tiistai 30. elokuuta 2011

Jatkoaikaa arvonnalle

Pakko siirtää arvonnan hetkeä hieman eteenpäin. Uusi arvonta-aika on perjantai-ilta, siihen asti siis voi osallistua täällä. Tämä viikko on taas niitä elämän ruuhkaviikkoja. Pitkät työpäivät, juuri alkanut kahden viikon kirpparirumba, tänään kahden kissan lääkärit ja kaikki muu tälle viikolle mahdutettu vie kaiken ajan eikä oikein meinaa edes vuorokausi riittää.

Kaksi vanhinta kissaa sentään älysi sairastua samaan aikaan. Ensin toiselle tuli patti vatsaan ja nyt toisella on korvatulehdus luokkaa mega. Illalla lekuria ja todennäköisesti hevoskuuri, ainakin siihen korvaan. Molemmat kissat on teljettyinä sisälle jotta eivät lähde karkuun kun pitäisi mennä kuljetuslaatikkoon. Voitte arvata ettei enemmän ulkona viihtyvät katit ole mielissään, naukuminen ovien takana on aika pahaa kuunneltavaa kun sitä kestää puoli päivää.

Iinestä ei voisi vähempää kiinnostaa, etenkään kun voi jäädä kotiin ja ottaa rennosti.

Lasikuisti remontii tymähti nyt paikoilleen. On siihen muukin syy kuin sää. En taas muistanut, että saan pienen tilin kun ei heinäkuussa kertynyt kulukorvauksia ja kunta ei vielä maksanut minulle elokuusta kolmen lapsen palkkaa vaikka suurimman osan kuusta on ollut kolme lasta hoidossa. Kun netto on vain reilu 700e elokuulta, ei sillä kovin juhlita. Lapset tarvitsee vaatetta ja muutkin laskut maksua. Lasikuisti jää nyt suosiolla syrjään, kyllä se pärjää vaikka talvenkin yli jos niikseen tulee. Syyskuussa onkin sitten luvassa reilu tili, mutta sieppaa se silti että tulot eivät voi tulla tasaisemmin.

Mies taas muuten toteaa, että ammatinvalintakysymys :D

10 kommenttia:

 1. Mitä lie menossa, kun meilläkin Sulo täytyi tänään käyttää lääkärissä. Itsesyntyinen virtsarakontulehdus. Kissa parka on saanut stressin, kun muutkin käyttävät ukko-kullalle ostamaani tuolia. Se kun on Sulon valtaistuin!

  VastaaPoista
 2. Mäkin varasin eilen kissoille lääkäriä, tosin meidän pikkumisut menee rokotukseen ja emo ens kuun lopulla leikkaukseen.. ;/

  Aina ei jää rahaa remppaan, se on tullut huomattua... ollapa niin rikas, että ei olisi moista huolta, mutta ehkä se ei sitten tuntuisi NIIIN mahtavalta, kun on valmista :)

  VastaaPoista
 3. Hei Katja, asia kerrallaan ja taitaa olla myös niin, että tili kerrallaan. Se on ihmisen osa. Iines on ainakin niin kovin tyytyväisen näköinen; on kissa kodissaan!
  Tsemppiä syksyyn!
  Tarja

  VastaaPoista
 4. Pirpana: Aina on jollain elukalla jotain :) Aatu sai korvansa oikean hevoskuurin, toivottavasti auttaa sillä oli todella paha tulehdus. otolla taas paise kyljessä joskin jo aika hyvin parantunut, antibioottia siihenkin...

  Ruusa: Täällä on onneksi yksi hyvä ja edullinen eläinlääkäri. Nyt koko keikka lääkkeineen vain 65e! Tosin tilat nyt ei vastaa mitään yliopistollista klinikkaa, mutta ei tarvitsekaan.

  Irmastiina: Iines on aika kuvauksellinen :)

  Tarja: Se on just tämmöstä kun tehdään remonttia ilman lainaa. Joko pitää säästää etukäteen tai ostaa vähän kerrallaan joka tilistä :) Onneksi kuistilla ei ole kiire.

  VastaaPoista
 5. Onpa edullinen eläinlääkäri! Onneksi. Hieno juttu.
  Iines! ♥ Söpis.
  Hei, en tiedä luitko Marian jättämän vinkin blogissani, että vanhoja lavuaareja olis myös Lundagårdissa Pohjanmaalla. Heillä ei näytä olevan just tuota teidän mallia mutta jos joku näistä olis oikean kokoinen:
  http://shop.lundagard.fi/fi/grp/muuta-5.php
  (Kauniita ovat ainakin)
  Ja koska Porissa jatkuvasti puretaan vanhaa, valitettavasti mutta meidän muiden onneksi, kandee sinne joskus aina soittaa, tai varmaan voi vaikka jättää varauksen. Puh. 02-6416100 tai 050-5615756.
  Voimia, ikuisuusremontti kai on ikuisuusremontti kirjaimellisesti.

  VastaaPoista
 6. Saila: Kiitos! Ikuisuusremppahan tämä on, olin vaan niin varautunut siihen että ne paneelit nyt saadaan ja kun tiettyä halutaan niin siitä ei tingitä.
  Täytyykin kysellä lavuaaria tuolta, laittaa tunnistetiedot kuvineen jos joskus tulisi se oikea vastaan. Muunkin mallinen käviis muuten, mutta tason marmosilevy on leikattu juuri tuon altana mallin mukaan. Udden mallisen kanssa menisi marmorikin uusiksi! Ja tuo on sentään Carreran marmoria :D

  VastaaPoista
 7. No oli kyllä edullinen eläinlääkäri. Kerrankin niin päin, todella positiivinen yllätys. Vastikään oman kissan ontumatutkimus ja kipulääke sekä antibiootti maksoi 170 euroa. Eikä meidän maatiaisilla ole vakuutusta. Koirilla sen sijaan on. Hevosen taas kun näyttää klinikalla saa pulittaa vähintään sen 200 euroa, puhumattakaan siitä, kun päivystävä kunnan elli saapuu yöllä kotiin. Osan korvaa onneksi vakuutus, mutta aina ei siitä ole apua (esim. yli-ikäinen polle tai vakuutuksen ulkopuolelle rajattu juttu).

  Ei se muuten aina ammatinvalintakysymyskään ole, että on pieni liksa. Sitähän aina sanotaan, että esim. hoitoala on kutsumustyötä, mutta se kutsumus ei tuo leipää pöytään, ja jokaisella pitäisi kuitenkin vähintään se leipä työstään tulla.

  Remppa ilman lainaa on varsin järkevää. Saa suunnitella moneen kertaan ja se ensin suunniteltu ratkaisu voi osoittautua todella hölmöksi jälkeenpäin. Ajatella, jos sen olisi lainarahalla jo tehnyt ja jälkeenpäin huomannut virheensä. Toki välillä se ottaa itselläkin päähän, kun on säästänyt ja säästänyt sekä suunnitellut huolella niin sitten vaikkapa joku hevosen haveri tms syö tilin tyhjäksi ja suunnitelmat valuvat taas eteenpäin. Mutta sellaista se on.

  Pikaiset paranemiset kisuille!

  -Anni-

  VastaaPoista
 8. Samoilla mennään. Minä just peruutin esikoisen käsityökoulun, kun soittotunnit ja se olisivat yhdessä tulleet ihan liian kalliiksi kuukaudessa. No, kässäkoulua olikin jo neljättä vuotta. Nyt on tuo soittaminen pop;)

  VastaaPoista
 9. -Anni-: Tuo lääkäri taitaa hoitaa enimmäkseen hevosia, omistaakohan itse tallin jossa on vastaanottotilat? Onneksi kissat ja koiratkin saa välillä vastaanottoaikaa :)
  Ihmettelen miten yksinhuoltajat jotka tekevät perhepäivähoitajan työtä pärjäävät, olen ajatellut että tässä on pakko olla paremmin tienaava puoliso jotta saa muutakin kuin leipää ja vettä.
  Hidas remppa on kyllä ollut talon onni, meidän ekat ideat on aina niin hulluja että onneksi joudutaan niitä miettimään :))
  Kisut voi jo paremmin!

  Peurankello: Minä olin haaveillut kuopusta taidekouluun, mutta ei onnistu. Liian kallis, ja sitten pitäisi hommata jostain kyyditkin. Aina ei ole kiva asua maalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)