavilttikään ollut kallis, hinta 0,50e.
 Kokonsa puolesta pienin löytö maksoi kokonaisen euron. Tosin samassa pussissa tuli kaksi muuta magneettia, mutta ne kierrätän takaisin kirpparille. Vain maatuska miellytti omaa silmää. Kukkakuvan on piirtänyt kuopus muutaman vuoden ikäisenä lahjaksi äidille.
 Seuraava löytö oli vanha kotikutoinen nimikoitu pellavalakana. Nimikointi on tehty hauskasti lakanan alakulmiin. Mukava olisi tietää kuinka vanha tämä 3e maksanut aarre on.
 Lakanan kanssa samasta pöydästä ostin pellavaliinan riekaleen. Kirjailtu kohta on ehjä, reunat rispaavat, mutta nehän saa kuntoon ompelukoneen alla. Hinta 5 euroa.
Liinan kirjailu on jugend-tyyliä, haalistunutkin jo mutta kelpaa minulle vallan hyvin.
 Eilisen kallein löytö oli tämä ryijy. Hintaa hurjat 6 euroa. Mitään en ryijyistä tiedä, mutta voisin veikata että tämä on tehty itsevärjätyistä langoista. Ryijyn värisävyt sopii täydellisesti tupaan vielä kun sieltä löytäisi riittävän suuren vapaana olevan seinätilan. Ryijy on nyt pesty hellävaraisesti ja odottelen sen kuivumista.
Iloinen mieli näistä ainakin tuli eikä rahapussi keventynyt monenkaan euron edestä.

7 kommenttia:

 1. Mahtavia löytöjä ja hinnatkin kohdallaan....
  Minäkin kävin eilen kahdella kirpparilla, mutta hinnat olivat ihan poskellaan.
  Luulenmpa, että moni myyjä saa kiikuttaa tavaransa takaisin kotiinsa....:)

  VastaaPoista
 2. Edullisia ja upeita löytöjä teit kirppikseltä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ryijy ♥

  Vanhat käsityöt on niin kauniita! Tuntuu ihan hassulta ajatella, että entisaikaan KAIKKI osasivat jonkin kädentaidon, montakin. Kyllähän sitä nykypäivänäkin osataan, muttei kyllä siinämäärin kuin ennen.

  Mulla kirpulta etsinnässä ristipistoin kirjottu ruusutaulu. On niitä vastaan tullutkin, muttei juuri sitä oikeaa...musta tausta, keltaisävyinen auennut ruusu ja nuppu, sellaista havittelen. Kyllä se vielä löytyy, uskon niin!

  VastaaPoista
 4. On kyllä hienoja löytöjä, varsinkin tuo ryijy! Liityin lukijaksi kivaan blogiisi :)

  VastaaPoista
 5. Onpas halpaa. Lakanasta saa kauniin verhon!!
  Maatuska on kiva, mutta piirustus sen takana vielä paaaaljon söpömpi <3

  VastaaPoista
 6. Irmastiina: Kohtuuttomiin hintoihin törmää tämän tästä. Itsekin tykkään myydä tavaraa joten laitan kohtuulliset hinnat. Mikään ole inhottavampa kun kantaa roinansa takaisin kotiin kirpparilta. Uusi roina on paljon parempaa :)

  MaMMeli: Ja vielä monta edullista löytöä!

  Kikka: Luulen että ei ennen kaikki osanneet, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Joto teki itse tai oli ilman. Mulla on sellainen ruusutaulu punaisella ruusulla. Olen joskus nähnyt keltaisenkin ruusun joten kyllä se vielä eteen tulee!

  Marjukka: Kiitos ja tervetuloa lukijaksi!

  Leena: Tosiaan lakanasta tulisi kiva verho. En taida kyllä raaskia tehdä siitä vielä mitään. Tuo kuopus kyllä tietää miten äiti (ja naiset) kiedotaan pikkurillin ympärille. Annetaan kukkia!

  VastaaPoista
 7. Kauniita ovat kaikki löytösi :)
  Kyllä ennen osattiin ( ja kerettiin ) tehdä suuritöisiäkin käsitöitä , onneksi kirpparit on olemassa , että myös me saamme niistä ihanuuksista nauttia.
  Mulla tuollainen lakana verhona ;) ihan vaan roikkuu tangosta kerroksittain kun en raskinut sitä leikellä.

  Lämmintä loppuviikkoa sinne.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)