torstai 2. marraskuuta 2017

Kenkäostoksilla

Terveiset täältä hektisen arjen, lyhyiden iltojen ja tiiliskivikirjojen keskeltä. Lukeminen on taas vienyt mukanaan kun puutarhassa ei ole tekemistä. Kate Mortonin uusin teos on tällä hetkellä luennassa ja koska se on lyhytaikainen uutuuslaina niin kirjaa on luettava hyvään tahtiin.

Pakkasten ja talvikelien alkaessa totesin kenkätilanteeni erittäin huonoksi. Kuomat kyllä menettelee päiväkotityössä mutta ei niillä muuten viitsi liikkua. Olen jo pitkään haaveillut Maija Poppasen kengistä, kauniista nyörikengistä joita voisin pitää talvisin hameen tai mekon kanssa. Laitoin nettiin hakusanaksi Maija Poppasen kengät ja heti löytyi täydelliset.
 Olin jo tilaamassa kenkiä netistä mutta arvoin vielä koon suhteen. Päätin kuitenkin poiketa kenkäkauppaan katsomaan livetarjontaa ja niinhän siinä kävi että kenkäni pomppasi kaupan valikoimista heti silmiini. Kaupan ainoat ja koko sopiva. Olihan nuo ostettava.
Sopivan yksinkertaiset mutta ei kuitenkaan tylsät. Sisäsivuissa vetoketjut jotta on helppo pukea jalkaan. Pisteenä iin päällä pieni sievä nirkkoreunus nauhojen ympärillä. Pari päivää olen näillä kopsutellut autoon, ja parkkipaikalta työmaalle tyytyväisenä hankintaani.

Vaan ostinpa vielä Kuomatkin, mummin mussukka oli vaikka sopivia talvikenkiä ja mummi lupasi ostaa uudet. Päiväkotiin on Kuomat parhaat.

24 kommenttia:

  1. Löysitpä ihanat kengät! Minäkin tykkään juurikin tuollaisista Maija Poppasista, tosin kuomatkin ovat tilanteen tullen mitä parhaimmat! Mukavaa alkanutta marraskuuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on nuo vaan ihanat, pitkäaikainen haave. Kuomilla on paikkansa, aika ylivertaiset lämmössä ulkoilussa.

      Poista
  2. Hyvät Poppaset, niillä on jopa turvallista kävellä. Viime talvena pentukoiran nopeille pissalenkeille ostin elämäni ensimmäiset Kuomat. En kadu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on kotona ikivanhat omat Kuomani, töissä käytän pojan vanhoja :D Ja on hyvät.

      Poista
  3. Onpa ihanat Maija Poppasen kengät, mieletöntä, että nuo löytyvät hakusanalla :-D
    Voi että, Mortonit on kaikki aikamoisia tiiliskiviä, ja niin ihania. Olen tilannut ne kaikki pian ilmestymisen jälkeen englanniksi, joten tuon uusimman jälkeen olen jo pari vuotta odotellut seuraavaa... kai sellainen on tulossa, täytyy toivoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika mieletöntä, ihan huumorilla laitoin hakusanaksi. Ja mieletöntä sekin että löytyi kivijalkakaupasta, olin ihan varma että tilaamiseksi menee. Ja minä olen enemmän kivijalkakauppojen ystävä.
      Mortonit on hyviä, luen niitä suomeksi, englantini ei riitä alkuperäiskieleen. Uusin ilmestyi nyt syksyllä suomeksi.

      Poista
  4. Ihanat kengät! 😀

    Uusinta Mortonia en ole lukenut, aiemmat peräperään. Pitänee hankkia joululomaksi uusinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Uusin Morton vaikuttaa hyvältä ja on niin Mortonin omaa tyyliä.

      Poista
  5. Uskomattoman hyvä tuuri. Ja tosi ihanat kengät. Minustakin tuo nirkkoreunakoristus on kuin piste iin päälle. Kuomat ovat erinomaiset jalkineet kiskaista nopeasti jalkaan, mutta hameen seuraksi vieraisille ne eivät passaa.
    Mediassa puhutaan paljon siitä, kuinka ihmiset käyvät kivijalkakaupoissa katsomassa tavaroita ja tilaavat ne sitten netistä. Minä harrastan samaa toiste päin eli tsekkaan tarjontaa netistä ja menen sitten kivijalkakauppaan ostoksille. On vaan niin paljon mukavampi hypistellä ja kokeilla ja ostaa mieleisensä, kuin ravata postissa palauttamassa kuvassa kauniilta näyttävää, mutta todellisuudessa ihan muulta tuntuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin teen toisinpäin, katson netistä ja ostan livenä. Pitää päästä hypistelemään ja testaamaan. Ja kun ei oma vartalo ja jalat ole mitään standardikokoa niin netistä ostaessa joutuisi palauttamaan paljon. Ja se vasta rasittavaa puuhaa onkin. Nykyajan vaatteesta ei voi päätellä kuvasta mitään.

      Poista
  6. Ihanat! Katsoin ensin, että ovat vanhat vintage-kengät. Nuo menevät hyvin sekä hameen että arkisten farkkujenkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat ihan vanhanajan kenkien näköiset mutta kuitenkin nykyaikaiset. Farkkujen kanssa en ole vielä kokeillut mutta luulen että sopii niihinkin.

      Poista
  7. Tosi ihanat kengät, ja varmasti jalassa aivan taivaalliset! Minäkään en netistä ostele vaatteita enkä varsinkaan kenkiä - olen kuullut että jotkut tilaavat netistä eri kokoja, ja palauttavat sitten sopimattomat. No käyhän se tietysti niinkin, onhan sillä työllistävä vaikutus. Kuomat hain juuri varastosta postinhakukengiksi, ne kun on tosi kätevät sujauttaa jalkoihin varsinkin jos on selkä kipeänä. Mukavaa viikonlopun odotusta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät on jalassa vaikka onkin pieni korko, tuon enempää korkoa minulla ei saa olla. Kuomat on nopea pukea ja riisua, siksikin hyvät.

      Poista
  8. Todella kauniit kengät ja uskon, että ovat jalassa hyvät. Ihanaa kuulla että luet uusinta Kate Mortonia. Katselin sitä kirjamessuilla mutta en ostanut kun edellinenkin Morton on vielä lukematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kate Morton on yksi suosikkejani, olen lukenut kaikki suomennetut kirjansa. Mortonin jälkeen on luettavana järkälemäinen Sarah Larkin Maorien laulu.

      Poista
  9. Ihanat Maija Poppaset! <3 Noilla kaikki hommat sujuu varmasti ihan suit sait. Ja lastenhoitoalalla nuo tuovat varmasti myös "vakuuttavuutta", eihän sen parempaa lastenhoitajaa ole koskaan ollutkaan kuin Maija Poppanen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kengät on ihanat <3 ihan en niitä töissä käytä, muuta kuin aamulla kun töihin menen, pihalla on kumisaappaat tai Kuomat käytännöllisemmät.

      Poista
  10. Iloisia askelia uusilla kengillä. Minä haluan aina sovittaa kenkiä ennen ostopäätöstä, siksi kivijalkakauppa on turvallisin. Löysin äsken kirpparilta uudet, käyttämättömät merkkimaiharit sopuhintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovittaminen on tärkeää, tosi paljon on kenkiä jotka ei minun jalan mallille käy, vähemmän niitä jotka käyvät, liikkeessä on helpointa tehdä sovittaminen. Se on kuin lottovoitto kun löytää kirpparilta hyvät kengät.

      Poista
  11. Ihanat kengät <3 <3 <3 Just tollaset ostaisin, jos voisin yhtään pitää korkoa. Mutta kun ei voi niin sitten mun vaihtoehto on maiharit. Ja talvimaihareiden tilanne on mulla surkea, toinen on haljennut pohjasta. Loskakeleillä ei ollut kiva. Onneksi on tukipohjallinen ja villasukka jalassa, ei kastunut ihan hirveesti. Uusia olen jo katsellut, mutta maksavat melkein 200 ja se on aika paljon se. Vaikka olishan mullakin noi kuomat :D

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)