tiistai 29. toukokuuta 2018

13 vuotta sitten ja nyt

Ensitapaaminen Arvilan kanssa tapahtui aika tasan 13 vuotta sitten. Se oli rakkautta ensimmäisellä silmäyksellä. Oli isot visiolasit päässä, että kyllä tästä hyvä tulee. Eikä ole kertaakaan kaduttanut vaikka työtä on riittänyt. Meistä kaupunkilaisista tuli kertaheitolla maalaisia. Yksi harmitus minulla on, tuli otettua alussa ihan liian vähän kuvia. Tässä postauksessa niitä on muutama ja samasta kohtaa tilanne nyt, 13 vuotta myöhemmin. Olkaa hyvät, Arvilan pihapiiriä vuonna 2005 ja 2018.
 Päärakennus 2005
 Päärakennus 2018
 Näkymä aitalle 2005.
 Näkymä aitalle 2018.
 Liiteri 2005.
 Liiteri 2018.
 Näkymää alapuutarhaan, huomatkaa koiranputkiniitty taustalla 2005.
Näkymä 2018, ei koiranputkia.

Lisää kuvia on tulossa kunhan saan otettu vastaavista kohdista tämän vuoden kuvat.

24 kommenttia:

 1. Ihana katsoa näitä silloin ja nyt -kuvia! Valtava muutos, mutta sama viehättävä tunnelma silti, hyvin tunnistaa samaksi, vaikka kaikki nurkat ovat nyt kaunistuneet ja kunnostuneet (kuulostaa siltä kuin itsestään olisivat niin tehneet, heh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka niin toivoisi niin itsestään ei ole tullut. Tunnelma on sama, kuvista sen huomaa. Samoin puiden kasvun.

   Poista
 2. Onpa kiva päästä näkemään millaisia muutoksia ja kunnostuksia olette tehneet. Talon ilme on kohentunut huimasti ja juuri oikeaan suuntaan!!! Mistä löysitte verannan ikkunat, super kauniit! Innolla odotan lisää kuvia 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Lasikuistin ikkunat on samat kuin 2005 vuoden kuvassa. Ne on vain kunnostettu ja maalattu.

   Poista
 3. Näiden muutoskuvien katselu on tosi mukavaa ja paljon on teillä työtunteja ja miettimisaikaa kulunut - upeasti maatilanne on kasvojaan pessyt ja nyt upea paratiisi! Päärakennus ja aitta ovat todella kauniita nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtunteja ei edes parane laskea. On niitä mennyt. Mutta kannattanut on kun kuvia katselee.

   Poista
 4. Vau, tälläiset päivitykset on mielenkiintoisia - meillä kun on samantyyppinen projekti! Ihanasti olette kunnostaneet vanhoja rakennuksia, ettekä vain surutta lyöneet matalaksi niitä. Taidat olla enimmät maanmylläykset tehnyt tuonne koiranputkipeltoon, ainakin äkkiseltään nurmialueet muuten ovat kohtuuu samanlaiset tai jopa pelkistetymmät, kuin teidän muuttaessa? Toki eihän sitä tiedä mitä ne tulevat kuvasta paljastavat vielä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei missään nimessä matalaksi. Joku toinen olisi voinut laittaa mutta me korjaamme. Nurmialueet on entisellään mutta nurmikko hoidetumpaa, ei kasva enää nokkosta. Tämä oli aika villiintynyt piha jonka nurmialueita olemme pikkuhiljaa kasvattaneet.

   Poista
 5. Olettepa tehneet valtavasti töitä, sen näkee hyvin. Hienoa, että olette myös säilyttäneet vanhojen rakennusten tyylin ja pihapiirin miljöön nykyaikaistamatta niitä tarpeettomasti. Ennen/nyt-kuvaparit ovat kivoja, mutta jostain syystä kaikissa projekteissa on aina hurja kiire päästä töihin käsiksi ja siinä tiimellyksessä kuvaaminen unohtuu. Mukavaa, jos julkaisut lisää tällä teemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää on tulossa kunhan ehdin kuvata. Luulin näiden vanhojen kuvien olevan jo hukassa kunnes tajusin että ovatkin ulkoisella kovalevyllä jonne aikoinaan pelastettiin kuvia iso määrä sipanneelta läppäriltä. Miehen kanssa molemmat olemme sitä mieltä ettei liikaa nykyaikaa pihaan, siksi meillä ei ole edes pihavalaistusta koska emme osaa sanoa millainen tänne sopii. Aitan sähköistystä on mietitty tehtäväksi samalla kuin uuden kasvihuoneen sähköt. Mutta sekin toteutetaan hyvin huomaamattomasti.

   Poista
 6. Niin kivoja tällaiset ennen-jälkeen kuvat, joista näkee niin selkeästi eron menneisyyden ja nykyisyyden välillä. Huikean työn olette tehneet ehostaessanne taloanne ja pihapiiriänne. Teillä on ihana koti <3
  Meillä samanmoinen urakka alkutekijöissään, tosin sillä erolla, että hirsitalo (vanha pappila) puretaan ja pystytetään toiselle paikkakunnalle joskus tulevaisuudessa. Työtä on loppuelämäksi tiedossa, mutta sitähän me halusimme ja siitä unelmoimme ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru. Purku ja uudelleen pystytys on valtava urakka, tämäkin talo on kertaalleen pystytetty uudestaan, aitta useamman kerran. Hirsitalo on siitä loistava että sen elinkaari on satoja vuosia.

   Poista
 7. ihana pihapiiri <3 tuo aitta on aivan suloinen ja nuo vanhat esineet <3 saisipa hetken viivähtää tuollaisessa ympäristössä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa käymään vaikka avoimissa puutarhoissa 1.7.

   Poista

 8. Eipä sinulla ole ollut tarvetta lähteä kuntosalille pihapiiriä kauemmaksi. Kauneutta olet kyllä saanut aikaiseksi. Ja siinä ohessa on kuntosi kasvanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olle kuntosalia kaivattu, tai sauvakävelyitä. Kunto rapistuu talvella mutta palautuu kunhan kesätyöt alkavat.

   Poista
 9. Hei, oletko kirjoittanut blogissa ulkomaalauksesta/julkisivurempasta? Olisi ajankohtaista omalla mökillä ja kaikki vinkit olisi tervetulleita. Teillä on upea talo ja piha!! t. Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siitä jotain kirjoitettu, löytyy remontti-tunnisteen alta. Muuta en osaa sanoa kuin että ihan hirvittävä työ oli raapia vanhat maalit pois, osin jäivät alle, esim. räystäiden alla. Maalaaminen oli lastenleikkiä poistoon verrattuna.

   Poista
 10. Nämä kuvat olivat ihanan mielenkiitoisia! Te olette tehneet aivan valtavasti työtä Arvilan eteen. Ja en kyllä ihmettele, että teillä oli rakkautta ensisilmäyksellä, kun näitte paikan ensi kerran.
  Olen sanonut tämän jo monta kertaa, mutta sanon taas kerran. On mahtavaa, että tuollainen upea miljöö on saanut arvoisensa asukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina. Luulemme että talon henget ovat samaa mieltä kanssasi.

   Poista
 11. Arvilaa on rakastettu 13 vuotta. Työn jälki näkyy, ja huikeasti olette tehneet töitä. Upealta näyttää! Nämä vuosien kuvaparit on aina tosi mielenkiintoisia - kiitos taas näistäkin!

  VastaaPoista
 12. Hienot vertailukuvat. Ei sitä aina ymmärrä ottaa tarpeeksi kuvia. Joka vuosi samojen paikkojen kuvaaminen on jo yllättävän vaikeaa muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin alussa otti kuvia nyt ajatellen ihan vääristä paikoista. Mutta kun ei sitä silloin tajua. Vaan onneksi on edes nämä kuvat.

   Poista

Kiitos kommenteista :)