torstai 15. huhtikuuta 2010

Valinnan vaikeus

Tässä joitain kuukausia sitten meille kotiutui sohvakalusto. Aivan upea vanha sohva ja kaksi nojatuolia tuli meille täältä. Veimme ne samantien enolleni verhoiltaviksi ja nyt on eno saanut muiden töiden ohessa vanhat verhoilut purettua. Sohvakalusto onkin ollut yllättävän hyvässä kunnossa sisuksiltaan. Jousia ei tarvitse korjailla ja vanhat hevosenjouhet saa jäädä edelleen paikoilleen. Kävin kurkkaamassa "raatoja" eilen ja samalla mietittiin verhoilukangasta. Nipuista näytekankaita valikoitui yksi ylitse muiden. Tiesin heti että tätä se on.
Vielä kun tietäisin värin. Kalusto oli viimeksi punainen, nyt vaihtuisi väri. Meitä kovin houkuttelisi tuo alimmainen vihreä. Sopisi niin loistavasti isännänhuoneen nykyisiin ja tuleviin väreihin. Toisaalta olisi hyvä jos sohvan väri sopisi muuhunkin huoneeseen. Silloin se väri olisi joku vaaleampi ruskea tai harmaa. Tumma ei käy, koska sohvassa on tumman pähkinän väriset puuosat, samansävyistä kuin tuossa kaapissa jossa näytepalat nyt roikkuvat.

Vaikeaa, uuden kankaan kun pitäisi kestää sitten ainakin seuraavat 30 vuotta. Sen verran tyyristä tuo uudelleen verhoilu vanhan tyyliin on, ettei sitä ihan joka vuosi uusita.7 kommenttia:

 1. Punainen sopii tietysti hyvin noihin, mutta annan ääneni punaisten alla olevista harmaista alemmalle. Tuo ihan tumma ruskeakin voisi kyllä olla makee, vaikka puuosatkin ovat ruskeat. Mutta ehdottomasti tummin ruskea noista. Tuo kolmanneksi alin vihreäkin voisi olla kiva.

  VastaaPoista
 2. Moi Katja!

  Mä kannatan noita punaisten alla olevia harmaita eli oikealta puolelta viides ja kuudes. Tykkään myös vihreistä.

  Kävin lukemassa viimeisimmät postaukset ja olen taas niin hämmentynyt. Ja ylpeä siitä, mitä kaikkea saat aikaan:)

  VastaaPoista
 3. San-na: Kamalaa pähkäilyä, onneksi ei ole kiire päättää :)

  Nina: Kiitos :D Pientä puuhaa kotiäidin tylsiin päiviin. Tulossa lisää muistatko tämän-juttuja :D

  VastaaPoista
 4. Minä taas valkkaisin jonkun vaalean tai ruskeasävyisen. ;)
  neutraalimpi sävy on kyllä siitä hyvä, että se ei käy kyllästyttämään niin herkästi.
  Ihanaa taatusti valita, mutta se valinnanvaikeus.

  VastaaPoista
 5. Annan ääneni tuolle ruskean puolen 5. harmaista tuo vaaleampi elikkäs 5. ylhäältä ja vihreistä tuo kolmanneks alin.

  VastaaPoista
 6. Vihertävä kangas sopisi jos meinaat laittaa ne sinne isännän huoneeseen...sohvathan on verhoiltu viimeksi vuonna 1947, eli päällikangas oli jo "raato"...ja käsinojat heilui kun muksut niissä möngertänyt...muutenhan ne on oikein hyväkuntoiset...mitä nyt istuimen ja selkänojan välistä varmasti purettaessa löytyi "kaikkea kivaa ja kadonnutta"...ihanaa että laitat ne kuntoon...meillä meni siis mönkään ne suunnitelmat kun H:lla todettiin astma...vaikka olisi kuinka laittanut "pohjakankaan" ja päälle tiukkaankudotun niin silti olisi se meriheinä pölissyt aikojen saatossa sen verran etten enää halua H:lle niin pahaa astamkohtausta kun tässä taannoin tuli...hyvä että sohvakalusto pääsi uuteen "huolehtivaan ja rakastavaan" =)

  VastaaPoista
 7. Mia: Juuri noin :D
  Minttu: Sekin olisi kiva väri. Mitäs jos verhilis joka palan eri värillä kun ei osaa päättää vain yhtä :D
  mammamiau: Kiitos vaan vielä kerran :) Kyllähän niistä kaikki kankaat menee uusiksi, nekin jo pölisevät vanhuuttaan. Eipä taida silti nykysohvat olla ihan yhtä kestäviä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)