torstai 26. marraskuuta 2020

Suomen värit

Olipa vaikeaa. Sinivalkoisten kuvien löytäminen, siis niin, että molemmat värit ovat samassa kuvassa. Ehkä rima oli liian korkealla. Kiitos sinistä ja valkoista- haasteesta Unelmia ruusuista-blogin Tita. Haasteen laittoi alulle Tiiu blogista Puutarhahetkiä.

Ei vuotta ilman kevätkurjenmiekkoja. Näitä olen lisäillyt joka vuosi vaikka eivät taannu kovin helposti.
Kasvihuone sinivalkoisen isänmaan taivaan alla. Valkoiset harsot suojaavat äskettäin istutettuja tomaatin taimia liialliselta kevätauringon paahteelta.
Kevät ja hedelmäpuiden kukat. Luumupuut kukkivat hyvin mutta pölyttäjien oikea-aikaisen puutteen takia sato jäi laihaksi.
Nyt vihloo sydäntä ja pahasti. Olisipa alkukesä ja lumipalloheiden kukat. Niin täydellisen pyöreät.
Jotain uutta vanhaa sekä sinistä. Melkeinpä kesähäiden paikka. Arboretumissa juhlivat valkoinen kiiltoleimu ja sinivalkoinen kirjoukonhattu. Kiiltoleimu uusi tulokas, kirjoukonhattu siirretty luumulehdosta.
Koti uskonto isänmaa. Kaikki on esitelty, isänmaan taivas, häät uskonnon ilmentymänä ja viimeisenä koti.


Tapani mukaan jätän haasteen jatkamatta, tämä on kiertänyt jo paljon mutta ken tahtoo niin ottakoot tästä mukaansa. Jos jatkat niin laita Tiiun blogiin vinkki postauksestasi.
 

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno noiden ukonhattujen ja leimujen liitto! Kiitos, kun otit kopin haasteesta!

  VastaaPoista
 2. Ukonhattuja ja leimuja minäkin ihastelin. Niin suloiset yhdessä <3 Ihania ovat myös nuo kevätkurjenmiekat. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekkoja jo odotan, talvi menee minun puolesta nopeasti ohi.

   Poista
 3. Puutarhasta vähän hankalampi löytää sinisiä kukkia. Itsekin olen yrittänyt niitä mökkipihaani vähän löytää. Kaikkia muita värejä löytyy paljon enemmän. Jotain olen löytänyt kyllä minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja etenkin jos pitäisi löytää sinistä ja valkoista samaan kuvaan.

   Poista
 4. Ukonhatut ja kiiltoleimut ovat komea pari! Kauniita sinivalkoisia kuvia löysit. Kiitos, että osallistuit haasteeseen! Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonhatut viihtyvät tuossa paremmin kuin alkuperäisella kasvupaikalla, olen oikein tyytyväinen niihin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)