maanantai 21. maaliskuuta 2011

Ryöstö tai pelastus, miten sen nyt ottaa.

Sieltä viime syksyisestä koulun huutokaupasta kotiutui vielä tavaraa.
Silloin emme heti saaneet peräkärryä mukaan, ja näiden haku venähtikin sitten talven yli.

Koulua on laajennettu jo ensimmäisen kerran 1920-luvulla. Sen jälkeen on tehty monenlaisia remontteja ja uudistuksia. Joku oli ollut fiksu ja oli kerännyt koulun karmilistoja vintille. Nyt ne kuitenkin katsottiin myymisen arvoisiksi ja jotta olisivat mahdollisimman lähellä alkuperäistä paikkaansa huusin ne meille.
 Sääli ne oli viedä pois alkuperäisesti paikastaan, mutta vaarana oli niiden joutuminen ties minne. Enkä huutanut niitä pelkän pelastamisen takia. Oma lehmä oli ojassa aika vahvasti kun meiltä puuttuu lähes kaikki talon ovien karmilistat. Nyt voi olla ettei niitä tarvitse enää hankkia, ovia olisi ammattikoululla kolme kipaletta valmiiksi kunnostettuina. Loppujen kunnostus venyy vielä. Heti kun mies ehtii, hakee hän ovet ja sitten päästää mallailemaan minne oviaukkoon ne parhaiten käyvät. Jospa vihdoin päästään eroon rumista 70-luvun ovista ja karmilistoista ja saataisiin sisätiloja yhtenäisemmiksi.
 Mukana tuli muutama pätkä kaunista kattolistaa. Sormet syyhyää päästä putsaamaan sitä. Pätkät saattavat riittää juuri ja juuri eteiseen.
 Yhdessä listassa on teksti: puhelin kamari. Onkohan näiden paikka ollut entisen opettajan asuntolan puolella, koululla tuskin on ollut puhelinta kovin aikaisin. Listojen siirtyessä meidän seinille on tarkoitus kirjoittaa jokaiseen listaan sen alkuperäinen paikka. Tietävät sitten tulevatkin polvet mistä listat ovat kotoisin.
Että eipä tässä muita kesäsuunnitelmia tarvita.
Listojen putsausta on tiedossa.

6 kommenttia:

 1. Wanhat listat ovat kauniita, ja kunnioitettavaa säästää nuo !

  VastaaPoista
 2. Oi mahtavaa! Hieno projekti, että saa vahoja ovia ja listoja paikoilleen. Hyvä että huusitte ne, vaikka kaipa ne olisivat johonkin toiseen vanhaan taloon päätyneet, nykyään on onneksi vanhan korjaajia.

  VastaaPoista
 3. Kulttuuriteko pelastaa vanhat upeat karmit!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä olen nyt kateellinen :) Meillä jumittaa listojen osto, koska on niin vaikea päättää niiden profiilia ja sitten ne maksavat niin kamalasti. Täältä meiltä ei ole pahemmin vanhoja listoja löytynyt, ovia sentään on onneksi säästetty ihan paikoillaan. Mahtavan "ryöstön" teit! Ja hassua, meillä on puhelinkamari :)

  VastaaPoista
 5. wihtori: Ja minkä etsimisen vaivan säästän kun nyt on koko taloon listat!

  Saila: Toivottavasti joskus tulevaisuudessa jos koulu menee myyntiin, ei tuleva omistaja nirhaa minua. Tai sitten vain käymme kuumaa listakauppaa :D

  Hyvä Mieli: :)

  Sara: Joskus käy tuuri! Me luulimme että saadana haalia vanhoja listoja sieltä täältä, mutta nyt ne onkin sitten kaikki kasassa. Hyvä juttu nuo teidän ovet, meillä menee nekin suuremmaksi osaksi uusiksi. Vain kolme ovea oli säästetty ja nekin huonokuntoisia. Ilmeisesti puhelin on ollut niin ihmeellinen vekotin, että sen mukaan on nimetty oikein huoneita!

  VastaaPoista
 6. Pelastus ehdottomasti:) Meillä taitaa olla täällä just samanmoisia odottelemassa...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)