tiistai 3. tammikuuta 2012

Itkujen loppu

Kehnosti kävi tänä talvena.
Niin mukavaa kuin näiden kanssa on muutama tippa tirauttaa, niin pian se on ohi.
Korin pohja häämöttää uhkaavan vakaasti,
oman maan sipulit on kohta syöty.
Erityisen ahkeria emme ole olleet, syy tilanteeseen on laadussa jossa ei ollut tällä kaudella kehumista.
Joku ihme pöpö nuita vaivaa ja mätänevät pois ennen aikojaan.
 Joten viimeiset kulhoon ja kulhosta nassuun.
Jos hyvin käy, uudet sipulit  istutetaan jo neljän kuukauden päästä.
Siihen tähdätään, heti vapuksi maahan, tai
viimeistään äitienpäiväksi.

Tervetuloa kevät, skipataan ohi koko talvi!

14 kommenttia:

 1. Joo, skipataan talvi! Ensimmäiset siemenluettelot jo kovasti selailtu :)

  VastaaPoista
 2. Sipuleista viis kun on noin nätti Grapponia-kulho :)
  Parempaa sipulivuotta 2012 toivottaa hän!

  VastaaPoista
 3. Joo, siis käännetään reippaasti kelloja ja kalenterin sivuja. Huomiseksi on taas kai luvassa jotain talven rakastajien kliimaksia.. Mä taidan pysytellä sisällä koko päivän!

  VastaaPoista
 4. Mari: Mä vähän meinasin josko tänä kesänä en istuttaisi mitään uutta puutarhaan, pitäisi sellaisen ryhtivuoden, eli rikkaruohot ja muut kuriin. Voi olla että jo toukokuussa olen toista mieltä :D

  Outi: Niinpä :)) Ja kaupassa myydään sipuleita, mutta ei kulhoa.

  nanna: Talviunet olisi nyt parasta mitä tiedän. Unille ja herätys huhtikuussa pääsiäiseen...

  VastaaPoista
 5. Kannatan viimeistä lausettasi! Siemenluetteloita tupsahti tänään postista kaksin kappalein...jeee!

  VastaaPoista
 6. Minulla tulee surkeat sipulit, savimaalla... no, ne siirtyvät jossakin vaiheessa kohopenkkiin kun saan sellaisia rakennettua lisää. Nostan maasta vain hitusen isompia sipuleita kuin mitä olen keväällä maahan pannut :-D Hullun hommaa, sanoisi joku, mutta se on se viljelyn ilo, se!
  Siitä puheen ollen, juu, tervetuloa kevät!

  VastaaPoista
 7. Intianminttu: Mä en uskalla tilata mitään luetteloita, lähtisi mopo keulimaan saman tein :D

  Saila: Savinen maa on meilläkin, mutta mies tekee kohopenkit. Sipulit on onnistuneet muina vuosina loistavasti. Nytkin näyttävät hyviltä, mutta menevät sisältä huonoiksi, yleensä huomaa vasta sitten kun alkaa silppuamaan. Hullun hommahan tuo on, mutta niin nautinnollista :))

  VastaaPoista
 8. Se sipulien mätäneminen johtuu siitä että ei ehtinyt maa eikä sipulit kunnolla jäähtyä ennen keräystä kun oli niin pitkä ja kuuma kesä. Kasvit sekoaa liiasta helteestä. Samaa vaivaa on meidänkin mummin sipuleissa ja kaupan kans.

  VastaaPoista
 9. Tässä mukana, eilen tuli eka siemenluettelo tosiaan. Meillä vaan täällä pohjoisemmassa päästään kylvämään vasta toukokuun lopulla jos hyvin käy...

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Jotain tuollaista mietittiin itsekin. Moni muukin kasvi meni helteistä sekaisin.

  Annimuori: Me on päästy parhaimpina vuosina vappuna kylvöpuuhiin. Jos oikein myöhään menee niin vasta äitienpäivänä. Lumesta ei taida tänä vuonna olla ongelmaa, vesi voi haitata jos on liian märkää kuten nyt vielä on.

  VastaaPoista
 11. Ehkä tämä on TODELLA turha kysymys, en ole niin tarkkaan seurannut blogiasi, mutta varmuuden vuoksi kysyn silti: kai vaihdatte sipulien kasvatuspaikkaa joka vuosi?

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Eipä juuri vaihdella, tai vaihtuu ehkä että on sama alue, mutta penkit toisessa kohtaa. Viime vuosi taisi olla kaikenkaikkiaan huono sipuleita kohtaan. Ensi kesänä uusiksi ja todennäköisesti uudessa kohtaa koska perunan paikkaa pitää vaihtaa.

  VastaaPoista
 13. Meillä sipulit vaihtavat nykyisin paikkaa joka vuosi, kun huomasimme, että säilyvät niin paljon paremmin. Viime kesä ei meillä ollut huono sipulivuosi, en ole heittänyt kuin kolme mädäntynyttä sipulia laatikoista. Alkuaan sipulia oli kaksi pyykkikorillista, toisen sisältö on syöty. Meillä kuluu ainakin neljä sipulia päivässä.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Voi olla että nyt on sitten syytä vaihtaa paikkaa kunnolla. Olisin valmis kasvattamaan kasvimaan kokoakin, mutta mies tuskin suostuu. Pistetään nyt sitten perunat ja sipulit päikseen toisinpäin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)