perjantai 30. maaliskuuta 2018

Aika loppuu kesken

Verhoilukurssia on jäljellä enää kaksi kertaa. Aika loppuu kesken, sille ei voi mitään. Viimeiset tuolit ovat työn alla, niitä jatketaan syksyllä jos mahdun mukaan kurssille. Täällä ei voi ilmoittautua kuin tiettynä päivänä ja jos silloin ei heti pääse ilmoittautumaan niin pois jää, suosituimmat kurssit täyttyvät parissa minuutissa.
 Kasasta meriheinää pitäisi saada muokattua kauniin muotoinen, tasainen istuin. Tässä vaiheessa näyttää mahdottomalta mutta voin kertoa, että tuo epämääräinen heinäkasa on valmis seuraavaan vaiheeseen, se on täydellinen.
 Heinäkasan päälle pingotetaan juuttikangas isoilla neuloilla. Välillä istutaan tuolilla ja taas kiristetään kangasta ja kiinnitetään neulat uudestaan kunnes ollaan tyytyväisiä. Ja pryylillä eli isolla lattapäisellä naulalla oiotaan heiniä parempaan asentoon juutin alta.
 Täytteeseen tyytyväinen voi siirtyä seuraavaan vaiheeseen jossa ommellaan kaksikärkineulalla ompeleet täytteiden ja kaikkien kangaskerrosten läpi. Tällä tavoin kiinnitetään täyte jotta se pysyy jatkossa aloillaan. Lankaa ei katkaista, vaan kun ompeleet on valmiit ne kiristetään niin tiukkaan kuin saa. Muuten mukava vaihe verhoilussa mutta kiristäminen ottaa joskus voimille. Tällä kertaa lanka vieläpä katkesi ja jouduin tekemään ompeleet uudestaan.
Ompeleiden kiristämisen jälkeen alkaa etureunan teko joka on minulle vaikeaa. Heinää lykätään jo olemassa olevien heinien alle kunnes etureuna on toivotun muotoinen. Ja muotoilu se haastavaa onkin, aina on toinen puoli kovempi tai reuna tulee liikaa ulospäin. Tähän jäin tiistaina. Ensi kerran tavoite on saada etureuna ja muut sivut valmiiksi, on tämä tuoli sitten toisen keskeneräisen kanssa samassa vaiheessa.



12 kommenttia:

  1. Voi hitsi, on lyhyt kurssi, jos kohta jo loppuu. Mutta niinhän ne tuppaavat tekemään... Toivottavasti pääset syksyllä taas, sinulla lienee tuosta kalustosta vielä aika monta tehtävänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka vuosi tuntuu loppuvan aikaisemmin. Tälle kaudelle oli säätöjen takia vähennetty tunteja joten oikeastikin loppuu tosi aikaisin. Toisaalta hyvä sillä puutarhakausi kun alkaa niin muuta ei ehdi tehdä. Viidestä tuolista kaksi on kesken ja kolmatta pitää korjata. Sitten kun ovat valmiit niin ei puutu kuin päällikankaalla verhoilu. Työtä tiedossa kolmenneksikin vuodeksi.

      Poista
  2. Musta ei olisi tuaho.....hermot nääs :) Toivottavasti pääset viälä kurssille, mutta onneksi sullon jo kokemusta ja pystyt varmasti tekemähän loput kotonaki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotonakin pystyy tekemään mutta ei se ole niin kivaa kuin kurssilla. Päälliverhoilun kanssa tarvitsen apua joten sen takia olisi hyvä päästä kurssille. Täytyy järjestää niin että joku muu ilmoittaa jos ei itse pääse juuri sillä minuutilla koneelle.

      Poista
  3. Toivottavasti ensi vuonnaki ehdit kurssille. Käsityössä menee aikaa. Arvostan sitä, että herätät tuolit taas henkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityö on hidasta, ja olen huomannut että kiirehtiä ei kannata, silloin syntyy huonoa jälkeä. Tuolien tekeminen on ollut haastavaa mutta antoisaa, on kiva oppia uutta.

      Poista
  4. Toivottavasti kerkiät ilmottautumaan kurssille. Olet kyllä taitava! Mukavaa pääsiäistä! <3

    VastaaPoista
  5. Hienoa työtä sinä teet. Olet todella taitava. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa haastavalta, hieno taito kyseessä. Toivottavasti pääset mukaan kurssille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeasti haastavaa, monivaiheista ja paljon pitää osata vain kuvitella miltä tuoli tulee näyttämään. Mutta silti niin mukavaa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)