maanantai 14. toukokuuta 2018

Tulppuja

Tulppaanit ovat auenneet. Ja kohta jo kukkineet. Näin lämpimällä tulppaanien kukinta ei kauaa kestä, pitää nauttia nyt ja heti, tässä ja nyt.
 Lidlin nimettömiä tulppaaneja navetan kivimuurin edustalla. Kukkivat toista kevättään.
 Lidlin herkullisen värinen nimetön tulppaani arboretumin kukkapenkissä. Näillä on menossa kolmas kevät, pientä taantumista huomattavissa tai sitten kuivuuden takia  ovat jääneet mataliksi.
 Samaisen penkin sattuma, Angelique-tulppaanien mukana tullut valkoinen kerrottu tulppaani.
 Ja lisää Lidlin nimettömiä tulppaaneja. Nämä kukkivat kivipurolla toista kevättään.
Näillä on nimi mutta sitä en muista. Kivijalan vieressä kasvavat. Osa kivijalan tulppaaneista on jo ohi kukkineita ja osa vasta nupuilla. Tähän pitää muistaa laittaa lisää tulppaaneja syksyllä, jonkin verran taantumista havaittavissa vaikka paikka on kesällä rutikuiva. Olen niin laiska etten jaksa nostaa tulppaanien sipuleita pois.

Mukava alkanutta viikkoa, kovin helteisissä merkeissä jatketaan.

10 kommenttia:

 1. Ihania! Meillä tulpaanit menestyvät myös ja alkavat juuri kukkia. Hieman jäljessä sinun omistasi. Minua harmittaa, kun en ole ehtinyt siivota sitä aluetta, missä tulppaaneja on eniten. Siellä ne nyt kukkivat kaikkien kuivien talventörröttäjien keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevät ja kesä tuli jotenkin kamalalla kiireellä, ei millään ole ehtinyt tehdä niitä kaikkia kevättöitä joita yleensä on tähän aikaan vuodesta jo tehty. Ei talventörröttäjät siellä mitään haittaa :)

   Poista
 2. Teillä taitaa olla Suomen lämpimintä! Hetkessä kukkia avautuu, ja valitettavasti myös lakastuu. Upeaa uusintakukintaa noilta Lidlin tulppaaneilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlin tulppaanit ovat osoittautuneet kestäviksi. Viime syksynä en laittanut yhtään lisää kun keskityin pikkusipuleihin. Mutta eihän sitä tarvitse jos näin hyvin kukkivat uudestaan.

   Poista
 3. Meillä on nyt alkaneet narsissist ja osa tulpuista kukkimaan. Aamuisin on ihanaa kun tulppaanit ovat vähän supussa ja auringon paahteessa sitten aukeavat ihan isoiksi.Harmillista kun helle tietysti lyhentää kukinta aikaa, mutta toisaalta, on tätä lämpöä odotettu, joten en valita! Kivaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovatkin olleet komeasti auki auringossa, ihan kun yrittäisivät niin vilvoitella. En valita minäkään lämmöstä. Kiitos samoin, kivaa viikkoa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, niitä tupsahtelee kukkaan nyt kiihtyvään tahtiin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)