keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Luettavaa

Tämä projektini Katja normaalipainoiseksi on antanut uusia eväitä koko elämälle.
Ja koska projektini pyörii lähes ainostaan suuhuni laittaman ruuan ympärillä,
on ollut luonnollista hankkia uutta tietoa siitä mitä syön ja miksi.
On sitä keittokirjoissakin, mutta näistä allaolevista kirjoista on löytyneet ne suurimmat oivallukset.
Teille jo ehkä tuttuja juttuja, mutta minulle osin ihan uutta.

Kirjat puhuvat lähes yksinomaan puhtaan, aidon ruuan puolesta.
Lisäaineettoman, mahdollisimman vähän käsitellyn ja jalostamattoman ruuan puolesta.
Meillä muutos on tarkoittanut mm. ehdottomasti marinoimatonta lihaa, ei natrumglutamaattia, ei mielellään edes hiivauutetta. Leipä mieluiten omatekoisena tai kunnon ruisleipänä, ei light-tuotteita,
ei "makuisia"-tuotteita.
Fanaattisuuteen asti en ole lähtenyt, mutta tuntuvakin vähennys on hyväksi.
Ja sitten ne kirjat, tässä ne ovat:


Omat suosikkini ovat Ruokavallankumous ja Aitoa ruokaa.
Jos käsiisi saat, niin ehdottomasti suosittelen lukemaan.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä! Se on totta, että on tärkeää lukea ja saada samalla lisää tietoa sekä kannustusta. Muistan lukeneeni ekat terveyskirjani (ruuan terveydestä) joskus vähän yli parikymppisenä ja koin valtavat herätyksen, menin jopa kasvis/luomuruokakauppaan töihin ja olin kasvissyöjä yli kymmenen vuotta, tosin en ollut pitänyt lihasta pienenäkään. Vasta yli kolmekymppisenä aloin pitää siitä.
  Seurasin Atkinsin dieettiäkin menestyksekkäästi pari vuotta, tosin ilman lihaa, mutta minulle ei sovi runsas maitotuotteiden käyttö, ruokavaliota olisi pitänyt soveltaa. Olisi hyvä tehdä nyt kunnon ruokavaliosaneeraus, tietoa kyllä on sieltä menneisyydestä paljon pohjaksi, mutta minusta on tullut hyvin välinpitämätön terveyteni suhteen. Sen huomaa kunnossa :-(

  VastaaPoista
 2. Lisäät tuohon vielä Nilssonin Petos lautasella niin hyvä tulee.Itse olen kirjoittanut näistä kirjoista myös aiheen blogiini.Se on hienoa että ihmiset ovat valveutuneita nykyisin ruuan suhteen.Ruokakaupassa työskentelevänä huomaan useinkin mitä ihmisten kärryyn sujahtaa.Mutta parhaiten mieleeni jää asiakkaat joiden kanssa jään jutustelemaan ruuan terveellisyydestä ja lisäaineista ym.Eräskin asiakas vinkkasi minulle ruokavallankumouksesta ja kesti aikansa että muistin kirjan ja lopulta ostin sen.Olen vasta saanut selattua sen mutta eiköhän lomalla ole aikaa?

  VastaaPoista
 3. Saila: Minusta taasen ei olisi koskaan kasvisyöjäksi, rakastan lihaa :D Minulla on karpatessa vähentynyt maitotuotteiden käyttö, tai ainakin arvioisin niin. Voi olla etten osaa hahmottaa käytetyn smetanan ja kerman määrää.

  Karavaani kulkee: Petos lautasella on minulla vielä lukematta. Näitä kaikkia kirjoja saa jonottaa kirjastosta, omaksi en ole raaskinut ostaa. Ruokavallankumouksen voisn kyllä hankkia, se on hyvä!

  VastaaPoista
 4. Mä kyllä käytän surutta marinoitua lihaa, kanaa, tofua ja kalaa. Ostan marinoimatonta kaupasta ja marinoin itse. :-) Aamulla lihat marinadin kanssa paistopussiin ja jääkaappiin ja töistä tullessa uuniin. Marinadeille ja kastikkeille on ohjeita pilvin pimein netissä, tämänhetkisiä suosikkejani mm. chilikookoscurry kanalle ja savupaprika tofulle.

  VastaaPoista
 5. vähintään yhtä tärkeää on suosia kotimaisia tuotteita jos haluaa oikeasti tietää mitä suuhunsa laittaa. Rainbown kermarahka on saksalaista...:/ kokeilepa valion lohkeavaa luonnonjogurttia ja pehmeää maitorahkaa.

  VastaaPoista
 6. Kirjakko: Korjaan, en osta kaupan valmiita marinadeja ja niissä lillutettuja lihoja :))

  Anonyymi: Joissain asioissa maku ajaa kotimaisuuden yli. Valion lohkeava on liian rasvatonta ja sama on pehmeän maitorahkan kanssa. Heti kun rahkaa saa kotimaisena rasvaprosentilla 10, niin ostan!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)