perjantai 17. helmikuuta 2012

Broilerigratiini

Jos et pelkää rasvaa ja kermassa lilluneita kasviksia, on tässä oivallinen ruoka viikonlopuksi.
Ohje on alunperin karppaus.info-sivustolta, mutta muuntuu aina sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

Tässä tämän viikkoinen versio:
Paista pannulla joko valmiita (maustamattomia) broilerin suikaleita tai isoista paloista pilkottuja,
määrä oman perheen mukaan. Minulla on kuvassa pannulla 900g broileria, valmiita suikaleita.
Mausta oman maun mukaan.
 Laita uuninkestävään vuokaan reilusti kukka- ja parsakaalia. Kuvassa on vasta osa, totesin tuon vuokan pieneksi ja vaihdoin suurempaan. Kaaleja oli vajaa kilo.
 Sitten kaivelemaan jääkaappia. Meiltä löytyi smetanaa, ranskankermaa ja kuohukermaa. Sotke kaikki kevyesti sekaisin erillisessä kulhossa. Minä laitoin kermaa 2 purkkia, sitä saa olla ihan reilusti.
 Laita broilerit kaalien päälle, ei tarvitse sekoitella jos et halua. Sitten sekaan juustoja. Omassa jääkaapissa ei ollut kuin sulatejuuston jämät. Viimeiseksi päälle kerma/smetana yms. seos ja uuniin. Paistoin tunnin verran n. 175 asteessa. Paiston lopuksi voi lisätä päälle juustoraastetta.
 Valmis ruoka on vähän epämääräisen näköistä, mutta aivan sairaan hyvää.
Ja kelpaa ei karpeillekin.
Ja sitten vain herkuttelemaan!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika herkulliselta. Täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Hih, just nostin kanaa lämpiämään jääkaapista. Ajattelin kuitenkin tehdä tällä kertaa tulista kanakeittoa. Meillä on niin tulista sakkia :D

    VastaaPoista
  3. Meilläkin tehdään vastaavalla tavalla, milloin mistäkin raaka-aineista, maistuvaa joka kerta :)

    VastaaPoista
  4. Aion kyllä tänään kokeilla ensimmäistä kertaa. Helpot ja vaivattomat ruuat kun on ollut vähän hakusessa viime aikoina. Pelkkä ainesten ajattelu saa veden kielelle.

    VastaaPoista
  5. Kokeiltu ja syöty on! Terveisiä vain mieheltäni - kehui ruokaa hyvin herkulliseksi. Kolmen juuston kerma sopi mainiosti vanhojen juustonkannikoiden seuraan.

    VastaaPoista
  6. Paula: kannattaa kokeilla!

    Peurankello: Pistähän hyvät kanakeiton reseptit jakoon. Osana tehdä vain yhdenlaista eikä meinaa oikein kelvata muille.

    Eija: :))

    Sirkku: Ihanaa, tää on aina paras palkinto bloggaamisesta kun joku onnistuu mun "ohjeella". Tämä jos mikä on kyllä helppo ruoka ja voi tehdä ihan mistä vaan mitä on jääkaappiin jäänyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)