perjantai 21. tammikuuta 2011

Vain yksi vika

hyvälaatuisissa lastenvaatteissa. Nimittäin se, että ne kestävät joskus ihan turhankin pitkään.
Kuten tämä kuopuksen Polarn O. Pyretin raitapaita.
Paita on ollut käytössä kuopuksella jo toista vuotta. Ensin pidettiin hihat käännettyinä ja nyt näin. Kohta taitaa olla jo liian pieni. Ahkerasta käytöstä huolimatta paita on kuin uusi ja siirtyy seuraavalle käyttäjälle erinomaisen hyväkuntoisena. Ei nyppyjä, ei haalistumia eikä venymistä tai vanumista vaikka on ollut lempipaitoja.
Ihan kaikista kuopuksen paidoista tosin ei voi sanoa samaa. Ei edes saman puljun vaatteista. Vihreä aplikoitu kirahvipaita on nyppyyntynyt ja venähtänyt pesuohjeiden noudattamisesta huolimatta.
Käytetään silti, mutta vähän harvemmin.

Alennusmyynneissä en ole käynyt lähes lainkaan. Vanhin poika sai ne luistimensa ja siinä ne suuremmat ostokset ovat olleet.
Ei ole tarvetta ja eurot on näin alkuvuodesta tiukalla.
Helmikuussa pitää ostaa tytölle lisää lääkettä ja siitä pitää pulittaa kassalla yhdellä kertaa 670 euroa.
Yhteiskunnalle sama satsi maksaa n. 3 000 euroa joten tässä kohtaa kiitän yhteiskuntaa ja Kelaa, vaikka tuo ylläoleva omavastuu lankeaakin maksettavaksi kerran vuodessa.
Aika harvalla sitä taitaisi olla varaa maksaa lääkkeestä 1 000e kuukaudessa jos raha menisi omasta pussista.
Meillä ei olisi.

Kaikesta huolimatta, ensi viikolla aion pyörähtää kaupungilla. Palkallinen arkivapaa ja tulevat siskon tytön ristiäiset suorastaan pakottavat vaatekaupoille lähdön.
Olen jo nyt päättänyt kiertää kaukaa lastenvaaterekit ja keskittyä ihan vaan naisten osastoihin.
Katsotaan onnistuuko.

Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :)

  Joskus käy sitten niinkin onnellisesti, että H&M vaate niin itsellä kuin tyttärelläkin ylittää kaikki odotukset ja kestäisi vuodesta toiseen ja sitten on ne kun ekassa pesussa on lähes pilalla.. No jos merkki on H&M ei harmita niin paljon kuin jos on vaikka Polarn O. Pyret.

  Kyllä noi yhteiskunnan avut on ihan kivoja ja välttämättömiäkin, että ihan mielellään niitä verojakin sitten maksaa kun asiaa ajattelee tarkemmin. Vähän vaan ärsyttää tämä naurettavan pieni kotihoidontuki huoh...

  Mukavaa viikonloppua ja arkivapaata! Välillä äiti saa ihan luvalla keskittyä omiin vaatteisiinsa, liian usein sitä ei kuitenkaan tule tehtyä! :)

  VastaaPoista
 2. Mietin usein, miten hyvin moni asia meillä on, vaikka ikinä ei ole täydellistä kaikkien kannalta. Esimerkiksi julkinen terveydenhuolto. Maksan mielelläni veroa siksi, että se menee tuollaisiin tärkeisiin asioihin, joita tarvitaan. Siis meistä kukin vuorollaan tarvitsee. Vaikka joskus tuntuukin siltä, ettei tulot ovat verojen jälkeen minimaalisen pienet.

  VastaaPoista
 3. Tuo on totta että laatu vaihtelee merkin sisälläkin, meillä on yksistä Mini Rodinin housuista toinen polvi hiukan revennyt (siitä voi tietty myös syyttää tuota hiukan keskimääräistä kuluttavampaa kaveria...) mutta sitten taas suurin osa on tosi hyvässä kunnossa! =)

  Kyllä on hyvä asua Suomessa kun ihmisestä pidetään näin hyvä huoli, ei tuo vajaa tonni tunnu miltään kun miettii että oikeasti jossain muualla joutuisi maksamaan sen 3 kertaa isomman summan!

  Oikein hyvää viikonloppua Katja ja koko teidän perhe!

  P.S. Laadusta; se sun tekemä päiväpeitto on edelleen yhtä hyvässä kunnossa kuin silloin kun se meille tuli! =D

  VastaaPoista
 4. Anniina: Tuo on niin taivaan tosi. Valmistajasta ei voi kyllä päätellä mitään vaatteen laadusta. kallis voi olla yhtä hyvä tai huono kuin halpakin.
  Kotihoidontuki on pieni, mutta parempi sekin kuin ei mitään :))

  Saila: Ihan liian harvoin tulee oletua kiitollinen siitä mitä on, nurisee vain. Tällaisella kohtaa sen kiitoksen sitten muistaa :)

  VastaaPoista
 5. MrsAgatha: Kiitos ihanista ajatuksista ja peiton kehuista :) Musta väri on aina vähän arvoitus kankaissa, pysyykö vai eikö. Mukavaa viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
 6. Tuo on juuri se harmittavuus että on niitä "maanantaikappaleita", ainakin jos itse ostaa ihan priimalaatuna!
  Meilläkin on muuten kaikki raitakuosit pysyneet hyvinä, printtikuvioile on käynyt vähän niin ja näin;-) mutta kyllähän Pop silti hakkaa laadussa muut ruotsinketjut ihan mennen tullen!

  Oikein hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 7. Tuo on kyllä tosiaan niin totta! En ole yhteenkään merkkiin törmännyt, jossa ei laatu vaihtelisi. Oli kallis tai halpa merkki, joten hintaa ei kannata laadussa tuijottaa se on tullut todettua.
  Mutta kyllä sitä kalliilta merkiltä odottaa enemmän sitä kestävyyttä ja laatua, kun taas esim. Lindexin ja Kappahlin vaatteille suonkin vähän nyppyyntymistä jo pelkästään hinnan takia. ;)

  VastaaPoista
 8. Juuri löysin facen kautta Nettikirppu kaupan, jossa keskitytään lasten vaatteiden kierrätykseen. Hyvä juttu !

  Annoin tälle blogillesi tunnustuksen ;)
  Mukavaa viikonloppua minultakin !

  VastaaPoista
 9. Hyvin on paita maksanut hintansa takaisin. Laadusta maksaa mielellään, sen kun tosiaan vaan aina tietäisi, mikä on sitä laatua :)

  VastaaPoista
 10. Nuo PoPin perusraidat on ihan huippulaatua. Ainakin kaikki meillä olleet ovat jatkaneet matkaansa priimana, mutta muista PoPin vaatteista ei aina tiedä. Yleensä kestävät hyvin, mutta eivät kaikki. Ei taida olla sellaista valmistajaa, jolla ei olisi niitä maanantaikappaleita.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)