keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Mikä säästö

Törmäsin kertakäyttöhanskaostoksilla niin lähtemättömään hortensiatarjoukseen etten voinut kävellä sen ohi. Muuttuipa samalla kertaheitolla rosarion vastaisen kivimuurin kasvisuunnitelma. Suunnitellut jaloangervot saivat väistyä pallohortensioiden tieltä. Kivimuuri ei ehkä ole hortensioillekaan täydellinen mutta kastellaan jos osoittautuu liian kuivaksi paikaksi.

 Kymmenen kappaletta 'Annabelle' pallohortensioita sievästi paperikasseissa odottamassa istuttamista.
 Ja samat hortensiat kivimuurin vieressä, edelleen istuttamista odottamassa. Mutta ei se tähän jäänyt.
 Sama kauppa myi 'Grandiflora' syyshortensioita järjettömän edullisesti. Viisi kappaletta ostin.
Kivimuurin eteen laitoin kaikki pallohortensiat ja kolme syyshortensiaa. Kaksi syyshortensiaa menee muualle mutta ne joudun istuttamaan kasvimaalle talveksi valeeseen. Uskallan ottaa riskin sillä hinta oli niin edullinen. Parista valeistutuksesta on huonoa kokemusta, taimet kuolivat. 
Nyt tietysti mietit mitä hortesiat oikein maksoivat. Pallohortensiat kaksi euroa kappale, syyshortensian sai eurolla. Kuitti oli ikuistettava sillä harvoin sitä noin paljon säästää.

36 kommenttia:

 1. Nyt oli tarhuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Huikea säästö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, koko pitkä kivimuuri tuli kasvitettua kertaheitolla ja vieläpä lähes ilmaiseksi.

   Poista
 2. Vau! Uskomaton. Kannaattakin laittaa vaikka koko tontti täyteen hortensioita noilla hinnoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa raaski ostaa samaa kasvia useamman taimen, pallohortensioita olisin ostanut lisääkin mutta ostin jo kaikki mitä oli myynnissä, olisin saanut taimet heti tiuhaan. Mutta hyvä kun löytyivät nuokin, kivimuurin vierusta on nyt tästäkin kohtaa valmis.

   Poista
 3. Ohhoh! Minä jo melkein kehystäisin tuon kuitin! Uskomatonta! Taimetkaan eivät näytä miltään puolikuolleilta raaskuilta, vaan ihan kelpo pensaanaluilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, kuitti kehyksiin :D Taimet olivat yllättävän hyviä, vähän kuivuudesta kärsineitä mutta siihen auttaa vesi.

   Poista
 4. Voi apua! Mikä säästö! Ja mikä tilaisuus! Äääh. Usein olen kiitollinen siitä, että asun täällä keskellä merta, kun rahaa ei kulu. Voi elää hyvin niukasti. Mutta tästä ja saksalaiskauppalöydöistä olen nyt niin kateellinen, että viherryn kuin sammaloitunut kivi sateella. Äääääh! Yäääääääääh!
  Tuosta tulee niin kaunis, tuosta kivimuurin edustasta! Viis angervoista, kuka niistä tykkää ainakaan niin paljon kuin hortensioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa että lähes tärisin kaupassa kun tajusin miten halpoja olivat. Ja taimia oli riittävästi tarpeisiini. Kauppojen keskellä näitä houkutuksia tulee, tätä ei kannattanut jättää käyttämättä. Hortensiat on mun juttu vaikka olen alkanut lämpenemään angervoille. Rivin vasempaan reunaan jäi hyvä alue angervoille jos sattuu tulemaan jostain yhtä edullisesti vastaan.

   Poista
 5. Mahtava alelöytö! Tuosta hortensiarivistä tulee upea parissa vuodessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon, pallohortensiat ovat kauniita missä vaan.

   Poista
 6. Oi, millainen löytö! Tuota voisi jo kutsua puutarhaihmistä kohdanneeksi lottovoitoksi.

  VastaaPoista
 7. Tosi onnen kantamoinen, toivottavasti istutus onnistaa myös valesellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi virheeni taisi olla siinä, että istutin valeeseen ruukkuineen, nyt otan ruukut pois.

   Poista
 8. Näin syksyllä voi yllättäen saada aikamoisen saaliin! Minä löysin perennoja 20 sentillä, arvaa vaan montako kassillista lähti mukaani... Viime syksyn aleostokset kesti kaikki valeistutuksessa, toivottavasti nämäkin. En nimittäin ehdi millään saada kaikkia oikeille paikoilleen. Luultavasti myymälässä oli hortensioitakin, mutta en uskaltanut kurkkia niille hyllyille ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo oli hyvä perennalöytö, tuollaiseen haluaisin itsekin törmätä. Perennat kestävät valeessa hyvin oman kokemukseni mukaan.

   Poista
 9. Aikamoista! Joskus on hyvä vaihtaa suunnitelmia ihan lennosta, varsinkin kun noin huimanhieno tilaisuus tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, onneksi on oma piha ja saa itse päättää :)

   Poista
 10. wow, nyt on oikein löytöjen löytö! Mahtavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, tuli heti mieleen sinun viime syksyn hortensiakujan istutukset.

   Poista
 11. Voihan hitsi ,minäkään en olisi voinut tällaisen tilaisuuden tullessa olla ostamatta vaikka niitä on jo ennestäänkin. Onneksi olkoon pitää ihan onnitella näin halvalla ei ole vielä kukaan varmasti ostanut .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on noita kaikkia ennestään mutta silti oli ostettava, kivimuurin paikka on ollut tyhjillään kesästä saakka vain sopivia kasveja odottaen.

   Poista
 12. Tuohan on jo ansaitsemista! Välisummalla saat runsaasti taimia tulevaisuudessa. Myöhäissyksy on parasta taimien hankinta-aikaa.

  VastaaPoista
 13. Nyt vetää ihan sanattomaksi!! Ihan mahtava löytö =) Hortensiat(kin) on yksi mun kasviheikkouksista...ja niitä on aika monta =D

  VastaaPoista
 14. Wautsi, mitä löytöjä oot teheny! Sullon hetkempäästä ihana pallomeri :)

  VastaaPoista
 15. Kyllä tuollaiset tarjoukset kannattaa hyödyntää! Hortensioiden hankkimista olen minäkin miettinyt, mutta en oikein tiedä niille vielä paikkaa. Ehkä myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallohortensiat eivät vaadi välttämättä paljon tilaa, syyshortensia enemmän.

   Poista
 16. Nyt kyllä oli melkoisen mahtava aleprosentti!

  VastaaPoista
 17. Voi mikä säästö, sua onnisti tosi hyvin.Hyvä löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitin itseäni kun kerrankin maltoin odottaa enkä ostanut vielä jaloangervoja. Tulikin parempaa tilalle.

   Poista
 18. Olipas hyvä löytö ja hieno säästö! Hortensiat on nätit tuossa kivimuurin kupeessa. Ihana ensi kesä tulossa! Olen erityisen iloinen tuosta jaloangervon poisjäämisestä, pallohortensia on kyllä paljon nätimpi kasvi. Minulla ainakin pallohortensiat kestävät ihan hyvin kuivaa! Onnellisia syyspäiviä sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen huomannut että pallohortensia kestää kuivaa melko hyvin, kukintaan vaikutti tänä kesänä mutta ei muuhun.

   Poista

Kiitos kommenteista :)