torstai 31. maaliskuuta 2011

Varaslähtö

Huomenna alkaa huhtikuu, ja sen kunniaksi päätin, että nyt meillä alkaa pääsiäinen. Ekat kinderit ja mignonit on jo mussutettu parempiin suihin ja tänään laitoin esiin silmänruokaa. Ohra iti taas kuin häkä. Pussissa luvattiin elämää noin viiden vuorokauden kuluttua, mutta nämäpä olikin iduilla jo kahden vuorokauden kuluttua! Lakastuminen on siten odotettavissa juuri sopivasti pääsiäiseksi.

Tänäkin vuonna ruohot pääsi talon alta löytyneisiin kippoihin. Näitä ei viitsi enää oikein käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa, mutta sääli on piilotella kaappeihinkaan. Ruohon ehdoton kaveri on nämä "piipunrassi"tipuset. Niitä oli jo silloin n. 40 vuotta sitten kun minä olin lapsi. (huomatkaa, ikähän ei kaivele sitten yhtään)
 Pajunkissojakin oli ihan pakko saada. Eikä tarvinnut eden kahlata haaroja myöten lumessa. Viime yön liki 20 asteen pakkanen ja muiden öidenkin pakkaset on tehneet lumesta kovaa. Puskille pääsi vaivatta, mutta suurin tuska olikin löytää tästä läheltä puska jossa olisi myös noita kissoja. Parhaimmat puskat menetettiin viime vuonna ojien perkuussa ja nyt on pajut muutaman vuoden vähän kortilla.

Kuvan otin vähän hassussa valossa, mutta oli ihan pakko kun aurinko paistaa noin kirkkaasti salin ikkunasta vielä viiden jälkeen illalla. Jos ei kevättä vielä lumien sulamisesta huomaa, niin valosta ja auringosta voi jotain päätellä. Kyllä se kevät siellä nurkan takana kolkuttelee, ei voi mitään.
Viikonloppuna olisi työnä istutella kaikki esikasvatettavat siemenet purkkeihin. Se ei ole ollut oikein koskaan minun lajini, mutta kokeillaan taas. Viime vuonna onnistuin tomaatin kanssa ja siitä pienestä aluksi muutaman sentin taimesta saatiin monta kiloa kirsikkatomaatteja kasvihuoneen lämmössä. Nyt on kokeilussa ystävältä saatuja amppelitomaatin siemeniä. Kiitos, niistäkin saisi tulla monta kiloa satoa.

15 kommenttia:

 1. Minusta tuossa kuvassa on niiiin ihana valo, sellainen hämyinen tunnelma kuin on epookkidraamojen kirjastokohtauksissa ;-)
  Kylvön ei tarvitse olla oma laji, ei tarvitse havitella hankalasti kasvatettavaa eikä suuria määriä. Sitten kun on sadonkorjuun aika, on tosi hieno tunne, kun on saanut itse sen aikaan! Olkoon viime vuoden sato aina kannustimena seuraavaa vuotta varten. (Tämä oli suuren sadon toivotusloitsu, siis)

  VastaaPoista
 2. Saila: Kiitos :) Jotenkin se esikasvatus vaan on niiiin hankalaa mun mielestä!

  VastaaPoista
 3. Meillä on pari oksaa odottanut oven suussa jo jonkun aikaa sisään pääsyä, poika ne on siihen kantanut, mutta niissä ei ole yhtään kissaa...

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Heips, piti tännekin tulla vielä pyytelemään kommentin poistoa, jonka onnistuin tuolla minun blogissani tekemään... Pahoitteluni! Yritän olla poistelematta kenenkään ihania kommentteja, nyt vaan teki iphone tepposet :( Mutta jos nyt kommentoisin tänne sitten tuosta kylvöjutuista, koska itse ostin siemeniä jo varmaan pari kuukautta sitten ja eilen sain pistettyä kullannuppujeni "avustuksella" muutaman purkillisen. Voisko joku olla ammatiltaan esikasvattaja? Mä voisin myös harkita palkkausta. Toivottavasti saat kuitenkin hyvän sadon!

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo alimmainen kuva! Pajunkissoja kyllä pitäisi käydä hakemassa jo maljakkoon :)

  VastaaPoista
 6. Minustakin tuo hassu valo on oikeesti aivan ihana:)

  VastaaPoista
 7. Täytyis kans laittaa ruohot kasvamaan ettei unohdu =D

  Ihana toi astia <3

  VastaaPoista
 8. ihanat tipuliinit okrissaan. :)

  pajunkissoja en ole itse vielä täältä kaupungista bongannut!
  tosin olen ehkä happihypellyt enemmän tuolla puiston suunnalla. :D

  VastaaPoista
 9. Mä myös pohdin, että koska kylväisin ohran tai rairuohon. Se kun on yleensä pääsiäisenä, joko kymmensenttistä tai 10 millistä..

  Sairaat yöpakkaset teillä!! Joskohan ensi viikolla tulisi kevät. Toivottavasti!

  VastaaPoista
 10. Vekarus: Kissat on vähissä tänä vuonna.

  Sara: Mä ostan joitain kasveja torilta pieninä taimia, mm. kaikki kaalit. Niitä en saa kasvamaan itse. Mutta silti sellaienn esikasvattajan työ olis aika hyvä!
  Hävinneitä kommentteja sattuu kaikille :)

  Mari ja Inkivääri: Valo oli kyllä aika metka ja ihan onnistuntu kuva minun ottamaksi :)

  aNNa: Kiitos, kipponen on aika rakas.

  Hanna: Kissat on maaseudun plussapuolia :D Mutta näin mä niitä kirpparillakin myytävänä.

  nanna: Älä muuta virka, ihan sairaan kylmiä aamuja! Sitten iltapäivästä ollaankin reilusti plussalla. Pitää olla sen seittemän erilaista vaatearsenaalia lapsille että pärjää. Mun ruoho on aina joko myöhässä tai ajoissa :DD

  VastaaPoista
 11. En ole minäkään hyvä esikasvattelija. Ostan jo melkein suosiolla valmiita taimia... Ihan tässä kevätmieli lisääntyi postauksesi myötä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Voi kunpa meilläkin paistaisi aurinko! Harmittaa aina näin keväällä kun muualla on kovin aurinkoista, mutta meidän piha on aivan pimeä.

  Nyt aurinko jo vähän yltää edes pihan alaosaan, mutta ei vielä toivettakaan että osuisi taloon. Se on sitten ihanaa aikaa kun alkaa aurinko ylettymään paistamaan jo ikkunasta sisälle! :)

  VastaaPoista
 13. Hyvä Mieli: Kevätmieli saisi kyllä hiukan lisääntyä, niin pihalla kuin pääsn sisällä :)

  Marsu: Tervetuloa lukijaksi! Meidän tonttimme yksi iso plussa on kyllä sen valoisuus. Vaikka on suuriakin puita niin taloa pimentäviä puita ei ole. Kyllä se aurinko sieltä saapuu!

  VastaaPoista
 14. Ostin jo viime viikonloppuna ohran siemeniä, mutta ei vielä olla suoritettu kylvöjä;) Aurinkoista perjantaita♥

  VastaaPoista
 15. Hauska tipuasetelma :-) Ps. tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)