lauantai 26. syyskuuta 2009

No ihan vaan sukkia piti ostaa.

Vein ensin aamulla tyttären tallille ja lähdin itse kaupungille kuluttamaan aikaa kunnes pitäisi hakea tyttö tallilta. Tarkoituksena ostaa uudet lautaset hajonneiden tilalle, sekä kaikille lapsille sukkia. Löytyi niitä sukkia ja pikkasen muutakin. Eskarilainen sai henkkamaukan toppatakin ja villapipon. Takki tuntui tosi hyvältä, sille luvattiin jopa vedenkestävyys, tiedä siitä, mutta poika tykästyi takkiinsa heti. Niin äitikin. Käy hyvin jo olemassa olevien mustien housujen kanssa. Suurin koko oli 128cm ja se on juuri sopiva. Kaapissa on jo yksi takki ja housut setti odottamassa, sekä veljen vanha haalari. Toisen takin ostin siksi, että luulen tuon haalarin jäävän lähes käyttämättä. Ainakin viime talvena päällä oli lähes aina takki ja housut. Niitä onkin sitten hyvä olla kahdet.
Lindexiltä löytyi molemmille pienille pojille pitkiä kalsareita, raidalliset ja yksiväriset. Muumeja etsin kuopukselle, mutta kaikki muut koot paitsi 122cm on Lahdessa loppuunmyyty. Parit sukat ja eskarilaiselle housut.Polarn o. Pyretistä molemmille hatut ja kuopukselle pitkähihainen paita. Olisin ostanut saman paidan eskarilaisellekin mutta ei ollut kokoja. Hattuja vielä mietin vähän, sillä toinen hiukan iso ja toisen turhan sopiva.


Takin ja pipon lisäksi henkkamaukalta löytyi kuopukselle traktoripyjama. Myyntiin oli tullut ihania sammareita. Pienet saivat kumpikin mustat ja kuopus vielä aivan ihanat vihreät.


Pitkään pähkäilin niitä lautasia mitä ostaisin. Kun salin kaapista löytyi neljä jo olemassa olevaa Arabian Arctica lautasta, ja kasa muita saman sarjan astioita niin päätin pitäytyä siinä. Nyt matalia lautasia on yhteensä 12 kpl. Syviä lautasia olikin jo 12 ennestään. Kahvikuppeja ostin neljä ja niihin asetit. Näitä olisin ostanut enemmänkin, mutta Iittalan tehtaanmyymälässä ei ollut lisää. Kahvikuppeja on jo ennestään, samoin saman sarjan teekupit. Nyt laitan kaikki eripariset kupit kirpparille. Mariskooli oli ihan heräteostos. Oli niin halpa, 20e. Väri on liukuväri, eli syntynyt varsinaisen värin alussa tai lopussa kun on siirrytty seuraavaan väriin. Omiin silmiin oikein herkullinen vihreä esim. pääsiäiseen. Aiemmin hankkimani Pentikin lasipuput taitaa olla juuri saman vihreät.


Vanhemmatkin lapset saivat sukkia, niistä ei kuvia kun ehtivät napata sukat kaappeihinsa. Seuraava ostoreissu meneekin sitten siinä, että menen vanhimman pojan kanssa ostamaan hänelle talvivarusteet.




9 kommenttia:

  1. Sinähän olet intoutunut oikein kunnolla shoppailemaan. Mutta niinhän se on, että silloin on ostettava, kun jotain löytää. Mukava, että olet löytynyt mieluisen astiasarja. Meilläkin on Arabian valkoisia astioita varsin rutkasti, kun ostin niitä varmuuden varalle Arabian lopettaessa Dominon valmistuksen joskus parikymmentä vuotta sitten, kun olin juuri sitä alkanut keräämään. Aurinkoista sunmnuntaita!

    Vekarus

    VastaaPoista
  2. Vekarus: Aurinkoa sinnekin! Minä tykkään ostella lasten vaatteet suhtkoht kerralla. Näillä pärjätään sitten kesään asti jos ei jää sitä ennen pieneksi. Lauantait on olleet nyt hyvää aikaa mennä itsekseen jonnekin kun mies on kotona viikotkin. Siis seli seli :)

    VastaaPoista
  3. Niin siinä tuppaa käymään kun menee ostamaan pelkkiä sukkia ;) (ja tässä tapauksessa vielä lautasiakin :)) Homma yleensä riistäytyy hieman käsistä, mutta eihän se haittaa. Olethan sinäkin löytänyt vaikka mitä kivaa. Ihania ostosia :)

    VastaaPoista
  4. Mäkin katselin tuota ruututakkia, kun esikoinen itse (!) bongasi sen H&M:n kuvastosta. Vaikutti livenä ihan kivalle, joten saattaa olla, että haemme sen mustien housujen kaveriksi.

    VastaaPoista
  5. Sanna: Takki vaikutti hyvältä, edullinen ainakin oli. Käyttöhän sitten näyttää miten toimii tositoimissa.

    VastaaPoista
  6. Olen kuullut h&m:n talvivaatteista niin paljon hyvää joten olin ajatellut itsekin pojalle tuota ruututakkia kokeilla. Nettipuodista näyttää vain meidän koko olevan jo lopuu :/ näin siinä käy kun odottaa liian kauan...höh!

    Tänä talvena ei moni takki ole ollut tarpeeksi mieluinen. Tuo takki olisi ollut ja yksi ticketin takki, mutta yli 100e takista on kyllä jo liikaa.

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo traktori-yöpuku. Tiedätkö saako sitä koossa 128?

    VastaaPoista
  8. Ida-Antonia: Lahden liikkeeseen takit olivat ilmeisesti juuri tulleet, kaikkia kokoja oli vielä. Netistä en H&M:ltä tilaa viimetalvisten huonojen kokemusten perusteella.
    Lissu: En osaa sanoa missä koossa traktoripyjamaa löytyy, Lahden myymälässä oli vain pari pyjamaa jäljellä, kaikki pientä kokoa.

    VastaaPoista
  9. Tuo skooli on ihanan värinen! Hyvä löytö!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)