lauantai 8. elokuuta 2009

Vääksyn kanavalla.

Joka kesäisiin käyntikohteisiimme kuuluu ehdottomasti Vääksyn kanava. Upea paikka upeassa ympäristössä. Parkkipaikalta kun kävellään kohti kanavaa, ylitetään ensin tämmöinen näkymä. Tällä kertaa osuimme paikalle juuri ennen sulutusta. Pojat seurasivat ihan hipihiljaa sillan nousua. Kuopukselle tämä taisi olla sululla ensimmäinen kerta kun tajusi mistä hommassa on kyse. Viime vuonna oli vielä liian pieni. Päällä on äitini tekemä dinosauruspaita josta on tullut kesän kestosuosikki. Muuta ei päälleen halua. Jalassa on Ralph Laurenin shortsit jotka aikoinaan toimme 11-vuotiaalle häämatkaltamme Miamista. Shortseista ei ikinä uskoisi että ovat jo neljännen käyttäjän jalassa (olivat välillä serkullakin lainassa). Kangas on pysynyt todella hyvin kuosissaan. 5-vuotiasta jännitti sulkuportin aukeaminen, kaidetta piti puristaa rystyset valkoisina. Olihan se hieno näky. Veneettöminä vaan olemme aina ne, jotka katselevat sulkua maalta, eivätkä veneestään keskeltä sulkua.
Lopuksi maistui vielä jäätelöt kanavan kahvilasta. Jäätelöiden jälkeen matkamme jatkui Kalkkisten kanavalle jossa onkin iso sulku. Sielläkin kävi tuuri ja päästiin näkemään sulutus. Sitä ei valitettavasti ole kuvia kameran akun hyytymisen takia. Jos olette Lahden seudulla kesäkohteita vailla, niin suosittelemme molempia kanavia, eikä maksa mitään :)

7 kommenttia:

 1. Varmasti niin isoille ja pienille näkemisen arvoista! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa hienon näköinen paikka.

  Luin vasta nyt aikaisemmat uutiset ja haluan vain sanoa, että olen tosi pahoillani.

  Toivottavasti sopivia hoitomuotoja löytyy eikä paukkuja mene epäoleellisiin hallinnollisiin asioihin.

  Teinille terkkuja!

  Nina, kirjautumatta

  VastaaPoista
 3. Meillä on tässä ihan lähellä kanava, käydään useasti katselemassa ohimeneviä laivoja :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on mökki siellä päin ja olen lapsena itse käynyt siellä. Hyvä kun postasit, olin unohtanut ko paikan. Täytyy viedä lapsetkin joskus sinne.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ja mielekiintoista ilmaista puuhaa, meidän pojatkin olisi varmaan ihan innoissaan. :)

  VastaaPoista
 6. Vaikka mä ehdin asua Vääksyssä 1,5v niin en käynyt kanavalla kertaakaan =) tosin teininä ei juuri kiinnostanut, kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 7. Nina: kiitos, kyllä tämä tästä, ilmeisesti tytön sairastama versio on hyvälaatuista.

  Tuusis: Arvaa vaan saako meilläkään teinejä mukaan, ei sitten millään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)