tiistai 4. toukokuuta 2010

Rukkasesta räsymattoon

Eteisen räsymatot alkoivat olla aika heikossa hapessa. Näitä en vain millään raaskisi heittää pois. Ovat sitä aitoa Arvilaa, loimesta ja kuteista päätellen ihan oikeasti todella vanhat. Päätin hiukan korjailla mattoja. Näitä pikkumattoja on kaksi, ja molemmat saivat itselleen ympärikanttauksen. Kanttauskangas on värjäyskurssilla värjätty vanha verho. Sanoisin että kierrätystä parhaimmillaan. Pinkki kantti sopi hyvin maton haalistuneen punaisiin kuteisiin.Kehtaaa pitää taas lattioilla. Matot ovat mukavan kapeita, leveys vain puolisen metriä. Juuri sopivat kenkien alle suojaamaan tuota kulunutta eteisen lattiaa.


On tässä puuhasteltu muutakin. Sain aiemmalta puutarharetkeltä hankitut Pelargonit multiin. Jos nämä nyt saisi pidettyä hengissä. Kukkien värin pitäisi olla valkoinen.

Puuhaa riittääkin koko viikolle. Kirpparipaikka alkoi eilen ja vein sinne monta säkillistä tavaraa. Tänään kävin siivoamassa ja totesin että kauppa käy ainakin lastenvaatteiden osalta. Huomenna meillä on eräänlainen tupatarkastus, siitä lisää kunhan kaikki on varmaa. Loppuviikkokin on suunniteltu ohjelmaa täyteen. Aurinko saisi paistaa, nyt on tullut koko päivän taivaan täydeltä vettä, eikä onneksi tarvitse miettiä milloin ehtisi puuhastelemaan puutarhaan.



7 kommenttia:

  1. Minäkin on kantannut mattoja ja huopia kun ovat ruvenneet purkautumaan. Siitä tulee niin ihana olo kun saa uudistettua ja jatkoaikaa jollekkin vanhalle tavaralle. Ihania pelakuita!

    VastaaPoista
  2. Passaapa hyvin kanttaukset mattoihin :) Täytyypä joskus kokeilla itsekkin!

    VastaaPoista
  3. Täällä tuli tänään räntää! :(
    Kivasti tosiaan saa noilla kanteilla matot uudistettua ja siistittyä.

    VastaaPoista
  4. Lezzie: Matot taisivat saada vielä pitkän jatkoajan :)
    Mari: Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Luulen että pari muutakin mattoa saa vielä kanttaukset.
    Mia: Räntää tuli välillä täälläkin. Enimmäkseen kyllä vettä.

    VastaaPoista
  5. Hei,

    matoista tuli tosi kivat kanttauksen myötä.

    Terv. Ritva

    VastaaPoista
  6. Noniin, mähän sössin kiireessäni kommenttini ihan täysin... :D Mutta pointti oli, että kanttaukset passaa mattoon tosi kivasti! :)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  7. Huhuu.
    Piipahdin blogiisi..
    Ja heti pääsin tutustumaan sinuun paremmin.
    Noi 100 asiaa on sitten aina yhtä mukavaa luettavaa.
    Hauska tutustua=)
    Tervetuloa myös meille.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)