tiistai 10. maaliskuuta 2020

10 vuoden harkinta-aika

Keittiön remontista tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta. Vieläkin huoneessa on hommia jotka ovat odottaneet tekijäänsä kaikki nuo vuodet. Keittiön ja eteisen välille hankittiin jopa uusi ovikin, kaunis lasiaukollinen peiliovi. Kuitenkin päätimme jatkaa ovettomuudella ja se on osoittautunut 10 vuodessa oikeaksi ratkaisuksi. Näin pitkän harkinta-ajan jälkeen uskalsin ryhtyä toimeen oviaukon kaunistamiseksi.
 Naistenpäivänä alkoi talon ainoan kaksijalkaisen naisen toiveremontti, oviaukon kunnostaminen. Vanhat karmit ja karmilistat päätettiin säästää ja maalata. Sekä karmit, että listat on vaihdettu taloon oviremontissa joskus 1980-luvun alussa. Koska listat ja karmit ovat kunnon puuta, niin päätimme tehdä säästävän remontin ja hyödyntää jo olemassa olevaa. Lisäksi karmilistoissa on kaunis uritus, ihan kuin vanhan ajan listoissa.
 Leivinuunin vastaisella hirsiseinällä on ollut ruma levytys joka on häirinnyt silmääni talon ostohetkestä saakka. Päätin purkaa levytyksen pois.
 Hirsiseinää näkyvissä. Ja lasivillaa jolla oli tilkitty karmin ja seinän väli. Poistin kaikki lasivillat ja laitoin tilalle pellavaa. Hirsiseinässä oli näkyvissä vanhaa rappausta, sen todettiin lähtevän pesulla pois.
 Samalla korjattiin eteisen puuttuva lista joka on sekin ollut työlistalla jo vuosia. Minua häirinnyt pitkään koska minun puoli naulakosta on ollut puuttuvan listan lähellä.
 Kaikki pölyävät työt piti tehdä ennen maalaamista, siihen lukeutui myös hirsiseinän pesu ronskisti vedellä ja juuriharjalla. Kuvassa vielä märkä seinä. Kuvassa pilkottaa myös pala lattiaa seinän ja leivinuunin välistä jolle pitää tehdä jotain. Ehdotin pientä puulattiaa jotta kohtaa ei aina tarvitsisi peittää sen rumuuden takia. Leivinuunin "portaat" joku edellisistä asukkaista on laittanut piiloon laatoilla, ne saavat nyt jäädä lattiaa lukuunottamatta josta laatta on murentunut pikku hiljaa pois. Arjessa laatat ovat poltettavien roskien ja syttypapereiden laatikoiden peitossa eivätkä näy häiritsevästi.

Lisää kuvia luvassa kunhan saan maalattua kaiken vielä toiseen kertaan.

21 kommenttia:

  1. Oi oi, kun tuli upea. Pitkä harkinta-aika on hyvä! Silloin tosissaan tietää, että tekee juuri sen, mitä pitääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Mutta silti ihmettelen miten sitä onkin saamaton näiden pienten viimeistelyjen suhteen, ei tuokaan nyt niin iso homma lopulta ollut.

      Poista
  2. Mahtava juttu, että häiritsevät asiat saadaan viimein korjattua! Mutta tuo on kyllä kummallista, että joka homma poikii jonkun uuden pienen nurkan tai reunan, johon pitääkin keksiä joku ratkaisu :-D Hirsiseinä on tavattoman kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, tuli tartuttua itse niskasta kiinni ja potkaistua hommiin. Ja se rempan laajeneminen, nyt tuli kipeä tarve uusia talon väliovia jotta pääsen maalaamaan lisää karmeja ja listoja.

      Poista
  3. Olet laittanut kunnolla tuulemaan ja jälki näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin tyytyväinen että sain ruman pahvin ja tapetin pois hirsiseinältä.

      Poista
  4. Hiljaa hyvä tulee... Kaunis hirsiseinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirsiseinä on kaunis, osa siitä menee ehkä peittoon jos tehdään tuohonkin sama panelointi kuin muualla keittiössä.

      Poista
  5. Hienoa jälkeä syntyy. Me olemme huomanneet myös mökillä ei kannata niin kovin kiirehtiä määrätyillä asioilla kun mieli muuttuu matkalla.

    VastaaPoista
  6. Kivasti vanhaa säästäen! Hieno hirsikin tuli näkyviin :)
    Voi kun puput ovat käyneet ruokailemassa teillä tuolla krookusapajilla. Kauniita hoivattavia oletkin hankkinut tuolla vanhemmassa postauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jänikset saisi lähteä näiltä seuduilta, aina keksivät uuden syötävän kohteen kun saan edellisen suojattua. Säästävä remontti on hyvä ilmastolle ja kukkarolle.

      Poista
  7. Erilaisten yksityiskohtien korjaaminen vaikuttaa todella paljon, kuten nyt tuo uunin ja sinän väinen tila. Vanhat listat ja karmit kannattaa ehdottomasti säilyttää ja käyttää uudellen, sillä ne on valmistettu aikoinaan paljon kovemmasta puuaineksesta kuin tämä päivän listat. Ja ovat sitäapaitsi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksityiskohdat ovat tärkeitä. Nuo listat eivät olleet vielä kovin vanhoja, vain 1980-luvulta mutta kun olivat umpipuuta ja hyväkuntoiset niin ehdottomasti käytämme uusiksi, lakka lähti hiomalla näppärästi pois.

      Poista
  8. Joskus vaan joku asia jää retajamahan. Kokemusta o. Sitte tapahtuuki vauhrilla, ku saa remmin päälle ja o tekemiselle selevät sävelet. Mäki tykkään tuasta hirsiseinästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirsiseinä on hienoa, kuvan kohta on tumma mutta muualla tuvassa hirsiseinät punertaa upeasti.

      Poista
  9. Onpa tosi pitkä harkinta-aika, mä en kestäis. Mutta hyvä kun huomaa että jokin asia toimii paremmin. Upeaa hirsiseinää tuli näkyviin.

    VastaaPoista
  10. Ei mikään pikkuhomma tuokaan! Pidän hirsiseinästä varsinkin silloin, jos se yhdistetään valkoiseen. Meillä mökillä hirsiseinät vanhassa 120-vuotiaassa vilja-aitassa. Tilasta tulee helposti synkkä, mutta olen parhaan kykyni mukaan lisännyt siellä sisustukseen valkoista mm tekstiilejä.

    VastaaPoista
  11. Joskus mietintäaika on pitkä. Hyvä uudistus.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)