keskiviikko 17. elokuuta 2011

Ei yksikään vuosi

toimi tässä kunnassa lasten taksikyydit.
Tämä on kuudes vuosi kun lapset käy täällä koulua, ja joka vuosi takseissa tai aikatauluissa on ongelmia koulujen alkaessa.

Onneksi olen ollut kotona ja olen tälläkin hetkellä.
Onneksi mies oli tänä aamuna kotona kun taksin piti tulla.
Ei näkynyt taksia. Kymmenisen minuuttia odotin ja sitten yritin soittaa ensin kuntaan henkilölle joka järjestää kyydit. Ihan vain kysyäkseni minkä firman taksilla lapsen piti mennä. Jotta sitten tiedän soitella niihin firmoihin, että missä taksi.
En tavoittanut.
Soitan taksikeskukseen, lasta ei löydy heidän listoillaan. Ok.
Soitan yksityiseen firmaan josko olisi heidän listoillaan tuo meidän poika.
Ei löydy, mutta kuljettaja tietää kertoa että pojan piti mennä yläkoululaisen kanssa samalla kolmannen firman taksilla kello 8:00.
No mutta sehän kiva, yläkoululainen lähti ja meni jo, kuten se taksikin.
Koulusta kun ilmoitettiin tämän toisen koululaisen taksin ajaksi 8:25.
Siinä nopeasti mies pukee, ja hyppää autoon viemään poikaa kouluun.
Ehtivät ajoissa.

Eikä tämä sotku edes riittänyt. Eilen tuli vanhempi poika koulusta ja kertoi, että loppuviikon takseista ei tullut koulusta mitään tietoa. No sehän nappaa, kun juuri edellisenä päivänä soitin kuntaan kysyäkseni ekan aamun kyydit, niin sanoivat, että koulusta informoidaan loppu viikon kyydit. No onko sillä informoinnilla niin väliä, jos menee noin väärin.
Soitin sitten aamulla kyydinneelle taksiyrittäjälle ja häneltä sain tiedon, että kuljettaa pojan koko loppuviikon.
Voi helpotus!

Vieläkö olette kärryillä?
Ai ette, ei se mitään, en ole aina minäkään.
Kuvitelkaa tilannetta jos olisimme molemmat vanhemmat kodin ulkopuolella töissä. Ja vieläpä niin, ettei meitä tavoittaisi työpäivän aikana, tai vasta myöhemmin.
Mitä tekisi poika silloin? Jäisi kotiin, panikoisi ehkä?
Soittaisi itse taksin? Siis lähes lukutaidoton erityislapsi.
Tähän kohtaan vielä maininta ettei kunta tarjoa aamupäivähoitoa lainkaan.

Heitteillejättö se olisi minun mielestä ja onneksi siinä tilanteessa ei olla.
Hoitolasten kanssa en pysty poikaa kouluun kuskaamaan, koska emme mahdu koko porukka autoon, mutta voin ainakin soittaa uuden taksin ja laittaa kuntaan laskun jos taksista peritään maksu.

Ja vaikka tässä jurputan, niin tiedän toki, ettei niiden listojen laatiminen ole herkkua. Kuljetettavat ja kuljettajat (firmat) ja reitit vaihtuvat joka vuosi. Soppaa sotkee lisää yläkoulu jossa opiskellaan jaksoissa. Joka jakso muuttaa aikatauluja. Lisäksi pitää saada pysymään jokaisen lapsen koulumatkaan käytetty aika kohtuullisen pituisena. Ja meillä vielä sotkee kuviota se, että erityislapsi haetaan pihasta silloin kun ei mene taksiin yhdessä veljen kanssa.

Mutta että joka vuosi sama juttu?
Olisiko kohtuullista toivoa edes yhtä vuotta täysin onnistuneesti?
Vaikka ensi syksyä, kun niitä kuljetettavia on meidän perheestä kolme.
Kolme lasta kolmeen eri kouluun, voin vain kuvitella mikä soppa sitten on edessä.

p.s. Kuvissa ottaa rennosti pieni Iines.


10 kommenttia:

 1. Pieni Iines on niin ihana, että väkisinkin silmät kulkeutuvat jurputuksen lukemisesta pikku kisuun :-)
  Voi mikä pörrökasa! Taitaa tulla pitkäkarvainen pörrökasa tuosta?
  Voi kauheus mitä soppaa. Ei ole herkkua tuon kanssa eläminen, otan osaa!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin kouluille aiheuttaa syksyisin suurimmat hankaluudet koulukyytien takkuaminen ensimmäiset kaksi viikkoa. Luokka-avustajien aika menee tyystin soitteluun ja setvimiseen.
  Ei siihen näytä koskaan tulevan parannusta.
  Meillä ei onneksi tällä hetkellä ketään taksilaisia.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, kuulostaapa kurjalta! ...Ja tosiaan huolestuttavalta, erityisesti jos lapsi olisi itse odottelemassa/menossa taksiin ja kyytiä ei ilmaantuisikaan!! Niin vastuutonta! On niin törkeää pitää lapset ja vanhemmat epätietoisuudessa, kun koulunaloitus ja kyytiasiat aiheuttaa muutenkin pientä huolenaihetta. :/

  VastaaPoista
 4. Tuntuupa tutulta tuo koulukyyti....vä'lillä poika 3. seisoi tunninkin ulkona pakassessa autoa odottamassa...vanhemmat kun olivat töissä...

  VastaaPoista
 5. Juu-u, meillä sama juttu. Ma tuli taksi hakemaan lasta vasta silloin kun koulu oli jo aikaa sitten alkanut ja toi tuntia myöhemmin kun koulu oli jo loppunut ja pe oli kaupungin sivistyskeskus joka koulukyydit hoitaa niin että lapsi voi vallan mainiosti sinä päivänä kävellä kotiin...

  Ihanaa arki alkoi taas...onneksi on lapsella kännykkä. Ja siitä on turha kirjoitella lehdissä kun niin nuorilla koululaisilla on jo kännykkä...jaa-a miksköhän...antaisko koulukuljetuksista vastaava henkilö tähän lausunnon....

  Mi-Ma

  VastaaPoista
 6. Mahdattekohan asua samassa kunnassa kuin mekin, kun kuulostaa varsin tutulta ? ;) Meillä kolme takseilla kulkevaa reppuselkää.
  Vaan taitaapa olla koko kansaa kattava ongelma.
  Mutta ihme, ettei teille ole annettu numeroita, mihin soittaa, jos jotakin tulee ? Odotus- ja matkustusajat ja muut on tarkkaan määritelty laissa, tai ainakin kunnan ohjeistyuksissa, ja niitä tulee noudattaa. Sitkeyttä ja tsemppiä teille !

  VastaaPoista
 7. Voi ei. Mulla menis hermot totaalisesti tuollaiseen. Onneksi teet työtä kotona.

  Meillä tulee taksi joka päivä klo 08:20, talvisin voi tulla vähän myöhemmin. Ainoastaan kerran on käynyt niin, että lapset joutuivat odottamaan kauemmin. Taksikuski oli ajanut ojaan...

  VastaaPoista
 8. Hei, tämähän on kunnan valinta kuljettaa lapsia aina kauemmas ja kauemmas. He ovat palkanneet sitä varten henkilöstöä, että homma hoituu. Jos me muut hoitaisimme oman hommamme yhtä huonosti, ei meitä töissä katseltaisi kauaa. Ja sitäpaitsi rahaahan tässä säästyy;)

  "Järjestelijän" simiehelle vain tieto, ellei hän kuuntele, hänelläkin on esimies, anna palaa :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille myötätunnosta. Lienee on valtakunnallinen ongelma. Kuntaan päin ei tekisi mieli soitella enää yhtään, olen jo muutenkin sen aina nurkuvan ja valittavan vanhemman maineessa.

  Enitenhän tässä huolettaa lapsen turvallisuus. Tuskin lapseni on ainut jolle näin tapahtuu ja tiedän ettei kaikilla ole vanhemmat kotona. Tuollaiselle lapselle joka ei hahmota aikaa on 20 minuutin odotuskin joskus ihan mahdoton, etenkin jos sen joutuu tekemään ihan yksin! Toivottavasti lähtee taksit tästä sujumaan.

  VastaaPoista
 10. Saila: On tulossa sellainen puolipitkäkarvainen. Otto-kissan kanssa on ystävytty jo niin, että tänään nukuttiin ihan sylikkäin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)