keskiviikko 4. elokuuta 2010

Opintielle

Ekaluokkalaisella pojalla oli tänään onnenilta. Jakamatonta huomiota isältä ja äidiltä, ja pääsi vielä ostoksillekin.

Penaali, terotin, pyyhekumit, kyniä ja lisää tuiki tarpeellista koulun aloitukseen. Pallot ja sipsien kylkiäisenä tullut juomapullo on syksyllä alkavaa harrastusta varten.

Puman reppu löytyi Prismasta. Yksinkertainen, kevyt ja yksivärinen reppu täytti kaikki äidin vaatimukset. Puman logo ei haittaa, sillä oli hyvä markkinoida reppu pojalle. Poika oli kyllä ihan tyytyväinen kun sai juuri sen penaalin jonka halusi. Repun valinta ei jaksanut enää kiinnostaa sen jälkeen.
Pojalle oli luvattu, että saa aloittaa sählyn kun menee oikeaan kouluun. Nyt tuli lupauksen lunastamisen aika. Mieluinen maila löytyi edullisesti Kärkkäiseltä. Sopivia suojalaseja ei vielä löydetty, ehkäpä juniorikoot ovat vasta tulossa kauppoihin.

Sisäpelikengät löytyi Cittarista puoleen hintaan. Käyvät varmaan kouluunkin jos siellä pelikenkiä tarvitaan. Nyt on sitten edessä nauhojen solmimisen opettelu. Tähän asti kaikki lenkkarit ja muut kengät ovat olleet tarrallisia, tai sellaisessa käytössä että aikuinen on solminut nauhat.


Sai kuopuskin jotain. Lahden Launeen Topsport lopettaa ja ilmoittaa aleprosentiksi jopa -70%. Kuopus sai sieltä eurolla kerhorepun. Eipä ainakaan ollut hinnalla pilattu ja kaipa tuo jotain kestääkin. Eihän siellä tarvitse kantaa kuin sisätossut ja eväät. Viime vuosi mentiin kerhossa erilaisilla kangaskasseilla, joten luulen oman kerhorepun olevan tärkeä kunhan kuopus sen näkee.

Pikkuhiljaa alkaa hahmottua nämä syksyyn tarvittavat hankinnat. Viikon päästä alkaa koulu!

8 kommenttia:

 1. Teilläkin tuleva ekaluokkalainen, meidän vanhin poika aloittaa koulutien. Eikä mitään kyniä ym vielä hommattu. O-ou. Vielä ehtii ;)

  VastaaPoista
 2. Sokrutin: Vielä ehtii oikein hyvin :) Tosin se pojille kohdistettu valikoima oli aika pientä. Tytöille sen seittemää sorttia ja pojille pari erilaista. Onneksi ihan tavallisetkin kelpasi.

  VastaaPoista
 3. Sähly on hieno harrastus. Meillä salibandya pelataan ja paljon, kahdessa joukkueessakin. Pelimatkat ovat mukavia ja kyllä katsomossa saa jännittää. Varsinkin tuo pienten peli on suloista katsottavaa, kun pelaavat hieman helpotetuilla säännöillä ja peli pysähtyy vaihtojen ajaksi. Niin tohkeissaan ovat kanssa siellä kentällä. Onnea vaan uuteen harrastukseen. Suojalasit ovat todella hyvä ajatus, aina voi sattua vaikka mitä.

  VastaaPoista
 4. Pikkupiiku: Meillä pojat (vanhin ja tämä keskimmäinen) pelaavat ihan vaan tuossa seurantalolla. Ei ole varsinainen peliseura :)
  On kyllä pätevä vetäjä joka vaatii esim. ne suojalasit. Tuohon on toistaiseksi tyytyminen sillä kaupunkiin on turhan pitkä matka.

  VastaaPoista
 5. On ne tärkeitä, ekat penaalit, kumit ja kynät.

  Totta tuo, että tytöille on näitäKIN paljon suurempi valikoima kuin pojille.

  VastaaPoista
 6. Meillä kans mietitty koulutarvikkeita...taxiajat tuli pari päivää sitten, reppu hankittu, mutta penaali kuulema vielä tarvitaan uusi...saas nähdä haluaako kyniä sun muita tilpehöörejä...edellisinä vuosina ei ole halunnut kun Jele kantoi Mannulle kaikki omat vanhat käyttämättömät kynä-kumi ihanuudet....muovikassillinen....niillä on menty tähän asti....hihiii...

  ...vaatteita on osteltu...ja sitten syksyn edetessä varmasti katellaan lisää....

  VastaaPoista
 7. Kikka: Nimenomaan näitäKIN :)

  mammamiau: Jostain syystä pojille ei tunnu kertyvän tuota tilpehööriä niin paljoa kuin tytöille :D

  VastaaPoista
 8. Meiltä ei ekaluokan alussa vielä onnistunut sählylenkkareiden solmiminen, mutta hitiksi nousi ne pikalukituksella toimivat nauhat. Niitä piti vallan hakea toisiinkin lenkkareihinkin kun pääsi sitten nopeammin välitunnille ;) Suosittelen kokeilemaan jos rusettien teko ei heti luonnistu.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)