tiistai 15. toukokuuta 2018

Parasta aikaa

Tänään on ilmassa ollut kesän tuoksua. Mies leikkasi eilen ensimmäisen kerran koko pihan nurmikon, voi sitä tuoksua. Tänään paahteessa pihassa oli paahteen tuoksu,  vähän kun poikkesi sivuun niin meinasi pökertyä tuomen tuoksuun. Yhdenlaista parasta aikaa kesästä eletään nyt.
 Tulppaanit ilta-auringossa. Taustalla viikonloppuna kylvetty pelto.
 Keltavuokko koristeomenapuun alla.
 Yksi kevään ihmeitä. Kyynelhyasinttina Virossa myyty taimi on talvehtinut puutarhassa. Kukinto on aika mitäänsanomattoman värinen mutta tykkään silti.
 Jos ei tiedä mitä istuttaa varjoon ja rutikuivaan paikkaa niin suosittelen vuorenkilpeä. Se kestää.
 Kasvihuoneen viiniköynnöksessä on lukemattomia kukintoja. Saataisiinkohan tänä vuonna rypäleitä syötäväksi saakka maistelun sijaan.
 Arboretumin kukkapenkin kasveilla on kestämistä. Tähän paistaa aurinko koko päivän, näillä säillä voi puhua todellisesta paahdepenkistä.
Herkkääkin herkempi ruusuherukka on tehnyt muutaman kukkatertun. Ensi talveksi suojaan nämä jäniksiltä niin saan ehkä nauttia runsaammasta kukinnasta.

16 kommenttia:

 1. Niin kaunista! Kyllä tämä aika on niin parasta! Mulla on huomenna vapaapäivä! Nurmenleikkuuta myös tiedossa☘️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikon leikkuu on minusta tylsää puuhaa mutta näkyy nopeasti jos sitä ei tee. Toivottavasti sait leikattua, täällä tulee tällä hetkellä vettä. Mikä ei haittaa, saa siitepölyt pois leijailemasta ja kasvit juotavaa.

   Poista
 2. Ihanat tulppaanit auringossa! Nurmikon tuoksua minäkin tänään juuri päivittelin, piti leikata jo toiseen kertaan, kun se on kasvanut viime päivinä lähes silmissä.
  Vuorenkilvistä on tullut valkohäntäpeurojen tai metsäkauriiden uusi ruokatrendikasvi täällä, siitä ei paljon kukkia tai lehtiä tänä keväänä näy, harmi vain.
  Keltavuokkosi on todella vaalea... mietin, olisiko se jotain muuta, ternivuokkoa tai jotakin... keltavuokko on meinaan ärtsyn keltainen yleensä. Tai jos siitäkin on monia lajikkeita, tunnen vain kerrottukukkaisen version.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai kelpaa vuorenkilpi syötäväksi, voin kuvitella että se on mehukas kasvi peuran tai kauriin suussa. Ihmisten ylimääräisistä vuorenkilvistä vois tehdä saaristoon pellon jossa mellastaa rauhassa, jäisi puutarhat rauhaan. Tai sitten ei. Saattaa olla ternivuokkokin, en enää muista mistä olen ostanut mutta tuskin puutarhamyymälästä.

   Poista
 3. Tämä on ihan kauneinta aikaa!
  Täälläkin tuoksuu tuomi ja vastaleikattu nurmikko. Nurmi kohahti niin yhtäkkiä kasvuun, että ei meinannut leikkuria keritä saamaan talviteloilta. Kesä alkoi kertarysäyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikko kasvoi silmissä ja nyt kun tuli ripaus vettä niin voin kuvitella että on leikattava jo parin päivän päästä uudelleen.

   Poista
 4. Aamulla kun astuu ovesta ulos, niin tuomen tuoksu toivottaa huomenet. Minulla keltavuokko on juuri Sailan kuvailema ärtsyn keltainen ja kerrottu. Ruohonleikkuri pitäisi käynnistää täälläkin, mutta en raatsi ajaa nurmikolle levittäytynyttä valkovuokkokasvustoa. Vuorenkilpi on kiitollinen kasvi, se viihtyy missä vain ja tappaa rikkaruohotkin kasvupaikaltaan. Olen lisännyt sitä vähitellen maakellarin katolle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenhan minä ihmetellyt muiden keltavuokkokuvissa että oma on aika vaalea, no on nimi mikä vaan niin kaunis se on, leviää vain ihan liian hitaasti. Valkovuokkojen säästäminen on ymmärrettävää, se on kevään kauneimpia luonnonkasveja. Vuorenkilven alla ei kasva mikään, totta.

   Poista
 5. Ihana tuo "paahdepenkki". Meillä on myös etupihan kukkapenkki koko päivän auringossa, jos on aurinkoista, niin kuin nyt on iloksemme ollut. Ihmettelen, että hyasintit tykkäävät siinä olla kovastikin. Olin ihan varma, että nuupahtavat ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää alkaa keskittämään hyasinttejä paahdepaikkoihin, olisi niin ihan jos saisi ne kukkimaan uudestaan.

   Poista
 6. Kun ruohon leikkaa, siitä tulee niin kesäinen tuoksu. Kauniita kukkia sinulla jo kukkimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Leikatun nurmikon tuoksu on kesän mukavia tuoksuja.

   Poista
 7. Onpa upeaa tuo tulppujen kukinta! Keltavuokkosi ovat aika vaaleita, vähän samaa väriä kuin meillä ternivuokot. Meilläkin keltavuokot - niin kerratut kuin yksinkertaisetkin - ovat hyvin keltaisia. Meilläkin vuorenkilpeä kasvaa tosin hankalasti hoidettavissa paikoissa, ovat kyllä kestäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että on ternivuokko, harmi kun en muista mistä olen ostanut. Epäilen että toiselta puutarhaharrastajalta. Eli nyt minulta sitten puuttuu keltavuokko, hyvä syy hankkia sellainen :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)