lauantai 6. tammikuuta 2018

Loppiaispuuhaa

Loppiaiseen loppuu joulunaika. Koristeet pois, kuusi pihalle ja viimeiset konvehdit nassuun. Joulukukista en luovu ihan vielä.
 Amaryllikseni nimittäin kukkii juuri nyt. Vaikka ostin kukan lahjakortilla niin sen hinta hirvitti, yhdestä ruukusta noin paljon. Enää ei kaduta, kolme kukkaa on auki ja lisää on tulossa, sekä toinen kukkavana.
 Väri on mahtava. Tämän kanssa taidan kokeilla saisinko pidettyä hengissä ja kukkaan uudemman kerran.
Päivän varsinainen puuha on tämä. Kuusen kuskaus pihalle. En tiedä mikä meni kuusen kanssa pieleen sillä se tiputti kaikki neulasensa sisälle. Myös lattialla oli samanlaiset kasat kuin maton päällä. Ja laatikossa olevista oksista näkee että enemmän oksaa kuin neulasia. Ihan kammottava siivo tuosta tuli vaikka laatikko oli aina leikattavan oksan alla. Huh, onneksi tätä on luvassa seuraavan kerran vasta joulukuussa.

Mukavaa loppiaista!

33 kommenttia:

 1. Huh, tuota neulasten määrää. Meillä lähti viimeisetkin joulut pois kynttelikköjen myötä. Tulkoon kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saa tulla kevät, pieni talvi voisi tosin olla välissä, tai ainakin kuivaa.

   Poista
 2. Kuusi on meilläkin karistanut ennätysmäärän hapineita ja poikani valitti ihan samaa. Mistä lie johtunee?
  Kaunis amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko tämä leuto talvi syynä? Puut ovat jossain välitilassa kun maa ei ole jäässä.

   Poista
 3. Oi sentään, nyt riittää neulasia vielä juhannuksenakin teillä. Niillä on taipumus piiloutua jonnekin ja tulla vähitellen kevään aikana esille, villasukanpohjat ovat niiden erityisessä suosiossa :D
  Meillä ei tosin enää ollut vuosiin oikeaa kuusta sisällä, ihan vaan pikkuinen muovikuusi eteisen nurkassa. Aito kuusi sisällä on kissojen mielestä aivan liian kiinnostava!
  Joulun pois korjaaminen on ainakin yhtä kivaa kuin sen valmistelu! Se edistää huomattavasti kevään tuloa ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt riittää neulasia :D Lankkulattian rakoihin taisi mennä jokunen määrä, imuriinkin rapisi ihan kivasti rakojen kohdalla. Meillä kissat antaa kuusen olla mutta alaoksien koristeita on kiva täppäillä tassuilla. Mietin jo koska on pääsiäinen tänä vuonna, milloin pääsee laittamaan seuraavat koristeet.

   Poista
 4. Komeat amarylllikset sinulla. Itse ostin tuollaisen alemman kuvan värisen amarylliksen kerrottuna jouluaaton kukka-alesta neljällä eurolla. Se kukki tosi komeasti ja ihan kuin uusi kukkavarsi olisi taas kasvamassa.
  Neulaset ovat kyllä melkoinen riesa, mutta aito kuusi on jouluksi saatava. Viimeiset neulaset siivotaan lattialistojen päältä seuraavan vuoden joulusiivouksessa :)
  Minä annan kuusen olla vielä ainakin tämän illan. Nautin vielä hetken ihanasta joulutunnelmasta.
  Mukavaa vuoden jatkoa ja ihanaa kevään odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli edullinen amaryllis. Aito kuusi on ihan ehdoton miljoonista neulasista huolimatta. Joku muinaistutkija saattaa löytää lattian alta aika monta neulasta, tietää ainakin missä tässä talossa on ollut joulukuusi.
   Kiitos samoin Leena, mukavaa vuoden jatkoa ja kevään odotusta.

   Poista
 5. No, nyt muistan, miksi meillä ei enää aikoihin ole ollut sisällä aitoa kuusta. Vielä pääsiäisenäkin löytyi neulasia jostain nurkasta.
  Ei noin upeista kukista tarvitse luopua, vaikka olisivat kuinka joulukukkia. Viime vuonna valkoinen kerrottu amaryllikseni kukki vielä helmikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän että ekan kerran tuli mieleeni hankkia muovikuusi :D neulasmäärä oli hurja, lankkujen välistä niitä tulee löytymään vielä pitkään.

   Poista
 6. Meillä taas oli hyvin vähän neulasia tiputtava kuusi. Aina ei tiedä, mistä ne kuuset intoutuvat tiputtamaan neulasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ei aina tiedä, tuo oli omasta metsästä, ehkä väärään aikaan kaadettu.

   Poista
 7. Kyllä kuusen pitää olla aito. Meidän kuusi on pitänyt neulasensa poikkeuksellisen hyvin. Neulasten puolesta kuusi voisi olla sisällä vaikka vielä viikon, mutta kyllä se saa lähteä, kun arki koittaa. Meillä on tapana tuoda kuusen juurelle iso pressu, jolle kuusi kallistetaan; kuusi kannetaan sitten pressun poimussa pihalle. Neulaset eivät leviä sillä tavoin pitkin huushollia.

  Samoin valkoinen joulutähti näyttää siltä, että olisi vasta tullut kukkakaupasta, vaikka on ollut pöydällä jo kolme viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pressukonsti onkin hyvä keino viedä kuusi neulasineen pihalle. Minä en oikein onnistu joulutähtien kanssa, nuupahtavat heti alkuunsa hoidossani.

   Poista
 8. Meillon kuuset ollu aina just tuan näköösiä, paitsi ny. Ennen oon kopahuttanu kuusen runkohon ja kaikki neulaset on tippunu niille sijoollensa. Ny ei montaa laattialle varissu. Ihime juttu.
  Erikoosen färine amaryllis. Kyllä tualle kannattaa kokeella jatkokasvatusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kuuset vaihtelee, muistelen että viime vuonna ei tiputtanut neulasia juuri ollenkaan. Mutta tämä oli myös kuusi joka ei imenyt vettä, jalka oli aina täynnä. Amaryllis on hieno, toivottavasti saisin pidettyä sen hengissä ja kukkimaan uudelleen.

   Poista
 9. Meillä kuusi piti sangen hyvin neulasensa. Tänään se kannettiin pihalle. Ihanan värinen amaryllis, tuota vois kokeilla lannottaa ja höystää kukkimaan seuraavia talviakin.

  Pistin sulle haasteen blogissani, tartu jo omalta tuntuu!

  VastaaPoista
 10. Kuusi karistaa neulasiaan, minkäs sille voi. Pitää vain lakaista neulaset pois. Huomenna pitäisi riisua kuusi ja kantaa tienvarteen. Kuusi on aina niin ilo hankkia, mutta jotenkin niin suru luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tuntui ettei kuusesta ole suru luopua :D ne neulaset. ja muutenkin jotenkin tuntui helpottavalta laittaa joulu pois, tuli samalla siivottua yksi iso kaappi peränurkkia myöten.

   Poista
 11. On todella kaunis amaryllis, hyvä kun ostit! Kauhea rumba sinulla tuon kuusen kanssa ollut, on se vaan aina iso urakka se poisvienti. Minun pitäisi tänään tehdä tuo sama. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kuusesta ei ollut yhtään harmillista luopua. Nyt on siivottu kaikki joulu pois paitsi pimeän ajan valot ja kukat.

   Poista
 12. Onko sulla amarylliksen hoitovinkkejä? Minä olen joskus laittanut sipulit ihan kukkapenkkiin maahan varjoisaan paikkaan. Toisen kerran menestyivät hyvin ja kukkivat komeasti uudestaan - toisen kerran unohdin sipulit pakkasiin ja sinne jäivät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään vinkkejä, tuota maahan istuttamista ajattelin kokeilla.

   Poista
 13. Apua, mikä neulassato :(. Meillä on ekaa kertaa ihan päinvastainen tilanne. Oman maan kuusi voisi jatkaa vielä seuraavankin viikon voimissaan sisällä, mutta kun kerran on loppiainen, taidamme tehdä elämämme helpoksi ja korjata kuusen pihalle, niin ei tule tuota neulasongelmaa vielä tänään eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä ennen ei ole kuusi näin paljon luovuttanut neulasiaan pois. Olisi pitänyt viedä pois jo aikaisemmin mutta en raaskinut.

   Poista
 14. Kauniin värinen amaryllis. Meillä näyttäisi olevan samanlaiset suunnitelmat amarylliksien suhteen. En ole aikaisemmin kokeillut, mutta kokeilemallahan sen näkee onnistuuko. Meillä kuusi ei onneksi pudottanut noin paljoa neulasia.

  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppiaisen toivotus näyttävästi myöhästyi. Minulla taas päivät sekaisin :D

   Poista
  2. Loppiainen on koko viikonlopun tuntuinen kun osuu lauantaille :) Amarylliksen kanssa ei mitään menetä vaikka kokeilisi.

   Poista
 15. Joulukuuseb elämä meillä jatkuu, mutta ei sisällä vaan pilkottuna kukkien talvisuojaksi. Eipä juuri karissut, siksi oksat oli helppo leikata ja suojailin niillä arempia kasveja, kun ei tunnu tuota lunta tulevan, pakkasta vaan jo pukkaa. Muutenkin korjasi kaikki joulujutut pois, joulutähti nököttää vielä pöydällä. Ihana tuo amarylliksesi, nauti vaan, kun kerran tuollaisen kaunottaren olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa meni kuusi pihapataa sytykkeeksi, muuten olis päätynyt meilläkin kukkapenkkien suojaksi, havut on hyvä suoja jos lunta ei ole.

   Poista
 16. Kodin Kukat perjantaipostissa oli tällainen tarina marraskuussa:

  KUUSEN KAATOON, KUU KOHDILLAAN
  Nyt kun ilmat on leppoisat ja kuu kohdillaan, niin olisi hyvä aika käydä kaatamassa kuusi ja kerätä myös jouluhavut valmiiksi. Kuusihan säilyy hyvin viileässä ja jos haluaa varman päälle pelata, niin tyvi vain vesiämpäriin ja se säilyy hyvänä jouluun asti. Monethan myös säilyttää kuusen ulkovarastossa niin, että se sidotaan tyvestä roikkumaan ja hyvin toimii sekin.

  Kuun suosiollinen vaikutus alkaa hiipua keskiviikon 29.11 jälkeen, joten sitä ennen olisi kaato hyvä tehdä. Toinen hyvä aika on aattoviikolla, jolloin kuu kääntyy taas nousevaan vaikutukseen.

  Meillä kuusi kaadettiin aatonaattona juuri yläkuun vuoksi ja eilen, kun se ulos kannettiin, siitä ei karissut yhtään neulasia. Minä yleensä muutenkin teen puutarhajutut kuun kierron mukaan ja yleensä aina onnistuu. Tilaa tuo Kodin Kukkien viikkokirje, sieltä yleensä tulee muistutus siitä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Kirjeen voi tilata osoitteesta www.puutarha.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä kaadettiin kuusi viikkoa ennen joulua joten taisi olla väärä aika.

   Poista

Kiitos kommenteista :)