sunnuntai 22. elokuuta 2010

Remppa & raha

Varmasti kaikkia kiinnostava aihe. Mitä remontti maksaa? No maksaahan se. Nanna ehtikin jo postailla samaisesta aiheesta Ruusutapetilla. Tässä versio siitä kun kaikki tehdään itse.
Halpoja ja ilmaisia remontteja ei ole. Edullisia kyllä on. Meillä kulut on karsittu tekemällä itse, käyttämällä vanhaa ja kierrätettyä, kilpailuttamalla väsymiseen saakka sekä hankkimalla alesta ja poistomyynneistä. Talomme vanha osa on ulkomittojen perustella 200m2. Nyt puhun sen remontoimisen kustannuksista. Laajennusosan teon kustannukset on ihan oma osansa.

Tähän asti on remontoitu sali, kylpyhuone ja kaksi makuuhuonetta. Vielä on jäljellä isännänhuone, meidän makkari ja eteinen. Ulkopuolesta puhumattakaan. Aikaa on kulunut viisi vuotta kun kaikki on tehty oman työn ohessa ja minimaallisilla lomilla. Hermo on mennyt aikataulun suhteen kerran jos toisenkin. Olisi niin ihanaa kun voisi vaan palkata jonkun hoitamaan hommat. Meidän tuloilla se ei onnistu.


Tuossa edellisessä postauksessa oli tuvan remontin tähän astiset kustannukset, noin 500 euroa. Puutavara ei tullut maksamaan mitään. Lattiasta käytettiin uusiksi kaikki käyttökelpoinen puu. Uusi puu saatiin omista varastoista ja kaverin rakennustyömaalta. Se omankin varaston puu on jo kertaalleen käytettyä. Olisi mennyt muutaman naulan takia kaatopaikalle jos emme olisi niitä ottaneet. Tuolla lattian alla ei muutaman naulan reikä haittaa mitään.

Tupaan menee vielä ainakin maalia, kittiä, listaa, panelia, hiomalaikkoja, huokolevyä, liisteriä. Sekä tietenkin keittiökalusteet. Niihin pyysin parilta puusepältä tarjouksen. Vastaus on tullut yhdeltä. Ei ole varaa. Hankimme tarvittavat kalusteet Ikeasta kuten aiemmin suunnittelimme. Sieltä tulee myös allas, hanasta ei ole vielä tietoa. Budjetti on aikalailla tasan 2 000 euroa. Tiukkaa tulee tekemään. Imuauto on ihan suosiolla jätetty tuosta pois. Sähkötyöt hoituu tuon oman sähkärin avulla ja tarvikkeetkin tulee olemaan edullisia. Kaikki vanhat käyttökelpoiset pistorasia ja kytkimet saa tulla pesun jälkeen takaisin tupaan. Kaksi sähköpatteria pitää ostaa.

Koko talon sisätilojen, eli lattian aukaisujen, seinien pinnoittamisen ja kattojen kunnostuksen budjetti on 20 000e. Se on äärimmäisen tiukka, mutta tullee riittämään. Onnistuminen kyllä merkitsee joistain unelmista luopumista ja tarkkaa hintatietoisuutta. Pankin tädin juttusille kun emme halua mennä.

Nyt sana on vapaa teille. Miltä edullinen remppa kuulostaa, tai haluatteko kuulla lisää aiheesta?

Arvonta on vielä voimassa tuolla alempana. Tuvan lattia on edelleen auki kun pähkäilemme pistorasioiden paikkoja ja määrää.

20 kommenttia:

 1. Meilläkin vanhaa taloa rempataan tuskallisen hitaasti, kun kerran kaksi tällaista laiskimusta tekee...
  Ei huvittaisi maksaa remonttimiehille maltaita sellaisesta, jotka kenties osataan tehdä itse. Lisää vaan aiheesta, kyllä kiinnostaa!

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaa ehdottomasti, tästä sainkin idean tehdä kans myös jonkinlaisen budjettipostauksen:)
  Ja hinta meilläkin oli Ikea-keittiön takana... toki meidän keittiö maksoi kaikkineen (kaapit, koneet, tasot, altaat, laatat) sen n.4500 euroa. Mutta meillä on sitä lainaakin sit... en uskalla kyllä edes ajatella mitä olis maksanu haaveilemani puusepän tekemä vanha henkinen keittiö.

  VastaaPoista
 3. En voi kuin ihailla, että saatte tuolla budjetilla tehtyä. Uskomattoman hienosti olette uudelleen käyttäneet materiaaleja. Wau, oli ensireaktioni. Itse en tuohon pystyisi, siis tekemään niitä kompromisseja:) Osaan siis rahankäytön taidon vähän liiankin hyvin välillä, mitä tulee remontteihin...miehelle tossa ihailin tuota teidän budjettia ja aloin laskea paljonko keväinen makuuhuoneemme remppa maksoi, vaikka itse sen tapetoin... mutta kun laskee kaapistot, uuden sängyn ja muut kalusteet niin hallelujaa. Ehkä seuraavaan remonttiin osaan tehdä budjetinkin ja hieman tiukemman sellaisen.

  VastaaPoista
 4. Meillä kanssa remontit ja laajennukset on tehty itse (mies tekee)
  Omasta metästä kaikki puu ja alekoreista kaikki muu:)(...näittenkin myrskyjen ansiosta taas uusia rakennussuunnitelmia...)
  Sähköt ja putket käy tietenkin viimeistelemässä "oikea ammattilainen"

  Ja tuntuu kun on kierroksen pintaremonteissa saanut loppumaan niin se ois jo alotettava toisesta päästä uudelleen...

  Kerro vaan lisää teijän projektista, mua ainakin kiinnostaa!!!

  VastaaPoista
 5. Täälläkin halutaan kuulla lisää, meillä sama homma edessä piakkoin.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiinnolla luen lisää. Oma remppa talon osalta on jo tehtynä, mutta mieluusti luen muiden tarinoita aiheesta.

  Mekin pyrimme siihen, ettei lainaa oteta remppahommiin ja se näytti/ää joitain puolituttuja närästävän (kaikki kuulemma kesken, eikä tule heti valmista). Kuusi vuotta meni, että talon laajennus, katto ja pihat yms. saatiin tehtyä ja kaikki pinnat remontoitua, mutta nyt olen enmmän kuin tyytyväinen (meillä oli puolisen vuotta tosin kirvesmies apuna, kun katon korostus ja erkkeri sun mutta isoimmat tehtiin). Tälle vuodelle on taas projektia vielä jäljellä tallin laajennusosan ja varsapihaton osalta. Rakentaminen ja remontointi tuskin loppuu koskaan, mutta niinhän se taitaa maalla/omakotitalossa mennä. Kun saa jotain valmiiksi, keksii uutta ja lopulta on aloitettava uusi kierros.

  Hienosti olette teheneet pienellä budjetilla ja pysyneet siinä. Lopputulos palkitsee myös vaivan. Tsemppiä remppaan!

  -Anni-

  VastaaPoista
 7. Olisi tosi kiva lukea lisää postauksia aiheesta. Meillä rempataan myös, ei tosin noin vanhaa taloa!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiinnolla olen lukenut teidän remontista ja kustannusasiat kiinnostavat aina :)
  Meillä myös työn alla 100-vuotiaan hirsitalon remontointi ja sen rempan budjetti on räjähtänyt käsiin jo aika monta kertaa...

  VastaaPoista
 9. Meijän elämää:)
  Olisi kiva kuulla lisää!

  PS.Säästä nyt sitten siinä kun uudet ikkunat alakertaan maksavat 3500 e asennettuna (siis 4+1 ikkunaa!)...semmoista se on.

  VastaaPoista
 10. minä ainakin arvostan tuollaista periaatetta ja ehdottomasti haluan kuulla lisää :)
  Meillä itsellämme on sellainen tarkoitus, että rakennamme pienen kodin (alle 70m2) ILMAN lainaa! Säästäen, tarkasti budjetoiden, vanhaa tavaraa kierrättäen ja toisten työmailta ylijääneitten rakennustarvikkeitten avulla se onnistunee!? Ja mies tekee itse kaiken! Talosta ei tule mikään moderni hieno iso talo, vaan meidän oma pieni kodikas koti! Tällä hetkellä maksamme vielä tonttia, ilman lainaa!! Ensi kesänä olisi talonrakentamisen tarkoitus alkaa..

  -Minnu

  VastaaPoista
 11. Tottakai kiinnostaa! Ihailen teidän voimianne ja kekseliäisyyttänne!

  Maalinkäryiset terkut täältäpäin! Nyt kolottaa vähän joka paikkaa, eikä polvilleen voi ihan lähiaikoina mennä...

  VastaaPoista
 12. Wau oli munkin ensireaktio! Mutta myöskään minä en samaan kykenisi. Toisaalta meidän talossa säästettiin ja kunnostettiin kaikki minkä vain kykeni. Ja sitä ei paljon ollut, kun 70-luvulla on kaikki järjestelmällisesti tuhottu.
  Me ei osata tehdä juurikaan mitään itse, joten senkin vuoksi suurimman osan joutuu teettamään ulkopuolisilla.

  Ihan parasta oli, kun eräs ystäväni totesi remontista, että "Teillä on sitten aina niin kivaa, kun on pientä puuhaa ja tekemistä yhdessä".
  En voinut olla vastaamatta, että meidän homma on kuules pääosin lihavien laskujen maksu...

  Me yritetään myös selvitä omalla rahoituksella näistä ja siksi kylppäriremppa siirtyy. Tai se oikeastaan toteutetaan pienissä osissa. Nyt putkityöt ja muut valmistelevat. Sitten vesieristeet ja laatoitus. Sen jälkeen jossain vaiheessa kalustus. Mä en onnistu koskaan löytämään mistään mitään kivaa ja halpaa. Tuntuu, että jokainen kaunis hanakin maksaa lähes tonnin. Yäh, elämä on...

  VastaaPoista
 13. Meilläkin on tehty remonttia samaan malliin ja suunnilleen samalla budjetilla noin 25 000:lla on tehty sähköt, viemärit, vesiputket, pinnat, keittiö, yläkerta ja kaksi vessaa.

  Paljon puutavaraa löytyi onneksi navetan ylisiltä ja kaikki mahdollinen on tehty itse. Kovasti työtä ja vielä sitä riittää, meneillään kuisti ja jäljellä vielä eteinen ja ulkovuoraus. Ja sitten sitä pikku piiperrystä ja ai niin sen navetan katto ja ja ja ...

  Ensimmäisen vuoden aikana tehtiin rysäyksellä suurin osa töistä, sitten vauhti hidastui koska eihän sitä aina jaksa ja lainarahakin loppui. Nyt edetään sitten jaksamisen ja rahan riittämisen mukaan eli hyvin rauhallisesti :)

  Meilläkin on muuten ikean keittiö ja ihan tyytyäisiä ollaan sen laatuun ja toimivuuteen - ja etenkin siihen hintaan!

  Paljon puhtia ja suotuisia remonttituulia teidän urakalle!

  VastaaPoista
 14. Niin joo, nyt on kolme vuotta kulunut kodin hankkimisesta...

  VastaaPoista
 15. Kerro lisää vaan! Minua kiinnostaa, kun mekin tehdään täällä omaan tahtiin. Hermo on mennyt kolmen vuoden aikana enemmän ja vähemmän totaalisesti, vaan eipä auta. Kylppärin meillä teki ammattilainen, mutta kalusteet on Ikeasta ja tarjouksesta. Keittiökin tulee Ikeasta, joskus sitten... Pintoja haluaisin laittaa, mut jos ei osaa eikä mies ehdi, niin saahan sitä odotella.

  Kyllähän se tietty näinkin menee, mutta emännän hermot on kyllä olleet koetuksella. Nostan hattua teille kyl! Ja tsemppiä tuhannesti!

  VastaaPoista
 16. Lissu: Näinhän se on. Ei huvittaisi maksaa kun osaa itse. Toisaalta taan olisi joskus luksusta kun joku muu tekisi.

  Kirsi: Edullinen on teidänkin keittiö, eikös siinä ole aika paljon kaappeja. Koneet maksaa ihan maltaita, eikä toimivuudesta edes kunnon takeita.

  Katri: Juu tässä on vasta kaikki kiinteä mukana :) kalusteet, valaisimet, teeteettävät räsymatot ja kaikki muu, ne ei sisälly budjettiin, ei mitenkään päin :D

  Annu: Tota mä pelkään, kun on vihdoin saatu kaikki valmiiksi, voi alkaa tehdä ekoja remppoja uusiksi. Toisaalta on yritetty tehdä kaikki kestävistä materiaaleista. Oman metsän puut, se on upeata.

  Helena ja Anne: Lisää on tulossa :)

  Anni: No te olette olleet ahkeria! Meillä ulkovuoren kimppuun päästään varmaan vasta parin vuoden päästä...

  Teija: Lisää tulossa.

  Hanna: Voi ei, toivottavasti eteenne ei sattuntu mitään katastrofaalista.

  Niinu: Myö yritetään pärjäillä näillä 80-luvun ikkunoilla hamaan tulevaisuuteen. Ikkunat on kalliita!!

  Minnu: Hieno tavoite ja uskon että pystytte tuohon! Tuostahan saisi jo vaikka oman blogin aiheen.

  Vekarus: Auts, tiedän tunteen :D

  Nanna: Meillä oli edelisen talon kanssa sama juttu, kaikki oli tuhottu 70-luvulla. Sitä se talo sitten meillä tökkikin ja sai vaihtaa omistajaa.
  Yhdessä puuhailua :D Kyllä se on jossain kohtaa enemmän kinastelua tai hiljaista mökötystä kun on tyydyttävä miehen edotukseen tai omat unelmat torpedoivaan kompromissiin (ne hanat!!!!).

  Niin, kaunista ja edullista hanaa ei vaan ole. Meille saapunee jälkimmäinen.

  Pilvitarha: Vau teidänkin budjetille! Hienosti olette saaneet tehtyä paljoa vähällä rahalla. Kolme vuotta on todella hyvä tahti.

  Sissi: Näinhän se on meilläkin. Moni homma on miehestä riippuvainen kun en vain osaa tai pysty :)

  VastaaPoista
 17. Lissu: Näinhän se on. Ei huvittaisi maksaa kun osaa itse. Toisaalta taan olisi joskus luksusta kun joku muu tekisi.

  Kirsi: Edullinen on teidänkin keittiö, eikös siinä ole aika paljon kaappeja. Koneet maksaa ihan maltaita, eikä toimivuudesta edes kunnon takeita.

  Katri: Juu tässä on vasta kaikki kiinteä mukana :) kalusteet, valaisimet, teeteettävät räsymatot ja kaikki muu, ne ei sisälly budjettiin, ei mitenkään päin :D

  Annu: Tota mä pelkään, kun on vihdoin saatu kaikki valmiiksi, voi alkaa tehdä ekoja remppoja uusiksi. Toisaalta on yritetty tehdä kaikki kestävistä materiaaleista. Oman metsän puut, se on upeata.

  Helena ja Anne: Lisää on tulossa :)

  Anni: No te olette olleet ahkeria! Meillä ulkovuoren kimppuun päästään varmaan vasta parin vuoden päästä...

  Teija: Lisää tulossa.

  Hanna: Voi ei, toivottavasti eteenne ei sattuntu mitään katastrofaalista.

  Niinu: Myö yritetään pärjäillä näillä 80-luvun ikkunoilla hamaan tulevaisuuteen. Ikkunat on kalliita!!

  Minnu: Hieno tavoite ja uskon että pystytte tuohon! Tuostahan saisi jo vaikka oman blogin aiheen.

  Vekarus: Auts, tiedän tunteen :D

  Nanna: Meillä oli edelisen talon kanssa sama juttu, kaikki oli tuhottu 70-luvulla. Sitä se talo sitten meillä tökkikin ja sai vaihtaa omistajaa.
  Yhdessä puuhailua :D Kyllä se on jossain kohtaa enemmän kinastelua tai hiljaista mökötystä kun on tyydyttävä miehen edotukseen tai omat unelmat torpedoivaan kompromissiin (ne hanat!!!!).

  Niin, kaunista ja edullista hanaa ei vaan ole. Meille saapunee jälkimmäinen.

  Pilvitarha: Vau teidänkin budjetille! Hienosti olette saaneet tehtyä paljoa vähällä rahalla. Kolme vuotta on todella hyvä tahti.

  Sissi: Näinhän se on meilläkin. Moni homma on miehestä riippuvainen kun en vain osaa tai pysty :)

  VastaaPoista
 18. Wau, mielettömän ahkeria ja kekseliäitäkin olette, ei noin pienellä budjetilla muuten noin paljon saa aikaan. Ihailen todella! :)

  Meillä on mennyt alakertaan juuri ja juuri sellanen 10 000 euroa, ja me kuitenkin tehtiin vaan pinnat. Eli siis kaikki pinnat, keittiö ja pikkuvessa. Ja mä luulin, että me päästiin halvalla. :D Itse tehtiin siis myöskin. Nyt edetäänkin sitten maalipurkki kerrallaan, mitään lainarahoja kun ei enää ole.. Hitaasti, mutta varmasti. ;)

  Lisää näitä kustannuspostauksia, mua ainakin kiinnostaa! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 19. Täältä kans vau! Iso urakka teillä, hattua nostan! Mukava on kuulla (myös lisää! :) ) kustannuksista. Me ollaan kierretty useampikin vanhempi talo ja ei oo vielä oma kolahtanut vastaan ja aina on ollut hieman epäselvää mitähän kaikki vois ees tulla maksamaan. Kokemusta kun ei ole remppaamisesta. Työmiehiä olis vielä (sähkäri, muurari, pintakäsittelijä jne) jos tässä piakkoin tulis vastaan. Luulen silti että kun ei ole liiaksi varaa, tulee käytettyä mielikuvitusta ja kodista syntyy oman näköinen kuin että jos varaa olisi niin helpompi olis ottaa kaikki valmiina ja se vois olla aika sitä samaa mitä "kaikilla muillakin on" (toivottavasti ymmärrät mitä ajattelin.. ). Jaksamista remonttiin!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)