sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Käsikirja

Yksi tarpeellisin ja tärkeimmistä remonttikirjoistani on Rakennusapteekin käsikirja.
Siitä ilmestyi osa 3. tänä vuonna ja päätin heti, että se minun on saatava.
Kirjaa en tosin enää tarvitse niin paljoa kuin aluksi, mutta kyllä se kuuluu alan kirjastoni yhdeksi teokseksi ihan ehdottomasti.
Ja toinen syy oman ostoon on se, että kirjastosta tätä ei saa aina juuri silloin lainaksi kun halu ja tarve olisi.
Joten, keskiviikkona tein tilauksen, ja perjantaina oli kirja ja muuta tilpehööriä matkahuollossa.
 Kirjassa on paljon kuvia tarvikkeista, työvälineista ja -vaiheista. Jos ei tilaa, niin ainakin voi katsastaa millaisella pensselillä tulisi maalata pellavaöljymaali, lakka tai petsi.
 Uunit ja kaminat ovat kuin pieniä koruja.
 Ja tietenkin kirjassa on selkeästi kuvitetut ohjeet ikkunoiden entisöintiin. Ne täytyy nyt lukea tarkkaan jotta saan ikkunoista ja päällikitistä siistit. Se on se minulle hankalin vaihe ikkunoiden kunnostuksessa.
 Se muu paketin mukana tullut tilpehööri on tässä. Lasikuistin ikkunat on tehty säästömallilla ja jokatoisesta pokasta puuttuu kaksi kulmarautaa. Korjauksen edistyessä jokainen tyhjänä oleva puunaulalla tehty nurkka saa vahvistuksekseen kulmaraudan.
Ja prikulleen saman mallisen kuin vanha alkuperäinen rauta on.
Käsikirjan mukana tätä rautaa on käytetty 1850-1920. Sopii hyvin Arvilan talon ikään.
Kirja oli syntymäpäivälahja isältäni.
Lahjoo aikuista tytärtään, miten mukavaa!

9 kommenttia:

 1. Olen monesti hypistellyt ja selaillut noita kirjoja. En ole raskinut omaan hyllyyn ostaa.

  Tulisija olisi koru meidän olohuoneessa.... Olohuone on mitä ilmeisimmin alkuperäinen pirtti, rakennettu ilmeisesti joskus ennen vuotta 1930. Tulija on purettu pois! Jos ei tälle talvelle, niin seuraavalle se on pakko saada takaisin :-/

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään opetella uusia asioita, jos joku kädestä pitäen opettaa. Mutta jos pitäisi alkaa ikkunanpokia entisöimään kirjan kuvien ja oppien perusteella, olisi minulle sama, vaikka iskettäisiin kiinankielen oppikirja käteen.
  Miten joku (naisihminen) voi olla tuossakin asiassa noin osaava? Onneksi sinulla on oma iso talo, jossa voit noita upeita taitoja laittaa täytäntöön.
  Pakkasenpirtsakkaa tulevaa työviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Eskurin emäntä: Tuo ei ollut tieto- ja sivumäärään nähden kovin kallis kirja. Maksoi 40e + postimaksun. Ja on ajaton kirja!

  Sirkku: No en mä kaikkea osaa, kuten leipoa hyvää ruisleipää. Ei onnistu sitten millään :D
  Eikä musta kyllä tulisi ammatiltaan mitään ikkunaentisöijää, en pidä siitä yhtään. Kurssilla on hyvä tehdä, kun siellä on se opettaja, joka kyllä neuvoo ja korjaa jos menee metsään :)) Ja ennen tätä taloa en muuten tehnyt mitään "miesten töitä" tai puutöitä. Nyt on ollut myös pakko opetella, onneksi niin monessa asiassa pätee lause: työ tekijäänsä opettaa. Mukavaa työviikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Mulla on sama eepos hyllyssä. Se on aika ihana, vaikka pidän myös hintaa melko suolaisena sen ollessa kuitenkin lähinnä mainoskuvasto. Onneksi siinä on vähän tuota oheisinfoakin!
  Mutta ihana lahja! Miten ihmeessä iskä oli osannut ostaa ; )
  Ja toisekseen, kyllä aikuisten tyttärien kuuluu saada isältä synttärilahjoja, heh

  VastaaPoista
 5. Hieno kirja totta tosiaan ! Hih, käyhän kurkkaamassa mun uuneja, kamiinoistakin otin kuvia, mutta en niitä postannut :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä kirjavinkki muiden samantyyppisten joukkoon. Kiitos siis vinkistä. Osaako kirja kertoa, miten vanhan ikkunaruudun saa kirkastettua? Kitti kun voi näemmä vuosikymmenien saatossa jopa saada ikkunan joskus sameaksi? Purisikohan siihen etikka?

  VastaaPoista
 7. Mulla on ollut tuo kirja ystävältä lainassa, mutta omaa ei ole. En tiedä pyytäisinkö pukilta;)

  VastaaPoista
 8. Nanna: Niii-ih! Miten iskä osasikaan. Onhan se vähän mainospläjäys, mutta visuaalisesti juuri minun makuuni.

  Wihtori: Täytyy käydä kurkkaamassa.

  Hyvä mieli: Siis onko se kitti levinnyt koko ikkunalle? Voi ollakin vaikea poistaa, auttaisiko lasiraappa, sillä lähtee aika moni moska lasista pois.

  Riitta Sinikka: kannattaa hankkia tai lainata kirjastosta.

  Mari: On se kiva omanakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)