keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Pitkästä aikaa

Tuli blogipostauksiin tahaton tauko. Aika on mennyt kaikkeen muuhun ja pienen jatkon tauolle aiheutti siskolle unohtunut läppäri. Posti toi tänään läppärin onnistuneesti kotiin joten on heti postauksen paikka. En siis ole ollut piilossa kuten alla oleva Alma.

Nostin krassin sisälle turvaan ennen pakkasia. Tuskin se talvehtii mutta olkoot tuossa ikkunalla ilona niin kauan kuin jaksaa. Uutta lehteä on kovasti tehnyt kurkotellakseen valoa kohti. Jos olet tarkkana, löydät kuvasta Alma-kissan.
Olen innostunut siivoamaan nurkkia näinä sateisina iltoina kun puutarhaan ei ole päässyt. Makuuhuoneen rojukasat siirtyivät nopeasti paikoilleen, se on vain se aloittamisen vaikeus. Vielä kun saataisiin huone remontoiduksi.
Remonttia on silti riittänyt, ei omaa vaan vanhimman pojan joka hankki kesällä ihanan pienen rintamamiestalon omalla rannalla. Mies on siellä auttamassa joka ilta ja viikonloput joten kaikki kotihommat jäävät minulle. Taulu on hauska löytö joka tuli talon mukana. Enää ei olla näissä ajoissa kun oven lukkona toimi ovea vasten nojaava luuta ja saattoi ilmoittaa seinällä missä on ja monelta palaa.

Entisöintiä olen jatkanut sekä kotona että kurssilla. Kotona on menossa viiden tuolin sarjasta viimeinen tuoli. Kuvan vaiheesta on edistytty paljon. Olen ompelemassa koristenauhaa kaikkiin reunoihin. Istuinosan reuna on valmis, puuttuu enää selkä- ja käsinojat. Nauha näyttää loppuvan kesken mutta onneksi samaa saa lisää, luulin 50 metrin riittävän. Ei riitä vaikka mittasin määrän.
Kurssilla kunnostan isovanhempieni vanhaa Askon pöytää 1950-luvulta. Pöytä tulee pojan rintamamiestalon keittiöön. Pöydän jalat oli maalattu valkoisiksi ja kannen upeat viilutetut pöytälevyt olivat huonossa kunnossa. Seuraavaksi pääsen käsittelemään jalat taas mustiksi ja lakkaamaan pöytälevyt. Olen niin tyytyväinen, että pöytä pääsee taas käyttöön vuosien varastossa makoilun jälkeen.

Semmoista tänne kuuluu, puuhaa riittää vaikka puutarhatöitä ei ole. Valojen virittelyä on suunnitelmissa sekä lisää nurkkien siivousta, jospa saisin ikkunoita pestyä kun kerran lämmintä säätä riittää.


 

10 kommenttia:

 1. Nyt kun puutarhakausi alkaa olla lopuillaan on kiva, kun aikaa on muillekin harrastuksille.
  Ihastelen aina noita entisöimiäsi upeita tuoleja. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä en ehdi harrastaa muuta kuin puutarhaa. Viikonloppuna rykäisen tuon vikan tuloin valmiiksi.

   Poista
 2. Näinhän se on nyt on aikaa muillekin hommille. Nurkkia mekin ollaan yritetty siivoilla, ylimääräiset pois. Remonttia tuntuu riittävän sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minimalistia minusta ei ikänä saa mutta kummasti sitä silti on ylimääräistä, äiti lupasi onneksi hoitaa ne kirpparille mitä ei enää itse säilytä tai käytä. Remonttia riittää, enpä ollenkaan ole ajatellut että hups, sitä jo autellaan lapsiakin rempoissa ja rakentamisissa.

   Poista
 3. Ensinnäkin, uskomattoman upea sänky teillä! Ihan tulee mieleen prinsessasadut.
  Ja tosiaan kaikenlaista puuhaa kyllä tulee eteen, vaikka puutarhahommia ei ole enää samalla tavalla kuin kesällä.
  Ja syksy on siinä suhteessa hauska, että on aikaa harrastaa ja kohentaa koti (omaa tai lapsen). Tuo entisöintiharrastus on mahtava. On ihana, että kauniit huonekalut saavat arvoisensa kunnostuksen ja ikään kuin uuden elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo vähän turhan fiini sänky tänne maalaistaloon mutta no, en voinut vastustaa kiusausta kun näin sen myynnissä. Syksyn myötä harrastukset muuttuu. Ilo on ollut auttaa lasta rempan kanssa vaikka se aikaa viekin.

   Poista
 4. Minustakin teillä on tosi komea sänky. Sinne vain herne patjan alle, niin selviää, oletko oikea prinsessa.
  Olet tosi taitava ja ahkera entisöijä. Sinulla on selvästi malttia edetä hitaasti. Moni olisi kävellyt huonekalukauppaan ostamaan uudet tuolit, vaikka eivät tyyliltään edes kotiin sopisi.
  Toivottavasti muistat välillä levätäkin, etkä vain ahkeroi milloin omissa, milloin jälkikasvun projekteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on komea, kuin kuninkaanlinnasta suoraan talonpoikaistaloon. Ihan vain sängyn takia makuuhuoneen nimi onkin vanhempien valtakunta :D.
   Nyt alkaa jo puuduttaa nuo tuolit, vannoin jo ettei enää ikinä verhoilua. Nyt on pari päivää levätty pakosta kun iski joku syysflunssa.

   Poista
 5. Alma bongattu :) Hulppea sänky ja komeat tuolit. Niistä tulee todella hienot ja sopii teidän tyyliin. Taatusti uppoaa reunanauhaa noihin. Onneksi saat lisää samanlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alman piilo paljastui :) Reunanauhaa menee, 50 metriä kuulostaa pitkältä pätkältä mutta yksi tuoli syö sitä metreittäin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)