maanantai 25. toukokuuta 2009

Ruotsin tuliaiset

Reissusta pitää tietysti tuoda tuliaisia. Hotellimme takapihalla oli 200 liikettä käsittävä ostoskeskus. Sieltä löytyi Suomestakin tutut Lindexit ja Henkkamaukat yms. Niissäkin käytiin, mutta lastenvaatteiden kohdalla se helmi löytyi vanhasta Haga-korttelista. Pikkiriikkinen putiikki oli nimeltään Villervalla (http://www.villervalla.se). Harmitti vaan tosi paljon, että heidän kokonsa loppui kokoon 116cm. 5-vuotiaalle olisin ostanut mieluummin jo kokoa 122cm ensi syksyä ajatellen. Mutta ei sieltä tyhjin käsin silti poistuttu.

Molemmat saivat trikoiset vetoketjutakit. Isommalle koko 116cm ja pienelle koko 98cm. Toivottavasti eivät ihan älyttömästi kutistu pesussa vaikka reiluja ovatkin.
Pienin sai lisäksi pitkähihaisen trikoopaidan ja trikoohupparin. Huppari on kaksinkertaista trikoota ja mallia kääntötakki. Voi käyttää raidallista tai yksiväristä puolta.

Siskon poika sai raidallisen haalarin. Tämän värit ovat luonnossa paljon paremmat kuin kuvassa. Tämä oli alennuksessa -50%, hintaa jäi alle 10e.
Putiikki oli täynnä aivan mielettömän ihania vaatteita. Minä olisin huolinut kaikki, etenkin ne vauvojen vaatteet...

Tilkkumyyjiltä ostin tietysti kankaita. Paljon ruskeita, sillä pitäisi ehtiä ommella siskolle häälahjaksi ruskeasävyinen parisängynpeitto. Annoin kyllä jo varoituksen, että tuskin valmistuu ajoissa. Kesä on se vuodenaika kun ompelulle on vähiten aikaa.

Matkalaukku täyttyi myös langalla. Löysimme lankakaupan jossa olikin alpakkalangat -40% alennuksessa. Selvisi vasta kassalla ja olikin sitten haettava vielä muutama kerä lisää. Näistä tulee ensi talveksi pehmeitä lapasia. Alla on Greengaten keittiöpyyhkeet. Hauskasti muuten samat sävyt kuin langoissa. Suomen hinnoista en tiedä, mutta nämä maksoivat vain 5e/kpl (alennuksessa).

Lisää kankaita...

... ja vielä kankaita. Reunassa tilkkukortteja mm. Islannista. Pinssejä ostin useita, useimpien maiden myyntipisteet myivät edullisesti vanhentuneita pinssejään. Hauska lisä tilkkupinsseihin.
Olisihan siellä ollut vaikka mitä, onneksi matkalaukun paino ja lompakon ohuus antoi omat rajoituksensa.






10 kommenttia:

  1. Kivoja ostoksia, varsinkin nuo lastenvaatteet! Ihanan värikkäitä!

    VastaaPoista
  2. Hagassa on kyllä ihania liikkeitä ja maailman paras kahvila!! Onneksi elokuussa pääsen taas Göteborgiin :)

    VastaaPoista
  3. Onpas ihania ostoksia, kaikki!:)

    VastaaPoista
  4. Voi vitsi miten ihania vaatteita löysit pojille! Tuo vauvahaalari on aivan syötävän ihana!

    VastaaPoista
  5. Kivoja vaatteita ja ihania kankaita! Itse en tilkkuile, mutta muuten kyllä ompelen. Monesti on ajatuksissa tehdä joku tilkkutyö, mutta tuntuu ettei aikaa riitä tehdä isoistakaan paloista vaatetta tai sisustustekstiilejä.

    VastaaPoista
  6. Mielettömän ihania nuo villervallan vaatteet!, noita kun sais Suomestakin! ;)

    VastaaPoista
  7. Saara: Hagassa käytiin ihanassa kahvilassa. saatiin iso kuppi hyvää teetä ja pökerryttävän hyvää raparperipiirakka kera vaniljakastikkeen ja mutakakkua. Göteborg oli kyllä kaupunki minun makuuni, ihastuin heti ekalla kerralla.

    VastaaPoista
  8. Meillä on yksi Vllervallan huppari, ihanan laadukas ja värikäs.

    VastaaPoista
  9. Noi Villervallasta ostetut vaatteet ovat tosi tosi ihania ja värikkäitä! On ihan minun makuuni!
    Lähetin sinne heti uteliaisuuttani sähköpostia ja onnekseni he lähettävän nettitilauksia myös Suomeen!!! JEEE!!!! :D

    VastaaPoista
  10. Ihania ostoksia. Olen ostanut villervallasta netin kautta pojalle vaatteita ja tykännyt kovasti. Ihanan pehmoisia ja laadukkaita. Talvella myynnissä ihania plyysihousuja. Harmi tosiaan että loppuvat kokoon 116, sitä olen ostanut ja harmittaa kun kohta ei enää poika voi noita käyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)