keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Kausivalojen valinnan vaikeus

Valaistus on vaikeaa, on se sitten talon sisällä tai ulkopuolella olevaa. Syksyllä, hyvissä ajoin heti kun ihmiset alkoivat laitella valoja pihoihinsa ja ikkunoihin, aloin katsella meille sopivia. Kiersin myymälöissä enkä löytänyt sitä mitä hain. Jotain erittäin hillittyä, maalaispihaan sopivaa, ei liian kirkasta, helppoa ja ilman kilometrien pituisia johtoja.

Mies sai idean joka päätettiin testata joulun alla.
 Navetan kunnostettujen ikkunoiden taakse ostettiin paristoilla toimivat hautalyhdyt joista poistettiin kansi ja ulkokuori.
Ja nyt meillä on täydelliset, tunnelmaan sopivat valot vaikka ei tämä hautausmaa olekaan.
Valoissa on hämäräkytkin joka antaa paristoille pidemmän käyttöiän. Keväällä on helppo käydä keräämässä lyhdyt pois ja viritellä uudestaan syksyn pimeyden saavuttua. Ei johtojen virittelyä eikä uusien pistorasioiden tekemistä.

 Myös aitta sai omat valot taloon päin olevaan ikkunaan. Muutama lyhty on vielä hankittava jotta saamme saunalle ja ehkä liiteriin samanlaiset valot.
 Päätalossa mennään vanhalla idealla, salin ikkunoissa on kranssit joihin on kieputettu ledvalot. Idea jonka haluan levittää myös tupaan ja isännänhuoneeseen heti kun löydän sopivat kranssit valmiina.

Kuvat on otettu tänään, viikonloppuna saa alkaa arki ja joulu lähteä. Sitten ei näy enää salista kuusen valoja.

16 kommenttia:

  1. Samantyyppisiä hämäräkytkimellä olevia hautalyhtyjä löytyy täältäkin, hyviä kamppeita ovat. Tosi kauan kestää paristot, minä ainakin olen niitä laiska vaihtamaan. Kauniilta näyttää, hyvin säilyy navetan tunnelma noilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämäräkytkin on hyvä vaan olipa vaikea löytää sopivan hintaisia joissa tuo toiminto on. Onneksi tuli joulun jälkeiset alet ja saatiin hankittua lisää lyhtyjä.

      Poista
  2. Kyllä ovat kauniit nuo valot, vielä kun on useammassa ikkunassa. Mä kattelen ikkunoita, kun ajellaan autolla, ihanaa kun on alettu laittamaan niitä enemmän, ovat samalla kaamosvaloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on kiva katsella millaisia valoja ihmiset ovat laittaneet. Tosi kauniita ja ajatuksella laitettuja löytyy.

      Poista
  3. Kauniit valot, sopivat hyvin vanhojen rakennusten tunnelmaan.

    VastaaPoista
  4. HYvä idea nuo lyhdyt, näyttävät kivoilta ja sopivat tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, mieluummin liian vähän kuin liikaa sopii tähän.

      Poista
  5. Kauniita ja sopivat todella hyvin vanhaan pihapiiriin!! Hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näistä tuli hyvät, mies sai hyvän idean.

      Poista
  6. Kauniit valot, sopii hyvin tunnelmaan. Minä ostin joskus Clasulta vastaavat kynttilät, jotka eivät olleet hautausmaamallia. Pidin niitä paljon ulkona lyhdyissä yhtenä talvena, kun oikeiden kynttilöiden laittaminen tuntui liian työläältä. Joskus oli niin hämärää koko päivän, että keskipäivälläkin olivat päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan hommata lasikuistin lyhtyyn myös yhden lyhdyn, poltan siinä kynttilää harvoin koska en oikein uskalla laittaa, on kuitenkin oven takana. Nyt on niin hämärää että lyhdyissä on valo lähes koko vuorokauden.

      Poista
  7. Onpa kaunis ja kätevä ratkaisu. Kynttilät ikkunoilla luovat tunnelman, kuin navetassa asuisi ystävällisiä kotitonttuja.
    Hämäräkytkimellä varustettuihin paristovaloihin en ole törmännyt, ajastettavia minulla jo onkin. Ulkotiloissa patterit kuluvat turhan nopeasti, mikä lienee kylmyyden syy. Löytyisiköhän paremmin kylmyyttä kestäviä paristoja?

    VastaaPoista
  8. Tuohan on hyvä idea! Olin juuri tulossa kirjoittamaan samaa kotitontuista, minkä Between ehti jo sanoa :D Metrien mittaiset johtoviritelmät ympäri pihaa ovat kieltämättä hankalia. Meillä lähtee kuusi tänään pihalla. Neulaset olisivat vielä pysyneet hyvinkin, mutta koristepallot alkavat jo lennellä ja pomppia vähän turhan ronskisti ympäri huushollia, että parempi kerätä kaikki pois, jos haluaa samoja palloja käyttää vielä ensi vuonnakin. Ehkä lapset osaavat silloin jättää ne paremmin rauhaan :D

    VastaaPoista
  9. Loistava idea! Näyttää niin idylliseltä ja rauhalliselta. Johdot ja jatkojohdot ovat kyllä tosi hankalia ja niitä saa koko ajan varoa. Minulla on työhuoneella jatkojohdolla jouluvalot, ja olen jo monta kertaa meinannut tiputtaa valot alas ikkunalta ;)

    VastaaPoista
  10. Nykyajan ledvalot ja patterivalot antavat paljon mahdollisuuksia myös sinne, missä ei ole sähköä ja muutenkin. Kivan ja lämpimän näköistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)