keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Valkoista ja vihreää

Pihan valkoinen akileija on avannut ensimmäiset nuppunsa. Tai enää en ole varma, voiko kukan väriä sanoa täysin valkoiseksi noiden kauniiden terälehtien vihreiden kärkien kanssa. Tiedoksi teillekin joille laitoin valkoisen akileijan siemeniä, tässä on kukan väri meidän pihassa.
 Toinen vihreävalkoinen yllättäjä on tämä iiris tai mikä lie. Eilen avasi ensimmäisen kerran kukan ja voi mahdoton miten iloisesti yllätyin. Väärässä penkissähän tämä sokkona ostettu kasvi nyt on, mutta siirretään syksymmällä kukinnon jälkeen ylemmän akileijan kaveriksi.
 Viime vuonna hankittu taimi teki tänä vuonna jo viisi kukkaa! Toivottavasti jaksaa levitä tulevinakin vuosina yhtä kivasti.
 Päivän polttavin puheenaihe lienee joka puolella on tämän hetken sää. Eilen meillä näytti mittari komeat 33,7 astetta. Sisällä vaivaiset 24,5 astetta. Onpa sitä ihminen kerrankin onnellinen ettei ole lähdössä etelään kesäaikaan. Menisi kotimaan lämpö ihan hukkaan.
Mutta sadetta saisi tulla, en edes muista milloin viimeksi satoi.

12 kommenttia:

 1. mielettömän kaunis tuo valkoinen iiris! Minäkin tahdon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiris on ostettu viime vuonna Lahden Levon taimitapahtumasta joka on taas lauantaina 8.6. Sitä en kyllä muista keneltä myyjätlä taimen ostin. Mutta onneksi ostin, tykkään itsekin hurjasti tuosta :)

   Poista
 2. Voi hyvänen aika noita teidän lämpöjä! Täällä on 16 astetta, luulisi olevansa jossain pohjoisnavan liepeillä.
  Aivan ihanat vihreävalkoiset kukkaset! Raikkaat, herkät ja hurmaavat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päiväinen ukkonen ja viiden millin sade vähän viilenti ilmaa (ja raikasti), mutta lämmintä on edelleen. Vaan en valita :D

   Poista
 3. Meillä kans mittari huitelee yli 30 jo puolen päivän aikaan. Mulla on kans vissiin Iiriksiä tuolla vesialtaan reunalla, mut ku ne ei kuki vielä.... Saahan tiiä minkälaisia kukkasia sieltä nouseekaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin paljon ihania yllätyksiä tiedossa puutarhassa kun odottaa mitä alkaa kukkia missäkin.

   Poista
  2. Enimmäkseen täällä on ollu niitä vähemmän ihania yllätyksiä joka paikkaan kylvetyn roskan muodossa. Niitä on onneks nyt löytyny jo vähemmän. Paras ylläri oli ehken aitan sivulla oleva lumipalloheisi ja iso sellanen. Pari paikkaa tuolla pihalla on seurannassa, mitä nousee vai nouseeko yhtään mitään =)

   Poista
  3. Lumipalloheisi on ihana! Sen haluan vielä joskus meidänkin pihaan. Paikka on tiedossa kunhan alue myllätään puutarhalle.

   Poista
 4. Täällä sataa nyt vettä :-( Just tuli hiekkakuorma rantaa varten, mutta eipä sitä nyt viitsi mennä levittelemään.

  Sulla on kyllä niin ihana puutarha <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sataa saisi täälläkin. Eilen tuli 5mm vettä, mutta ei se riittänyt mihinkään näillä helteillä. Kastelua on mieletön urakka eikä aina oikein jaksa työpäivän päätteeksi.

   Sateen jälkene voi olla mukavan raikas sää hiekan kärräämiseen.

   Poista
 5. Kyllä on ihanaa, kun lämpöä riittää. En myöskään lähtisi ulkomaille nyt mistään hinnasta. Ja siellä teillä vielä saatte viettää kesää tuollaisten kukkien keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään lämmöstä, viime kesän jälkeen tämä tuntuu kaksin verroin paremmalta :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)