keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Key lime pie

Uusimmassa Pirkassa oli ohje jota oli ihan pakko testata vaikka herkkujen määrää pitäisi rajoittaa. Paino on hivuttautunut hippasen ylöspäin kesän aikana eikä sen alas saamista helpota syksyn piirakat milloin mistäkin marjasta tai hedelmästä.

Mutta limepiirakka on jotain sellaista jota olen aina halunnut kokeilla. Ja tekeminen osoittautui ihan älyttömän helpoksi.
 Murskaa 200g Digestive-keksejä ja sekoita ne 75g sulatettua voita. Painele pohjaksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle ja vähän reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa 8 minuuttia.
 Vatkaa 4 keltuaista kulhossa ja lisää 1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa (397g) ja 3 limen mehu, vatkaa tasaiseksi. Lisäksi ohjeessa laitettiin pari teelusikallista raastettua limenkuorta massaan mukaan, mutta itse inhoa niitä kovia pikkupaloja valmiissa piirassa. Jäivät siis suosiolla pois.

Kumoa täyte piirakan päälle ja paista vielä uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja pidä jääkaapissa yön yli. Koristele kermavaahdolla ja limen paloilla.
Syö ja nauti!


7 kommenttia:

  1. Pitänyt itse ikuisuus testata key lime pieta tai lemon pieta, mutta aina jää. Näiden herkullisten kuvien kautta muistin, että taas se on jäänyt... Nyt vannon pyhästi, että ennen joulua. Tuo kondensoitumaito on aina este, sitä kun ei lähikaupasta saa ja unohdan sen joka kerta, kun kerran kuussa isommassa kaupassa käyn..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tullut kondensoitua maitoa lähikauppaankin! Se kun säilyy niin oikeastaan vois ostaa pari tölkkiä jemmaan kaappiin.

      Poista
  2. Voi jestas... NAM! Luulen, että tuo yön yli jääkaapissa pitäminen saattaisi olla mahdotonta... tulisi uneton yö :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli NAM, paino sanalla oli, syötiin hetkessä :D

      Poista
  3. tyttäreni rippi-juhliin oisin halunnu lime-hyytelökakkua,mutt en mistään kaupasta löytäny koko limettä :( harmitti hirveesti,mutt pitää kokeilla tuota ohjetta,jos joskus sattuis eteeni limeitä löytymään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskohan lime kausihedelmä kuten esim. granaattiomena? Saavilla vain tiettyyn aikaan vuodesta. Nyt oli ainakin täällä s-marketissa iso laari.

      Poista

Kiitos kommenteista :)