maanantai 16. elokuuta 2010

Päiväni hamsterina

No ihan sellainen olo oli eilen. Ensin tämä hamsteri keräsi kasvimaalta viitisen litraa herneitä ja siivosi herneet paloista pakkaseen. Sitten muutama litra mustaherukoita ja lopuksi kolmisen litraa tomaatteja. Hamsterihan ei voi kuvitellakaan syksyä ilman täpötäyttä pakastinta. Mielessä kävi jopa niin hurja ajatus, että jos ostaisi hyötykasvikuivurin. Ei olisi riippuvainen pakastimen tilavuudesta ja miten kaunista olisi soma rivi omaa satoa täynnä olevia lasitölkkejä kaapin päällä. Siinä vaiheessa joku järjen hiven kuiskasi nurkan takaa, että hamsterinkin vuorokaudessa on vain se 24 tuntia. Hamsteri tyytyköön nyt vaan siihen pakastimeensa.


Vähän hamsterin mieltä kaiveli kun viiden litran hernesadosta sai niitä oikeita herneitä vain puolisen litraa. Kuoria enemmän kuin syötävää. Mutta sellaistahan se aina on loppusadon kanssa.

Hamsterin oman puoliso kaiveli sillä aikaa aarteita talon alta. Yskänlääkepulloja talolta onkin löytynyt vaikka kuinka paljon. Kodeiinipitoinen tavara on tehnyt hyvin kauppansa. Yskänlääkettä enemmänkin on nautittu wiinaksia. Ehjiä pulloja on löytynyt jo kaiketi satoja, rikkinäisistä puhumattakaan. Tai niistä joita ei ole jätetty nurkkiin.

Onneksi päiväni ei päättynyt kuten kuvan suomalaisella hamsterilla. Leivinuunin perustan kivimuuri oli kuin hautakatakombi. Yhdessä sun toisessa kolossa oli ollut hiiren luuranko. Pari ehjintä pakattiin poikien ihmeteltäväksi lasitölkkiin.

Arjen alettua, seuraava postaus voisi olla aiheesta päiväni taksikuskina...

10 kommenttia:

 1. Sä olet ollut ahkera. Meillä luumut alkaa olla kypsiä, mustaherukat on jo kypsiä ja just mietittiin että kuka jaksais ne poimia talteen...
  Huh, hurjia nuo hiiret. Mä olisin varmaan kauhusta kankeana vaikkakin ovat jo hengettömiä otuksia:)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa puutavaraa on teidän tuvassa käytetty! Ja paljon on teille tapahtunut vähän ajan sisällä, kun en ole ehtinyt koneella vierailemaan. Ja voin varmaan onnitella "uuden" siskon johdosta :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, oot ollut taas ahkera. Ensin hoitanut koko kesän ja sitten saapi omasta maasta poimia. Siinä on sitä jotakin! Tahtoo kans pikku hyötypuutarhan, mut kuka sitä osais/ehtis hoitaa?! Tahtoo kukkienkin kastelu muistua vasta kun ovat nuupallaa. *vihellys*

  VastaaPoista
 4. Katri: Ensi syksynä mä mietin kuka keräis marjat, töiden jälkeen ei varmaan kovin iske :)

  Niina: Saa onnitella, positiivinen asia tuo on :)

  Sokrutin: No ei meillä kaikki kasvanut niinkuin oli ajateltu. Perunasato jäi lähes nollaan, kaaleja ei saatu yhtään ja lantutkin näyttää ihan onnettomilta. Ja kukat, kehtaanko kertoa, kaikki kuolleet tai lähellä sitä.

  VastaaPoista
 5. Hrrr, tuo hiiren luuranko. Vaikka hiiret ei ihan tuntemattomiksi oo täälläkään jääneet, niin aina ne vähän puistattaa. Vaan ne kuuluu maalla asumiseen.

  Kivastihan noita herneitä silti tuli! Onpahan ainakin omia.

  VastaaPoista
 6. Nam noita herneitä! :P Oot tosiaan ollut tosi ahkerana, mistä saisikin tuota virtaa yhtäpaljon kun sinulla. :)

  VastaaPoista
 7. Voi että noi herneet näyttää hyviltä!!! Ihan sairaan hyvää satoa puskee teillä siellä, mä en oo saanu edes viinimarjoja vielä kerättyä... :O

  Ja vitsit, mitä aarteita! Noi hiiretkin... :)

  Mielenkiinnolla jään odottamaan "taksikuski"-postausta. Mulla itellä ei ole autoa, joten meillä kaikki kuskailu tapahtuu jalan... (vaikkei kiloista uskois ;))

  -Päivi-

  VastaaPoista
 8. Oletpa ollut ahkera! Herneet ovat sitten hyviä :)

  VastaaPoista
 9. Sissi: Minäkin inhoan hiiriä. Siksi meillä on taas kissoja, pitämässä hiiret poissa.

  Mia: No ei mullakaan aina ole virtaa. Tänäänkin piti ottaa pienet päiväunet :D

  Päivi: Me kokeiltiin yhden vuoden ajan pärjätä yhdellä autolla. S jos mikä oli tuskaa. Taksipostausta täytyy vielä vähän miettiä :)

  Mari: Kiitos :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)