keskiviikko 19. elokuuta 2009

Aarteita vintiltä osa 4. Opintielle.

Nyt koulut ovat suuremmalla osalla jo alkaneet, voin esitellä vintin aarteita, koulukirjoja. Näitä siellä on paljon, osa paremmassa kunnossa, osa ihan silppuna, kaikkia en ole edes tuonut alas. Kunnon vanhaa aapista en ole löytänyt, tuskin sellaista edes on. Laskuoppeja on useita, jokaisessa usean oppilaan nimet, joten ei sitä ennenkään joka vuosi saatu uutta kirjaa. Jos oikein tiedän, näillä kaikilla on opiskeltu samassa kyläkoulussa jota omatkin lapsemme käyvät. Eräs asia harmittaa näistä vintin aarteista. Edelliset omistajat löysivät sieltä alkuperäisten asukkaiden perheraamatun ja veivät se mukanaan. Minä olisin suonut sen jäävän taloon, edes rahasta.

2 kommenttia:

  1. Kauniita ja tunnelmallisia. Pidäthän nuo ehjänä ja tallessa? Joskus surettaa, kun hyviä, ehjiä kirjoja on silputtu askartelumateriaaliksi ja tuhottu niiden historiallinen arvo. Riekaleiset on sitten eri asia. Vanha, kauniiksi luettu kirja on aarre!

    VastaaPoista
  2. MariaK: Kaikki on tallessa ja säilössä, vanhassa arkussa. Jopa repaleisia olen säästänyt kun ei niitä raaski polttaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)