sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Levoton olo

 Pitkä talvi alkaa tuntua. Levoton olo mikä kertoo siitä, että puutarhatöihin pitäisi päästä. Viime yönä satanut lisälumi ei auta asiassa yhtään. Tänään piti olla itselle tiukkana etten alkanut tehdä lisää kylvöjä, maaliskuussakin ehtii eikä vielä ole kiirettä tomaateille, kesäkukille ja muille kylvöille. Joten toisaalta ihan hyvä, että työn ja muiden menojen puolesta on ollut kiireistä.

Kelloköynnökset kasvavat mukavasti lisävalon alla. Yhdeksän liilaa ja neljä valkoista on hengissä. 
Paprikat itivät sittenkin vaikka kesti todella pitkään, myös ensimmäiset tomaatit ovat sirkkalehtien vaiheessa. Loput kylvän maaliskuussa, nyt on kylvettynä vain muutama 'Vilma' pensastomaatti.
Sipulikorin pohja häämöttää. Tasan kymmenen sipulia jäljellä viime kauden sadosta. Ei siis mitenkään hääppöiset jutut tällä kertaa, ehkä ensi postauksessa voisin kaivella siin viime kauden kohokohtia. Tulee samalla lääkettä levottomaan oloon.


20 kommenttia:

  1. Taimipöydälläsi näyttää oikein hyvältä. Saat tuosta määrästä kelloköynnöksiä paljon tuuheaa köynnösseinää tai mitä sitten teetkin. Minullakin on nyt 13 kasvamassa tässä vaiheessa. Olen samaa mieltä, alkaisi jo todellakin mieli ryhtyä puutarhatöihin, mutta maa on paksusti valkoisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimipöydällä voidaan hyvin. Osa kelloköynnöksistä menee äitini parvekkeelle, siellä kasvoivat upeasti viimekin kesänä, osan laitan eteenpäin ja osa jää omaan puutarhaan. Hinku puutarhaan on kova!

      Poista
  2. Hyvässä kasvussa olevat kelloköynnökset.
    Täälläkin nyt lunta riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yllättynyt miten hyvin kelloköynnökset ovat kasvaneet. Tässä voiis olla minun mielestä lopputalven lumet.

      Poista
  3. On kyllä niin harmi, että tulikin näin talvista taas. Kevääseen olisi ollut ihan valmis.
    Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
  4. Hienot kelloköynnökset . Lumi tuli täälläkin maahan mutta pakkasia on kuitenkin luvattu joten pitää ajatella positiivisesti kasvien kannalta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pitää yrittää ajatella positiivisesti, lumi suojaa kasveja.

      Poista
  5. Kelloköynnöksesi ovat jo reippaasti matkalla kohti kesää.
    Viikonlopun runsaat lumisateet veivät mieltä vähän alakuloiseksi. Toisaalta lumikerros suojaa kasveja tämän viikon pakkasilta. Ihan kunnon yöpakkasiakin on moneksi yöksi.
    Kovasti tekisi mieli jo jatkaa kylvöjä, mutta ei niillä tomaateilla vielä kiirettä ole. Joka vuosi huomaan olleeni liian aikaisessa.
    Sinulla on hyvän näköisiä oman maan sipuleita.

    VastaaPoista
  6. Komeat taimet sinulla:) Täytyy vaan malttaa, nyt kuitenkin ollaan vasta helmikuulla menossa. Eipä tainnut auttaa :D
    On tullut huomattua, että jos kylvää liian aikaisin, niin sitten on vaan pulassa holtittomasti ja honteloina kasvavien taimien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malttaminen on taitolaji, ei oikein onnistu minulta :)

      Poista
  7. Hyvältä näyttää! Mulla vasta eukalyptukset kasvamassa, mutta jospa ensi viikolla heittelisi multaan jotain muutakin. Kivaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Eukalyptyksen kasvattaminen kuulostaa mielenkiintoiselta.

      Poista
  8. Minulla ensimmäinen kelloköynnös vasta kurkistaa mullan pinnalle. Orvokit ja pelargoniat ovat itäneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ehtii kelloköynnösten kanssa, tulen olemaan omieni kanssa pulassa kun vielä itivät noinkin hyvin.

      Poista
  9. Tämä aika varmaan tekee levottomaksi. Valo lisääntyy, mutta ulkona on täysi talvi.
    Itsekin huomaan kaipaavani puutarhaa ja vihreyttä.

    VastaaPoista
  10. Hianot taimet sullaki! Oon kiärtäny lukemas postauksia ja vaikka tiäsinki, että kaikki ovat jo kelloköynnökset ja joukon muita siämeniä kylyväny, nii silti hätkähtää ku ittellä ei oo viälä yhtäkää kelloköynnöksen siämentä eres mullis. Huusholli on nii vilapoone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on meilläkin vilpoista, salissa pahimmillaan + 14 astetta tuossa ikkunan luona. Toisaalta se ehkä hillitsee kasvien kasvamista. Viikon verran ajattelin odottaa muiden kanssa ja sitten teen suuremmat kylvöt.

      Poista
  11. Sinulla onkin jo isoja taimia! Kelloköynnöksen lonkeroiden setvimisessä kuluu aika mukavasti kevättä odotellessa. Sipulikorin pohjan pilkistely kertoo ainakin siitä, ettei ole turhaan tullut ahkeroitua kasvimaalla. Viimevuotisesta valkosipulisadosta ei ole meilläkään jäljellä kuin pari kokonaista. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut turhaan ahkeroitua kasvimaalla. Pakastimessa on vielä vähän oman maan satoa, joka kerta sieltä on yhtä mukava ottaa syötävää jonka on itse kasvattanut. Tulen olemaan pulassa kelloköynnösten lonkeroiden kanssa. Harkitsen vielä yhden kasvivalon ostamista jolloin saisin yhden taimipöydän lisää toiselle ikkunalle.

      Poista

Kiitos kommenteista :)