torstai 3. syyskuuta 2009

Tervetuloa kodinhoitohuoneeseen!

Yleensä sisään kuljetaan tämän oven kautta, isännänhuoneesta. Ulkoakin pääsee, mutta se on enemmän kulkureittinä kun pitää saada pyykit pihalle tai kuraiset lapset sisälle. Tervetuloa!

Listoja maalatessa maalasin verhotelineenkin. Nupit jäivät ilman maalia, olivat liian hyvässä paikassa tallessa enkä löytänyt niitä. Nyt pitäisi löytää sopiva hetki maalata myös ne siniharmaiksi. Verho on tehty vanhasta pyyheliina peitosta (tai mikä sen nimi lie onkaan). Toinen puoli liinasta koristaa ulko-oven ikkunaa.


Ulko-ovesta tullessa heti oikealla on "kurapiste". Kaunis se ei ole, mutta kodinhoitohuoneen tarkoituksena onkin olla enemmän käytännöllinen kuin kaunis. Sen pitää toimia! Iso syvä allas on osoittautunut tarpeelliseksi, samoin Ikeasta hankittu narusysteemi altaan päällä. Paras paikka kuivata vettä valuvia kurahousuja ja hanskoja. Hätätapauksessa ihan pyykkiäkin. Lattian laatat on ostettu Tallinnan K-raudasta kerran kesäreissulla. Tuotiin sieltä kyllä muutakin kuten putkitarviketta, laastia ja vesieristettä. Paljon halvemmalla kuin Suomesta. Laatat maksoi muistaakseni 5e neliö.
Kurapisteen vieressä on pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Yläpuolen kaapeissa on lakanat yms. Kaapit on siirretty tuohon tuvasta. Ne on aika uudet, edellinen asukas uusi tuvan keittiökalusteet joskus 6-7 vuotta sitten, mutta tyyliltään ne ei sinne sovi. Kodinhoitohuoneeseen välttävät hyvin, kunhan kullan väriset vetimet uusittiin Ikean paremman näköisiin.Ulko-oven toisella puolella on naulakot ja niiden jälkeen alkaa isot kaapit. Korit on Ikeasta ja niiden teline on tuvastamme vanha avohyllykkö. Koreja on yksi joka lapselle, niissä säilytellään lapaset, pipot yms.Kaappien jälkeen jatkuu taas yläkaapit. Ne saatiin hyvin katonrajaan asti, ei jäänyt pölytilaa yhtään. Korit edelleen Ikeasta. Alakoriin heitän aina parittomat sukat, yläkorit taitaa olla vielä tyhjinä.

Ainoalla vapaalla seinällä on kehyksissä vanhat kenkäni, ne ensimmäiset. Kehykset mies teki ylimääräisestä kattolistasta. Vanha mekko roikkui ennen salissa.
Kodinhoitohuoneesta löytyy ompelupisteeni. Kankaita on kaapeissa, mutta osa pitää edelleen säilyttää muovilaatikoissa pöydän alla. Työtaso on väliaikainen, uusi tulee L-muotoon seinän viereen ja kohti keskilattiaa kuten väliaikainenkin on. Se vain siirtyy puoli metriä ulko-oveen päin ja näin pyykkitelineille tulee oma tila. Uuden tason alle saan sitten toivottavasti kaapit kangaslaatikoille. Oranssikeltainen tilkkutyö on tulossa vauvalle, ystäväni tilasi sen alkuviikosta ja on jo noin pitkällä. Enää vain tikkaus ja reunojen ompelu.


Koko hässäkkä tässä Ikean isojen kaappien kautta kuvattuna, näkyypä kuvaajakin :D

Voin suositella kaappeja joka kotiin. Kulmakaappi on tilavuudeltaan kuin pieni vaatehuone, imee sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa, jopa kaksi isoa varavuodetta. Ainut mikä harmitti, että sitä saa vain tumman sävyisenä. Meille paras väri olisi ollut valkoinen, tässäkin sitten käytännöllisyys meni esteettisyyden yli. Ja kuten kuvasta näkyy, on sitä pyykkiä kuivumassa.13 kommenttia:

 1. Ihanan iso khh! Meillä on vain onneton käytävä, jossa ei siis pyykkiä kuivateta, eikä tehdä paljoa muutakaan.

  Viimeinen kuva on hauska, kun peilit osoittavat eri suuntiin, eikä kuva jatkukaan peilistä toiseen.

  Pidän lattiasta ja taulu kengistäsi on ihana!

  VastaaPoista
 2. Maalaa ne kaapit hyvä ihminen!!! <3

  VastaaPoista
 3. Vekarus: Kiitos, huone on iso, muistaakseni n. 16m2, kerrankin on tilaa! Vaan silti meinaa olla ahdasta kun laittaa kolmannen telineen pystyyn pyykkejä varten...

  Pirpana: En taida jaksaa, oma silmä on jo tottunut :D

  VastaaPoista
 4. Wau, minkä kokoinen! Ei ulkoapäin katsottuna uskoisi, että on noin iso! Olen tosi kiitollinen tuosta omasta 2neliön kopistani, mutta myönnettäköön, että meilläkin kaivattaisiin TODELLA kipeästi tuommoista kurapistettä!

  VastaaPoista
 5. Katellisena täällä ihastelen tuota ISOA kodinhoitohuonettasi :)

  VastaaPoista
 6. Tilava kodinhoitohuone! Meillä oli vanhassa kodissa iso khh, täällä "käytävän pätkä" mutta toimii kun on iso veski vieressä mihin pyykit mahtuu...

  VastaaPoista
 7. Ihana, ja tosi kivoja pieniä yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 8. Tommonen iso meillekin sitten omaan, ihanan tilava!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista:) Mies meillä aina nauraa, että taitaa rouva asua huoneessaan. Kyllähän siellä aikaa tulee vietetty, joko pyykkiä pesemässä, ripustamassa, viikkaamassa, silittämässä tai mankeloimassa. Tai sitten ompelemassa. Monta toimintoa yhdessä huoneessa joka on vielä lisäksi ainut lämmin varastomme. Siksi niiden isojen kaappien pitää kätkeä sisäänsä kaikki mahdollinen ja mahdoton.

  On siellä yksi kauheuskin, paljastetaan se nyt tässä: wc-pönttö. Kuusihenkisessä perheessä ei oikein meinaa yksi kylppäri pönttöineen riittää. Edullisin ja helpoin ratkaisu oli laittaa kodinhoitohuoneeseen se toinen pönttö eikä rakentaa toista kylppäriä tai vessaa. Ratkaisu josta en pidä, mutta jonka siedän kun vaihtoehtoja ei oikein ollut.

  VastaaPoista
 10. Ihanan iso khh. Noista alemmista rakennuskuvista, nostan hattua. Mulla ei kärsivällisyys (saati osaaminen) riittäisi moiseen. Ja ikkunarivistö on upea!

  VastaaPoista
 11. Vautsi, miten iso khh!!

  Meillä ei sellaista ihanuutta ole ollenkaan. Onneksi on edes iso kylpyhuone (missä pyykitkin pestään, parvekkeella sitten kuivataan) sekin on jo luksusta edellisen asunnon vessakopperoon verrattuna...;)

  VastaaPoista
 12. Pyyheverhon nimi on käspaikka. Tai siksi sitä meillä ainakin kutsuttiin.
  Oikein hyviä ratkaisuja Sinulle.
  Riikka

  VastaaPoista
 13. On kyllä minustakin ihanan tilava ja valoisa. Meilläkin on pitänyt taloa vähän laajentaa juuri samaisia tiloja ajatellen. Hyvät viikonloput:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)