sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Kevätsunnuntai

Päivä alkoi maalipensseliin tarttumisella. Keittiön uusi komero sai koristeosiin maalia ja samoin hyllyt. Jälkimmäiset pitäisi maalata vielä kolmanteen kertaan ja sitten ovat valmiit. Nuorin poika teki hyllyt lauantaina puukässän tunteinaan. Tänään pidettiin viikon liikuntatunnit ja heiteltiin traktorin peräkärryllinen klapeja liiteriin. Urakan jälkeen pidin puutarhakatselmuksen.
 Sääennuste näyttää lupaavalta kevään suhteen, edes sateita ei ole luvassa.
 Nämä liilat krookukset ovat toistaiseksi säästyneet syömiseltä. Pitäisiköhän ne jakaa, kasvavat melko tiheässä ryppäässä.
 Käärmeenlaukka ei säikähtänyt viime yön kovaa pakkasta, oli yli 10 astetta. Juurella taitaa olla pieniä uusia käärmeenlaukan alkuja.
 Osa tulppaaneista on jo todella pitkällä.
 Vaaleankeltaisia krookuksia, niitä on laitettava lisää sillä tykkään näistä kaikesta eniten. Toivottavasti myös viime syksynä laitetut oranssit nousevat.
 Leikkasin osaa omenapuista aika rajusti koska haluan niistä tiiviit ja pienet puut. Tätä puuta ovat minun lisäksi muotoilleet jänikset jo niin monta kertaa etten tiedä saanko tästä halutunlaista. No, sitten 'Marjatta' saa kokea lisää leikkaamista. Kukinta kyllä saattoi olla tämän leikkauksen myötä menetetty.
Aurinkoiset säät on saanut kissoihin eloa. Almaa ei silti ulkoilu innosta mutta Iines on aloittanut ulkoilukauden. Tuo rinnepuutarhan polku on kissojen mielestä sellainen jossa ei voi kävellä, valitsevat aina puita pitkin kävelyn polun sijaan. Rakkaita, mutta omituisia otuksia.

21 kommenttia:

 1. Sinulla onkin kätevät puukäsityö- ja liikuntatunnit! Hienoa ideointia ja voisi kuvitella, että on mukavaa pojistakin. Huomaa, että olette etelämmässä, kun krookukset jo kukkivat noin kauniisti. Onpa söpö kissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on tämä ympäristö jossa on helppo keksiä toimintaa. Klapihommat ei ihan olleet mieleen mutta tuli tehtyä kunnialla. Iines on itse suloisuus ja tietää sen itsekin.

   Poista
 2. Ihana Iines, kissat kulkee omia polkujaan <3

  VastaaPoista
 3. Meillä ei vielä piipot nouse, sen verran pohjoisemmassa ollaan. Kissat on meilläkin touhussa mukana, kun ollaan pihalla. Siiri hyppii puissa, sille ei riitä edes polut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma on mun kesäapulainen mutta katin mielestä on vielä liian kylmää. jalo on jo täysin riehaantunut keväästä ja voi miten nautti kun putsasin tänään kissanminttukasvuston, heti piti päästä siihen kierimään.

   Poista
 4. Kässä ja liikuntatunnit menivät hyvin totehen. Ihania kevään ensimmääsiä kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnit menivät hyvin. On tässä ollut vanhemmillekin työtä ja miettimistä mutta toistaiseksi on sujunut etäopiskelu aika hyvin.

   Poista
 5. Eikö olekin ihanaa, että aurinkoisia päiviä luvassa meille! Hauskoja nuo eläinten tavat, missä voi kulkea ja missä ei! Meilläkin koiralla omat omituisuutensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sään puolesta on luvassa mahtava viikko, nyt paljon ulkoilua töiden jälkeen.

   Poista
 6. Voi tavaton miten pitkälle kevät on teillä jo ehtinyt. Meillä kukkivat vasta lumikellot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lumikellot ovat myöhässä, nupussa mutta eivät ole aukaisseet kunnolla kukkiaan.

   Poista
 7. Kyllä sinulla on paljon krookuksia, erittäin kauniita kaikki. Minulla on kotona ja mökillä vain muutamia pitää jossain vaiheessa vähän panostaa näihin. Kotona leikattiin vähän yhtä ja ainutta omenapuuta mutta pitää hakea mökiltä vähän järeämpiä välineitä ja samalla katsoa siellä olevat omenapuut. Mukavia puuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt lisätä krookuksia joka vuosi, ovat helppoja ja varmoja kukkijoita. Meilläkin jäi suurin omenapuu leikkaamatta, tarvitaan jo nostokonetta.

   Poista
 8. Teillä näyttää jo ihan keväälle!
  Ja tosi hauska tuo viimeinen kissakuva. Ei kai sitä nyt noin rouhealla kulkureitillä voi pehmoisilla tassuilla tallustella. ;)
  Aurinkoa ja iloa tähän uuteen viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi mennä hakkeen päällä, inhottavaltahan se tuntuu :)
   Kiitos samoin <3

   Poista
 9. Ihana Iines! <3 Palstallani on kaksi krookusta kukassa lumikellojen ja sinivuokon lisäksi. Tuollaiset ihanat mättäät vielä antava odottaa itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän laittaa joka vuosi krookuksia lisää, ne tuntuvat viihtyvän meillä. Iines on huippu, nyt on viikon verran keskusteltu yhden takun poistamisesta, tänään vihdoin sain leikata sen pois.

   Poista
 10. Ihanasti siellä jo krookukset esillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja eiköhän tämän viikon aurinko saa niitä avautumaan lisää.

   Poista
 11. Näppärää hyödyntää lasten etäopiskelua kotitöissä! Krookukset ovat niin suloisia, nuo vaaleankeltaiset oikein hehkuvat kevätauringossa. Tuosta omenapuusta voi tulla vielä aika veikeä ilmestys. Iines on söpö. Puunrungolla pienet tassut pysyvät kuivina, polkuhan voi olla vielä kostea tai ainakin kylmä. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)