keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Malttavan mieli palkitaan

Olen kai täälläkin valitellut tuvan kehnoa säilytystila-asiaa. Osa keittiötarvikkeista on lojunut jo toista vuotta vaatekaapissani, muovipurkit pyörii korissa pöydän alla ja kaikenlaista on ripoteltu sinne ja tänne. Säilytystilaa on ollut hakusessa tuvan remontista asti. On koluttu huuto.netit, kirpparit, osto- ja myynti-ilmoitukset, eikä sopivaa kohtuuhintaisena ole löytynyt.

Sunnuntaina meillä oli lapsivapaata ja suunnattiin miehen kanssa kirpparikierrokselle. Anoppi oli perjantaina vihjaissut poikia hoitoon viedessä, että paikallisella kirpparilla on myynnissä joku talonpoikaiskaappi. Samalla sunnuntai-iskulla päätettiin tarkistaa olisiko kaappi vielä myynnissä. Ja onneksi tarkistettiin!

Kaappi oli juuri meidän tarpeisiin tehty. Kolme laatikkoa, ja kolme tilavaa kaappia, ei liian syvä, ja korkeus juuri se mitä olimme ajatelleet. Hinnasta käytiin pieni neuvottelu, ja kun sopuun päästiin, sai kaappi uuden kodin. Kiitin mielessäni, että olin malttanut odottaa juuri tätä kaappia.
 Kaapissa on kauniit ja hyvin säilyneet koristemaalaukset. Vaikka vihreä ja punainen maali hiukan rapisevatkin, on kuvioiden maali tiukemmassa. Uskalsin pestä ne ihan kunnolla hangaten ruokasoodalla. Kaappi vaati puhdistuakseen puoli kiloa soodaa ja yhdeksän vadillista puhdasta vettä, mutta nyt se on sellainen, että sinne voin astiani lykätä.

 Vetonuppeja puuttuu yksi, ja yksi on lohjennut. Eiköhän jostain saada uudet tilalle.
 Tupa on nyt täynnä eri aikakauden kalusteita. Vanhimmat 1850-luvulta, tuoreimmat parin vuoden takaa Ikeasta. Minulle se passaa, tykkään juuri sellaisesta, että eletty elämä näkyy ja kerrostuu. Ei kaiken tarvitse sointua toisiinsa oppikirjamaisesti, tai olla tyyliltään samaa. No okei, tuo mikro ja leivänpaahdin vähän häiritsee, mutta ei niille ole muuta paikkaa ja kuuluvat nykyaikaan.
 Vihreän kaapin alla ollut klahvipöytä onkin sitten seuraavan talven entisöintikurssin kunnostuskohde, siis ikkunoiden lisäksi. Sitten mietitään tuleeko uusi kaappi olemaan tuossa nurkassa, vai siirtyykö ison ruskean kaapin alle. Sopii molempiin paikkoihin, mutta sitten joudumme heivaamaan ruskean kaapin alla olevan pöydän vintille ja sitä en haluaisi. Tästä näet ruskean kaapin ja muut tuvan kalusteet. Koneeltani on toistaiseksi tyhjennetty kaikki  vanhat kuvat ja tiedostot, mutta ainakin se taas toimii! ja picasasta en jaksa nyt niitä kaivella
Tuon ihanaisen kukkakaapin myötä ratkesi säilytysongelmat, sekä se pohdinta, millainen etulevy laitetaan sähköhellakompleksin eteen. Matkitaan suoraan kaapin alareunan koristeleikkausta ja se on siinä! Ainakin kaksi asiaa sointuu sen jälkeen toisiinsa.

17 kommenttia:

 1. No voi ihanuutta millainen sieltä löytyi!! Ihan täydellinen ja miten kauniit maalauksetkin!

  :)

  VastaaPoista
 2. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Uskon, että kaikelle on aina tarkoituksensa. Kaunis kaappi, joka on vain odottanut pääsyä teidän keittiöön. :)

  VastaaPoista
 3. Woaaaah miten hieno kaappi! Ihana!!!
  Ja woaaah tuota teidän tuvan huonekorkeutta ja hirsiseinää ja kattoa!!! Ja lattiaa. Ja tunnelmaa. Ihana ♥

  VastaaPoista
 4. Ihana kaappi! Itse odotan sormet syyhyten, että talokauppamme on virallisesti tehty, ja pääsen sisustamaan uutta vanhaa taloamme n.1940-1950 vuosikymmenten tyyliin sopivaksi - sormet syyhyää myös päästä kirppiksille shoppaileen.. ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis, ah niin kaunis kaappi :)

  VastaaPoista
 6. Aivan uskomattoman ihana kaappi. Onnea hienolle löydölle!!

  VastaaPoista
 7. Wau! Kannatti odottaa!

  tv Leena

  VastaaPoista
 8. Oi minkä helmen löysitte, upea kaappi!

  VastaaPoista
 9. Todella hieno vanha kaappi! Kannatti odottaa juuri tätä ja kannatti ostaa. Minäkin tykkään sellaisesta kalustuksesta ja sisustuksesta, jossa historia ja kerrokset näkyvät. Sellainen sopii erityisen hyvin maalaistaloon. Me asutaan kerrostalossa ja on meilläkin kalusteet eri vuosikymmeniltä, vanhin jostain 1920-luvulta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)