lauantai 26. toukokuuta 2018

Kotipuutarhan bloggaajapäivä

Kotipuutarha-lehti järjesti perinteisen puutarhabloggaajien tapahtuman Marketanpuiston markkinapäivänä. Aamulla oli aikainen lähtö jotta ehdin hakea toisen bloggaajan kyytiin ja ehdimme Lahden Puutarhaseuran järjestämään taimitapahtumaan ennen Marketanpuistoa.
 Lahdesta ostin tämän erikoisen arovuokon. Kerrottua olen kokeillut ja aina epäonnistunut, toivottavasti tämän kanssa on parempi onni. Lisäksi ostin erikoisen valkovuokon ja vuorijumaltenkukan tappotalvena kuolleen tilalle.
 Mutta sitten Marketanpuistoon jossa Kotipuutarhan Maija Stenman kertoi meille pienen pihan uudistamisesta käyttäen havainnoimisessa omaa upeaa pihaansa.
 Välissä syötiin ja herkuteltiin ja kuultiin lisää puutarhaan liittyvistä asioista.
 Mari Kaartokallio Kekkilästä kertoi heidän uutuustuotteistaan kuten kuvan istutuspenkistä ja-hyllyköstä. Rudukselta Jaani Turunen kertoi meille kevään uutuudesta, luotokivestä joka näkyy kuvassa Kekkilän tuotteiden alla. Minua luotokivi kiinnostaa, se olisi oivallinen uuden kasvihuoneen eteen sopien hyvin myös tällaiseen maalaispihaan.
 Sanna Tahvonen esitteli meille Puutarha Tahvosten uutta Proven winners-taimisarjaa. Kotiinviemisiksi saimme jokainen bloggaaja oman taimen kyseisestä sarjasta.
 Taimi on pensasangervo Spiraea x 'Tracy'  Double Play Big Bang. Siinä on hieno kellanvihreä kasvusto joka on uutena oranssinpunainen. Kotona piti heti mallata mihin kohtaa arboretumia tämän istutan. Olisiko verivaahteran vieressä hyvä paikka? Verivaahteran lehtien väri mätsäisi aika kivasti pensasangervon uuden kasvun kanssa.
Vai olisiko koristeomenapuun ja vihreän happomarjan vieressä hyvä paikka? Tässä omenapuun lehdet toistavat pensasangervon uutta kasvustoa ja lehdissä olisi happomarjan kanssa samaa sävyä. Taustalla, pihatien toisella puolella näkyy tummat purppuraheisiangervot ja keltajapaninangervot jotka nekin toistavat pensasangervon värejä. Siinäpä pohtimista kerrakseen kumpi paikka on parempi.

Kiitos Kotipuutarha, Rudus, Kekkilä ja Puutarha Tahvoset. Oli kiva tavata muita puutarhabloggareita ja tutustua ihan uusiinkin. Nyt on intoa ja uusia ideoita jatkaa oman puutarhan kimpussa.

26 kommenttia:

 1. Oli mukava päivä. Ihanaa, että olet jo päässyt mallailemaan. Molemmat paikat ovat hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahdoton valinta kumpaan istutan. Pensasangervo tuli kuin tilauksesta sillä nyt on vuorossa arboretumin pensaiden hankintaa.

   Poista
 2. Onneks mie unohin kokonaan Marketanpuiston tämänpäiväisen, ei harmita kun ei ois kuitenkaan ennättänyt käymään. Marketanpuistossa tulee käytyä harvoin, vaikka on tuossa kivenheiton päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on että lähistön tapahtumissa tulee käytyä liian harvoin, kun ovat osa tuttua maisemaa ja arkea.

   Poista
 3. Hienon taimen sait. Varmasti mukava tapaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskan värinen angervo, syksyn värit jo heti keväällä. Kaikki eivät välttämättä tykkää mutta minusta kivan värinen.

   Poista
 4. Varmasti mukava päivä! Tuo taimi on sellainen, että mietin pidänkö siitä, inhoanko sitä vai rakastanko!?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kasvit ovat sellaisia joista pitää miettiä onko se rakkautta vai inhoa :)

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalta reissulta! Minäkin olin eilen Marketanpuistossa, se oli ihanaa. Verivaahteran alle sopisi hyvin tuo uusi pensaasi ja vielä mahtuu muitakin kasveja lisäksi :) Ihanat munkit, tai ehkä ne ovat eclairseja, mutta kuitenkin söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkeiksi kutsuin herkkuja mutta varmasti niillä on hienompikin nimi, en ole koskaan aikaisemmin syönyt tuollaisia. Marketanpuiston myyjiltä ostin lisää kasveja, annan olla vielä hetken purkeissa niin niitä on helpompi kastella helteiden takia.

   Poista
 6. Oli kiva tavata! Mahtava päivä puutarhaisissa merkeissä. Upea tuo arovuokko, toivottavasti menestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Toivon minäkin että menestyy. Pitää valita kasvupaikka huolella.

   Poista
 7. Ihana tuollainen vuotuinen tapahtuma puutarhaharrastajille.
  Ja mukavaa kun saitte vielä kotiin viemisiä.
  Minutkin kutsuttiin mutta koin että nyt kiireisenä aikana matka on liian pitkä, mutta ei tiedä vaikka joku vuosi olisinkin mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus matka on pitkä ja kaikkeen ei pääse. Minulta jäi tänä vuonna väliin Türin kukkamarkkinat, viitenä edellisenä vuonna olen ollut siellä.

   Poista
 8. Kiva, kun sait uuden pensaan. Simä olet oikea henkilö saamaan kutsun ja viemään eteenpäin puutarhuroinnin ilosanomaa.

  Edellisessä kirjoituksessa mainitsit, että sinulla on kesäkurpitsat jo ulkona. Taidanpa laittaa omanikin jo kesäruokintaan sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piri. On kesäkurpitsat jo ulkona, jos sattuu tulemaan halla niin kolminkertainen harso suojaa. katsoin sääennustetta että muutama viileä yö on luvassa mutta ei vielä hätyytellä hallan rajoja.

   Poista
 9. Teillä oli varmasti mielenkiintoinen ja mukava päivä! Tuo arovuokko on oikea namu :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan arovuokon menestymään. Kerrottua olen kokeillut pari kertaa ja aina epäonnistunut.

   Poista
 10. Oli hauska tavata! Mukava päivä kaikin puolin. Ihana tuo arovuokko, toivottavasti menestyy.

  VastaaPoista
 11. Hauskan oloinen päivä teillä! Mielenkiintoinen pensasangervo! Ihanaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo on kivan värinen pensasangervo, vähän väriä puutarhaan. Angervo-ostoksille pitäsi mennä muutenkin, arboretum kaipaa lisää pensaita.

   Poista
 12. Päivä oli mitä ihanin, ja monien blogeista tuttujen ihmisten tapaaminen ilahdutti minua kovasti. Sinä jo ehdit sopivaa paikkaa tuolle hienon väriselle kasville etsimään:)

  VastaaPoista
 13. Ihana päivä oli jälleen Marketanpuistossa. Oli kiva nähdä ja yritän jos tänä vuonna pääsisi avoimissa puutarhoissa vaikka teillä piipahtamaan kahvilla;)

  VastaaPoista
 14. Harmitti niin, kun en tänä vuonna päässyt mukaan. Ystävätapaaminen sattui juuri samaan päivään.
  Teillä näyttää olleen ihana päivä ja kauniita kasveja sait kotiintuomisiksi, sekä Lahdesta, että Marketanpuistosta.

  VastaaPoista
 15. Oli kyllä kiva päivä Marketanpuistossa ja tosi mukava oli nähdä! Hyviä vaihtoehtoja ovat nuo molemmat paikat angervolle. Kiva nähdä, kumpaan päädyt.:) Ihanaa toukokuun loppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)