sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Tarkistuskierros

Puutarhaelämä on talven myötä kutistunut viikottaiseen tarkistuskierrokseen. Kierroksella kartoitan suojaverkkojen tilanteen, tutkin eläinten jäljet ja vain ihmettelen talvista puutarhaa. Pari ideaakin saattaa hiipiä mieleen kun kesän ärsyketulva ei hyppää silmille kaikkialla puutarhassa. 

Kuva näyttää miten kauniissa ja avarassa maalaismaisemassa asumme. Arvostan tätä näkymää vuosi vuodelta enemmän. Sanoisin, että paras tausta kasvihuoneelle ja koko puutarhalle.
Arboretumissa(kin) kaikki hyvin. Hopeakuusi on kasvanut kivasti, jotenkin sen huomaa vasta talvisin. Malli on kapea mikä on hyvä asia. Pienenä tähän kasvoi toinen latva, mutta leikkasin sen heti pois, niinpä puu ei päässyt kasvamaan pahasti toispuoleiseksi.
Sain ystävältäni jättisuuren lankakorin. Se päätyi rosarioon ruusun päälle. Ruusun suojana olleen verkon siirsin toisaalle, olin unohtanut tyystin helmipensaan verkottamisen. Lankakori olisi periaatteessa mahtunut myös pensaan ylle, mutta se ei olisi asettunut suosiolla kivien koloon, verkkoa saa helposti taivutettua.
Helmipensas kasvaa kivien kolossa, mahdollisimman suojaisessa paikassa. Sen takia se on myös vähän kuin piilossa kun metallikaaressa kasvava kärhö on täydessä lehdessä. Helmipensas kuitenkin viihtyy tuossa eikä pahemmin palelluta itseään talvisin, joten en ole miettinyt paikan vaihtamista.
Istutin tähän, hortensioiden juurelle niitä viimeisiä kukkasipuleita kuten scilloja. Nyt maahan on ilmestynyt kolme reikää. Vahvasti näyttäisi siltä, että tuossa asustelee myyrä. Täytyy toivoa, että se olisi maamyyrä eikä kukkasipuleita syövä myyrä. 
Talvista on vaikka lunta on vasta hentonen huntunen. Nuo vihreät tuppaat ovat mätäskurjenmiekan lehtipehkoja. Olen ennenkin kehunut miten hyvin se pysyy pystyssä myös syksyllä ja kehun taas.  Siinä on oiva kasvi tuomaan ryhtiä puutarhaan. 

Ensi viikon lomailen ja pääsen myös pienelle matkalle. Tulee tarpeeseen kuten loma aina tulee.


6 kommenttia:

 1. Noin kauniissa ja siistissä ympäristössä on varmasti kiva tehdä tarkastuskierroksia.

  VastaaPoista
 2. Teillä on valtavan kaunis maalaismaisema ympärillä. Kaunista on kyllä puutarhassakin!

  VastaaPoista
 3. Puutarhasi on kaunis ja niin on sitä ympäröivä maisemakin. Omia nurkkia kuvatessa minua häiritsee suuresti, kun kuvakulmaa saa säätää loputtomiin, että mahdollisimman moni naapurin talo ja muu ylimääräinen jäisi pois. Siinä yksi syy, miksi otan mieluummin kasveista lähikuvia.
  Mukavaa lomamatkaa!

  VastaaPoista
 4. Avarassa ympäristössä on puolensa. Minulla on sama ongelma kuin Betweenillä, että pitää vähän valita kuvakulmia.
  Pidetään peukkuja, että kolot ovat juuri maamyyrän tunneleita eikä vesimyyrän tekosia. Täällä laittaisin saman tien loukun mutta siellä etelämpänä pitää olla varovaisempi, kun kontiaisen ja vesimyyrän levinneisyysalueet menevät päällekkäin.
  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 5. On teillä kyllä kaunis maalaismaisema ympäröimässä kaunista puutarhaa!

  VastaaPoista
 6. Your blog is a constant source of motivation and encouragement.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)