sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Ostoksilla tyttären kanssa.

Teiniprinsessa lähtee viikon päästä äitini kanssa Egyptiin. Tytön kesävaatteet ovat kaikki kutistuneet kaapissa, joten uusia on hankittava. Matkan takia oltiin jo aika ajoissa. Vaan kuvista sitten huomaatte, että otsikon mukaista juttua ei ole tulossa. Prinsessan garderobia ei saa esitellä. Ei sitten, joten saatte katsella jotain pojille. Kaksi vasenta t-paitaa on kuopukselle. Mustat hedelmät Lindexistä. Veikkaan, että eka pesu tulee pilaamaan, mutta ostin silti kun oli -30% kuponki. Tästä laatuasiasta voisin nurista enemmänkin. Kalapaita ja eskarilaisen t-paidat on Po.P:lta, luottokaupastamme. Eskarilainen ei meinannut nahoissaan pysyä tuosta bussipaidasta. Bussit ovat nykyinen kiinnostuksen kohde. Hintaa näillä enemmän Lindexiin verrattuna, mutta kestävyyskin ja värien säilyminen ihan eri luokkaa.

Kuopus sai kesäksi uudet lenkkarit. Ne löytyi Stadiumista alehintaan. Ihan peruslenkkarit ilman mitään goretex-kalvoja. Eskarilaiselle täytyisi vielä löytää lenkkarit, ellen sitten hae näitä samanlaisia. Kaapo tuli innoissaan kuvausapulaiseksi ja iski kuononsa kenkien päälle. Toista on ilmeisesti kuvattu liian vähän viime aikoina.


Sitten tuon 11-vuotiaan pojan vaatetus. T-paidat ovat kaikki kutistuneet talven aikana. Yhden kivan löysin H&M:n valikoimista. Toivottavasti näitä tulee lisää, muualla oli mustaa, tummaa ja harmaata, siis kesäksi???? Ilmeisesti suuren yleisön pojat eivät pidä kirkkaista väreistä kun niitä saa hakemalla hakea. Prismassa katselin paria t-paitaa, mutta täytyy ottaa poika mukaan makutuomariksi.


Jotain äidillekin. Perus t-paita mustana, sillä näissäkin oli kesävärit vähän hakusessa. Kaveriksi samasta puljusta neuletakki. Alusvaatteitakin sain nipun, sillä teinin kanssa oli aikaa sovitella. Niistä nyt ei kuitenkaan kuvia. Joku raja nyt sentään pitää olla!

Jos eilisen perusteella summaisin näiden meidän peruskauppojen valikoimaa niin sanoisin tylsää, liian kasaria, liikaa tummia värejä, jotenkin tuntui ettei mitään uutta. Po.P nyt sentään tarjosi jotain. Sokokseen ei ollut vielä tullut pahemmin kesävaatteita. Sieltäkin niitä kivoja joskus löytyy. Lindexin poikien puoli on ala-arvoinen. Ostaako kaikki jo vaatteeensa netistä, vai mikä tuohon on syynä? Enpä ole riemuhuutoja kuullut vielä yhdenkään pojan äidin suusta vaateostoksilla. Millaisia ovat liikkeiden sisäänostajat ja suunnittelijat? Minulla voisi olla heille pari hyvää vinkkiä tarjottavana.





17 kommenttia:

  1. Heippa, oliko Lindexissä jo muitakin noita hedelmäpaitoja kuin mustia ?
    Popin paidat on tosi hyvälaatuisia tosiaan, just katselin yhtä meillä käytössä olevaa kun ei ole mennyt miksikään ja ahkeraan pesty.

    VastaaPoista
  2. ninnu: Oli muitakin hedelmäpaitoja, ainakin Sykkeen Lindexillä. Siellä tyttöjen puolella kuten tämä mustavalkoinenkin paita. Kuitissakin luki tyttöjen :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja paitoja olet löytänyt, varsinkin autopaidat. Kauhistuttaa tuo "tuleva" kasarimuoti, sain tarpeekseni siitä jo silloin kultaisella 80-luvulla!

    Oletkos muuten saanut sitä mummolta perittyä turkoosia kaappia kuntoon? Olisi kiva nähdä se uusittuna, itselläni on nääs samanmoinen juuri työn alla.

    VastaaPoista
  4. Välitilassa: Kaappi odottaa vuoroaan navetan ylisillä. Kesällä ajattelin ottaa sen projektiksi. Meillä kun ei ole mitään lämpimiä tiloja missä voisi talvisin noita kunnostella.

    VastaaPoista
  5. Hyviä löytöjä siulla :) Itse huokailin samaa, ostaessani poikaselle viime viikonloppuna vaatteita; Tosi huonot valikoimat pojille! tytöille olisi ollut, vaikka mitä kivaa...

    Kuvahaastetta Sinullekin löytyy miun blogista :)

    VastaaPoista
  6. Tosi juttu, että pojille ei oikein tahdo löytää mitään kauniita vaatteita. Heti koon 130cm jälkeen väriskaala on -musta harmaa khaki, eikä siitä juurikaan löydy poikkeamia. Kuvioista löytyy pääkalloja ja maastokuosia. hyh.

    VastaaPoista
  7. Meillä tuo sininen numeropaita odottaa kesää punaisena =)

    Mä en tiedä, miten on mahdollista, että mä olen saanut kerättyä pojan kaappiin jo parikymmentä t-paitaa, eivätkä ole mielestäni kovin synkkiä.... hih...

    Popin bussipaitoja pitääkin kysellä, kun ovat myös meidän pojan lemppariasia.

    VastaaPoista
  8. Nuo PO.P:n paidat on kivoja. Itsekin tuskastelen ostoksilla, kun ei meinaa mitään kivoja värejä löytyä Niklakselle. Joten joo, mä ostan netin kautta, niin saa edes jotain kivaa.

    VastaaPoista
  9. Siiri: Kiitos, käyn nappaamassa :)
    Tilu: Ei nappaa maastokuosit ja pääkallot täälläkään.
    Shaoli: Mä en osaa jotenkaan käyttää punaista pojilla. Olisi tosi hyvä väri lisää, mutta aina ne jää kauppoihin. Taidan muutenkin varmaan käydä ostoksilla liian harvoin, kaikki kiva tuppaa menemään heti.
    Katri: Popit oli kyllä taas nappijuttu. Täytyis vaan opetella se netistä tilaaminen. Kun ei se ole edes vaikeaa :D

    VastaaPoista
  10. olihan henkkamaukalla isoille pojille teepparia mm keltaisena ja jopa pinkkinä, kauluksella oli tosi pirteitä värejä!

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: Tässä kohtaa sitten astuu kehiin makuasiat ja nirsous :D
    Keltainen ei vaan ole meidän väri, kellään meidän perheessä ei ole mitään keltaista vaatetta. Ei vaan sovi kelmeisiin väreihimme. Pinkki taas jätetään suosiolla tytöille :) Tai kyllä minä tykkäisin, mutta pojat ei pinkkiä suostu pitämään. Vaihtoehdoksi jää sitten toivoa edes sinistä ja vihreää kirkkaina väreinä :D

    VastaaPoista
  12. Kivat ostokset! :)
    Minä en taas tajuu miten Lindexin paidat saa pilalle? :D Siis jos pesee oikeessa asteessa ja nurin. Tuo paita kannattaa pestä vaaleiden kanssa. Meillähän tunnetusti on läjittäin Lindexiä ja olen ollut laatuun enemmän kuin tyytyväinen. Toki jotkut tummat ajan kanssa haalistuu, mutta nukkaa ei juurikaan tule ja pysyvät kuosissaan.
    On totta että jotkut kalliimmat merkit on laadukkaampia, kuten Po.P, mutta minusta Lindexillä on laatu hintaansä nähden tosi hyvä. :)

    Tosiaan suurimman osan isot pojat taitaa sitten pukeutua siihen tummaan ja synkkään vaatetukseen.. Todella harmi ettei värejä saa enemmän!
    Minä olen laittanut esim. Lindexille moneen otteeseen palautetta liian tummasta ja tylsästä poikien mallistosta. On se kumma jos ei ala tulla muutosta! ;D

    Tuollanen värikäs autopaita on pakko hakee meillekin!

    VastaaPoista
  13. Mia: Tuossa hedelmäpaidassa on pintapainatus niin, että epäilen sen haalistuvan pesussa. Valkoisten kanssa tuota en pese, mutta en ihan mustienkaan. Nukkaa näihin ei kyllä tule, mutta värit olen saanut haalistumaan. Varmaan johtuu siitä, että pesen 60 asteessa enkä aina käännä nurin. Joskus haalistumaa ei siltikään tapahdu. Nyt talvella käytetyt muumikalsarit on haalistuneet tosi paljon. Eli varmaan on käyttäjässäkin vikaa :D

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana bussipaita! Täytyykin poiketa Po.pissa, lähimpään on vain liikaa matkaa.

    Suurin vika taitaa olla noissa suunnittelijoissa, sillä maahantuojilla on usein tarjolla tylsiä värejä. Ja miksi, oi miksi ihmeessä ei mm. Lindexin ja H&M pienten mallistoja tehdä myös isompia kokoja? Tyttäremme haluaisin H&M kuvastosta niitä paitoja, joihin on painettu eläinten kuvia, mutta suurin koko 128cm ja tarvittaisiin 152/158 cm =)

    VastaaPoista
  15. Unelmaa metsästämässä: Tervetuloa lukijaksi!
    Itsekin olen harmitellut ihan samaa. Mitä pienempi poika tai yleensä lapsi, sitä mukavamman näköisiä vaatteita. En kertakaikkiaan käsitä miksi 7-vuotiaan pitäisi näyttää teini-ikäiseltä tai aikuiselta? Meillä ainakin senikäinen on täysi lapsi ja pitääkin olla. Saisi se näkyä vaatteissakin.

    VastaaPoista
  16. Kiitoksia tervetulotoivotuksista =) Olen ihan tuore blogisti ja huomasin, että kirjoituksiani sensuroidaan joissan blogeissa. Mutta kommentoimpa kuitenkin =) Mitenkähän nuo valmistajat saisi tajuamaan, että lapset tarvitsevat lapsekkaita vaatteita. Tyttäremme on 11,5 vuotias ja tykkää kaikista niistä vaatteista, joissa ei koot riitä. Tuo teidän Kaapo on supersöpö!

    VastaaPoista
  17. Ihana bussipaita! Minä pidän myös Popin vaatteista!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)