keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Päivä elämästäni

6:50 Kännykkä herättää. Tänään ei auta painaa torkkunappia, on naputeltava heti taksiin viesti, että pojat ei tule aamusta kyytiin.
7:10 Pakko herätä, tuvasta tulee jo kahvin tuoksu. Mies kuuluu herättelevän poikia.
7:15 Pannu kuumenee poikkeuksellisesti sähköliedellä. Voita perään ja kaksi munaa paistumaan. Ennen syömistä menee napaan kolme d-vitamiinipilleriä, yksi b12-pilleri ja hörppy rautalitkua. Päälle iso muki vettä. Joku on unohtanut ottaa illalla pakastimesta mustikoita jogurtin sekaan. No, tyydytään omatekoiseen mustikkahilloon, hyvää sekin.
7:45 Aamiainen syöty, lehti luettu, hipsin kaivamaan kaapista pojille vaatetta. Pitkät kalsarit taidan unohtaa vaikka mittarissa vilahti lukemat -20. Iltapäivästä kuitenkin plussaa.
8:10 Patistan kaikki kolme poikaa pihalle. Talossa on ihmeen hiljaista. Melkein tekisi mieli mennä takaisin nukkumaan, mutta ei auta. Vaatteet päälle. Pinkka on jo lipaston päällä valmiina.
 8:25 Hetki vessassa ja hiukset on jotenkuten kiinni. Naama meikitön niin kuin aina. Aurinkolasit muistin laittaa päälaelle keikkumaan. Uusittu silmä tuntuu olevan vähän valonarka.
 8:30 Eteisestä kimpsut ja kampsut mukaan ja menoksi. Kaupunki kutsuu.
8:47 Kirkonkylä häämöttää ja siellä ensimmäiset asiat.
8:49 Tipautan kuukausilistat kunnantalon postilaatikkoon. Työasioita vapaa-ajallakin.
8:52 Olen terveyskeskuksen pihalla ja noudan työterveydestä vanhoja labratuloksia. Haluan ne kaikki itselle myös kirjallisena. Samalla varmistan, että uusi lähete on sisällä.
8:55 Nokka kohti Lahtea.
 9:20 Auto parkkiin Trioon ja kopiointipalveluja tarjoavan yrityksen ovesta sisään. Kolme kopiota, hinta reilu 8 euroa. Ei paha, ja juuri niin hyviä kuin uskalsin odottaa.
9:35 Matkaan kehystysliikeeseen. Noudan valmiin työn, ja jätän työn alle kaksi lisää. Kehystäjän kanssa keskustelen maaliskuun säästä. Kylmää on, nyt ja edellisinä vuosina.
 10:05 Olen Kärkkäisen pihassa. Tankki täyteen bensaa ja sitten ostoksille. Star Wars-kinderit on loppu. Äh, ikinä en tajua ostaa ekalla kerralla riittävästi. Yläkerrasta löydän tarvikkeet siskon synttärilahjaan. Mukaan lähtee myös höyheniä, pääsiäisaskartelut on tehtävä tulevaisuudessakin. Ja puoleen hintaan on kiva ostaa tarvikkeet.

 10:45 Saavun Lanttila-kirpparille. Jospa tänään tekisi hyvä löytöjä. Totuus toinen, ostin 0,30 eurolla purkin ruuveja. Niitä vanhanaikaisia. Löytö sekin.
11:30 Poikkean vielä kierrätyskeskukseen. Jippii, halpoja ja vanhahkoja valokuvakehyksiä. Ja vitosella portaat kerrossänkyyn.
11:50 Hups, aika lähteä noutamaan eskarilainen eskarista.
 12:35 Olemme eskarilaisen kanssa tokaluokkalaisen koululla. Molemmilla pojilla hammastarkastus.
12:50 Taas terveyskeskuksen pihassa. Poikia vähän jännittää.
13:25 Homma ohi, eskarilaisella kaikki ok, koululaisella pientä paikattavaa. Seuraavaksi ruokakauppaan.
 14:25 Lisääntyneet kimpsut  ja kampsut on taas eteisen lattialla. Mieletön nälkä, mutta ensin ostokset jääkaappiin ja muutkin tavarat paikoilleen.

13:05 Ruokaa! Onneksi jääkaapissa on eilisen keiton loput ja kaveriksi löytyy omatekoista näkkäriä. 
13:25 Teevettä kiehumaan ja sillä aikaa pariin uuniin tulet. Aurinkokin jo lämmittää, mutta ei riittävästi. Etenkään kun napsautin jo osan pattereista pois päältä.
13:45 Hetki ihan itselle. Teetä ja suklaata. Sähköpostien lukemista ja blogien selausta.
15:50 Mies tulee töistä juuri kun kannan imuria saliin. Nakitan miehen heti avuksi. Seinäkoristeet ja taiteet uusiksi, pari vanhaa naulaa pois, ja uutta tilalle. Hyvältä näyttää. 
17:35 Mies lähtee noutamaan vanhinta poikaa mopokoulusta. Minä työstän siskon synttärilahjaa ja jatkan puuhia salissa. Kuopus leikkii legoilla ja keskimmäinen poika katselee dvd:ltä Olipa keran avaruutta.
19:00 Pojille iltapalaa, pyjamat päälle.
20:00 Pienin väki nukkumaan ja äidille taas kuppi teetä. Teen kanssa pari näkkäriä, päälle reilusti voita, juustoa ja suippopaprikaa. Jälkiruuaksi hippunen suklaata. Takkatuli on poikaa.

 20:30 Poikien huoneessa hiljenee. Blogiin uusin päivitys ja samalla Iineksen ja pentujen seurailua. Pieni perhe asustelee tuossa ihan vieressä, sohvan takana.
21:12 Blogipäivitys valmis

Haaste yhdestä päivästä on nappaistu Jovelan talopäiväkirja-blogista.

12 kommenttia:

  1. Olipa hauska haaste! Ja totesin vain, että on sulla silppuinen päivä verrattuna omaani. Saman voin toki huomata muissakin ystäväperheissä joissa on lapsia. En tiedä miten pystyisin tekemään työtäni tuollaisessa päiväohjelmassa - no, haastavaa se ainakin olisi.
    Iines on niin söpönaama ♥

    VastaaPoista
  2. No tämä oli vapaapäivä, työpäivät on sitten tasan jämptejä. Ruokaa tiettyyn aikaan, ulkoilua tiettyyn aikaan, unta tiettyyn aikaan, sitten taas ruokaa, ulkoilua jne.
    Monesti vapaapäivät menee kaikenmaailman asioilla juoksuun. Etenkin jos nitä on yksi silloin tällöin. Ensi viikon vapaat aion olla ihan vaan kotona, jonkin asteista kevätsiivousta suorittaen.

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva lukea päiväsi, hauska haaste!

    VastaaPoista
  4. Pitäisiköhän tehdä oma tällainen vaikkapa huomisesta pitkästäperjantaista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai teet! Mun perjantai on tylsä, neljä tuntia autossa istumista :D

      Poista
  5. Onpas sullakin ollt puuhakas päivä. Ehdit vähän joka paikkaan ja silti päivä kuulostaa rennolta. Ehkä se onkin sun asenne olemiseen? Varmaankin juuri niin :)

    Kiitos kun osallistuit! Sun päivästä oli kiva päästä lukemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vapaapäivät menee helposti asioilla juoksuksi. Ja rentoja ne tosiaan puuhasta huolimatta.

      Poista
  6. Paljon puuhaa vapaapäivällekin, mulla silloinhan ne on asiat hoidettava jos jolloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, eipä niitä asioita muuten pääse koskaan hoitamaan. Työpäivät on aina vähintään neljään, eikä siitä ehdi viideksi kaupunkiin. Onneksi on näitä arkivapaita :))

      Poista

Kiitos kommenteista :)