perjantai 9. maaliskuuta 2012

Yhteishyvää mukaillen

Taas oli S-ryhmän Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä kokeilemisen arvoinen resepti. Meiltä tosin ei löytynyt kaikkia reseptissä tarvittavia ainesosia, mutta hyvää tuli muunneltunakin.

Tässä alkuperäinen, ja alla minun versioni.

Kuori n. 800g kesäkurpitsaa ja leikkaa ne n. puolen sentin siivuiksi. Itketä n. 15 minuuttia. Kurpitsojen itkiessä paista 400g jauhelihaa, mausta, mutta varo suolan kanssa. Laita paistetun jauhelihan sekaan puoli desiä ketsuppia ja kolme viipaleiksi leikattua tomaattia tai oman maun mukaan. Lisää 1/3 paketti koskenlaskijajuustoa. Anna hautua hetki.

Laita vuokaan ensin kerros kesäkurpitsaa, päälle jauhelihamössöä ja juustoraastetta, toinen kerros samoiten. Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja juustoraastetta. Paista n. 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Syö ja nauti!

8 kommenttia:

  1. Nami nami, jos siinä on koskenlaskijaa, sen täytyy olla hyvää ;-)

    VastaaPoista
  2. Hih, ulkonäkö on aika metka, mutta makuhan se on tärkein. Mulla olisi munakoisoja jääkaapissa, tässähän olisi niille hyvää käyttöä.

    VastaaPoista
  3. Saila: Näin on!

    Peurankello: Juu, ei ollenkaan lasagnemainen ulkonäkö :D Mutta maku sitäkin parempaa! Mä leikkasin kesäkurpitsat ehkä turhankin pieniksi, mutta siten sain ne tasaisesti naftin kokoiseen vuokaan.

    VastaaPoista
  4. Hesarin ruokatorstaissa oli samantapainen ohje, mutta kesäkurpitsan tilalla oli munakoisoa. Oli siis eräänlaista moussakaa. Tein soosin lihattomana: tomaattimurskaa, sipulia, tomaatteja, yrttejä. Hyvää oli!

    - Kristiina -

    VastaaPoista
  5. yksi tuttu tekee lasagnen niin, etta kayttaa juuri kesakurpitsaa tai munakoisoa lasagnelevyina. muuten tekee kuin tavallisen lasagnen, mutta juustokastikkeeseen ei laita jauhoja. olen syonyt, ja hyvaa on ollut!

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla! =)

    VastaaPoista
  7. Sinulle on tunnustus blogissani. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)